08.01.07
23:25
Тренирам от близо 9 месеца вече, започвам 4 пъти седмично, на 16 години съм, 188 висок, 76 килограма. След като огледах доста теми тук, попитах един приятел, който тренира от 2 години и се консултирах с личния лекар застанах пред една дилема и ми трябва малко помощ от някой по-опитен. Търся си протеини, които да са ефикасни (вносни), но и да не са повече от 60-70 лева. Видях, че има няколко интересни предложения и съм намислил да огледам аптеките за тях, но лекарят ми предложи друго. Понеже не е винаги 100% вероятността да имам полза от дадени протеини(то си е и до ген все пак ;)), вместо да дам толкова пари за тях, да си купя 10-20 килограма месо, яйца, млечни продукти и отделни зеленчуци и плодове богати на растителни въглехидрати. Въпросът ми е следният: Кое би било по-добре - сигурността да си купувам месото и останалите продукти като сам ги избирам за себе си или ефикасността на протеините, които са със същите показатели за съдържание на белтъчини като месото, яйцата и т.н. И кое спрямо показател цена/ефективност си заслужава да се купи?
ПС: А възможни ли са някакви нежелани странични ефекти при употреба на двете?
Да си набавиш протеин от храната винаги излиза по - евтино, ако го сравниш с качествените протеини.