Изключително важно!Моля помогнете

08.01.07
23:57

Работата е следната...Аз съм на 16 години...и тренирам активно футбол от 9 години и сега ми се отваря шанс да заиграя в мъжете на един отбор(няма да го споменавам) та...те ме бяха гледали и мн ме харесаха,но ми казаха че имам известен проблем с теглото :( Тва не се случа за парви път.С мен са работили 7 трениора и всички ми казваха,че имам голямо бъдеще,но трябва да оправя теглото...е аз чак сега разбирам колко е сериозна работата.И така от ръковотството ми дадоха срок от 3 месеца(тогава навършвам 17 и ми е позволено да играя в мъжете) да си оправя килата и да мина тестовете и ако всико е наред на пролет ще ме гледате по телевизията...Та ...88 кила 1.88 см...проблемът е че сам полувегетарианец и не ям следните неща:
свинско,пилешко,говеждо,пуешко..общо взето почти никакво месо...но ям шпеков салам,кюфтета,кебапчета...кренвирши,луканка(само глупости) и май с това се изчерпва месото :( което си е проблем при съставянето на диета.Но това не е всичко...на всичкото отгоре не ям и риба,маслини,гъби...сега не се сещам за друго.Та...нз какво да правя започнах мн яки тренровки във фитнеса,но без диета няма да стане.Не си мислете че съм дебел.Тялото ми найстина е хубаво...доста се постарах да го оформя...просто за футболист 88 кила са много.На мен лично не ми пречат.Просто нормата е -10 кг от височината.И така имам 3 месеца да сваля 11 кила (минимума който ми поставиха).Ако може да ми помогнете с хранителен режим,фитнес програма и упражнения...дори и ако се налага някакви добавки :( но само в краен слуей... не искам да си троява организма.Благодаря ви предварително...

09.01.07
00:00

яж яйца и млечни продукти.Вземи и някой протеин с които да замениш 1-2 хранения дневно. :wink:

09.01.07
00:05

[quote author=“mmaxx”]яж яйца и млечни продукти.Вземи и някой протеин с които да замениш 1-2 хранения дневно. :wink:

Еми ако може да ми обясниш за тоя протеин...аз съм малко далеч от тези неща.Не разбирам от добавки.Дори си мислех,че хората взимат протейн за да качат :) ако може да ми...помогнеш малко и да ми разясниш...

09.01.07
00:42

11 кила са много ,но за 3 месеца мисля че може да се свалят.Вкарай много кардио ,не знам до колко ти е интензивна тренировката по футбол ,но може да вкараш например велоергометър за допълнително изгаряне на калории.Стига да не се претоварваш с него  :wink: За диетата мога да ти кажа само да ограничиш приема на въглехидрати и мазнини.И ако искаш може като добавка към кардиото и диетата да взимаш L-carnitine и/или Fat Burner.
Успех на терена  :wink:

09.01.07
07:12

по-скоро месо, яйца и зелен4уци и по-внимателно с мле4ните

ИВ

09.01.07
10:40

[quote author=“cran-berry”]по-скоро месо, яйца и зелен4уци и по-внимателно с мле4ните

Това означава ли примерно, че не може да яде КИСЕЛО мляко ? :shock:  :shock:

09.01.07
11:32

ето основните 3 компонента, които ще ти помогнат да си свалиш теглото.

1- спри сладките и тестени изделия
2- всеки ден /без събота и неделя/ прави минимум 50 минути аеробна дейност
3- храненията ти да са  - кисело мляко, салата, цитрусови плодове, ябълки и много вода. Месото и рибата принципно са в основата на такъв тип диета, но явно при тебе има проблем с тези храни.

РО

09.01.07
11:51

Правиш грешка,  че не ядеш месо предимно пилешко и телешко, риба. Започни да го ядеш в комбинация с много салати .
Ето ти основните неща които трябва да спазваш : Яж често но в малки количества . Пий много вода . Може да включих и някоя хр.добавка за топене на мазнините като фат бърнер , л-карнитин и др.. След аеробна тренировка 1 час не яж нищо . Вечеряй най-късно в 18-19ч.. Намали хляба и най-добре замени бялия с пълнозърнест.Съобразявай се какво ядеш . Аеробика сутрин на гладно или след тренировката с тежести . Прави повече повторения при тренировката с тежести . Яж повече зеленчуци . Не прекалявай с плодовте защото съдържат фруктоза .

09.01.07
15:26

[quote author=“Nosferatu”][quote author=“cran-berry”]по-скоро месо, яйца и зелен4уци и по-внимателно с мле4ните

Това означава ли примерно, че не може да яде КИСЕЛО мляко ? :shock:  :shock:

може, ама по-добре да е пълномаслено - поне 2% и не пове4е от 1 кофи4ка на ден. киселите млека с по-ниска масленост имат мн нишесте, т.е. мн пове4е въглехидрати - за сравнение кисело мляко 0.1% масленост има около 4-5 грама въглехидрати на 100гр продукт, а цедено кисело мляко с масленост 4.5% има около 1-2 гр въглехидрати на 100 грама продукт. и като се има предвид, 4е 1 кофи4ка е 350-400 гр, смятай колко въглех. ще погълнеш с 1 кофи4ка нискомаслено мляко

FZ

09.01.07
16:23

Кисело мляко с масленост 0.1 % е всичко друго  но не и мляко.  :wink:

FI

09.01.07
20:59

[quote author=“BIG PICHAGA”]Кисело мляко с масленост 0.1 % е всичко друго  но не и мляко.  :wink:

Аз бих го причислила по - скоро към айряна. :wink:

10.01.07
21:33

Ами...аз с диетата единствения проблем е че не ям месо...иначе с волята и издражливоста не ми е проблем...така че ако има друг вариант.Например за тези добавки...аз мн не сам в нещата, но има ли примерно добавки с които не се качва толкова много ами могат да ми заместят...по някакъв начин това че не ям месо и да ми заместят някое ядене например.Просто ми хрумна.Не ми се смейте ако е невъзможно аз не ги разбирам тия добавки.Иначе от началото на седмицата съм свалил 1 кило ей така без да правя нищо специално.Малко ограничих вечерята.Има надежда!

10.01.07
22:23

Meal Replacement мисля че Оптимум го предлагаха

11.01.07
20:12

[quote author=”РОКИ”]Правиш грешка,  че не ядеш месо

Той ЯДЕ месо... ама смляно.. Колбасите са смляно свинско, телешко, пилешко с добавка на подправки, мазнини и буклуците останали от обработката на месото... :lol:
Лигави се нещо, ама ако му е важно да си постигне целта- да се замисли...

11.01.07
20:21

[quote author=“kyc-kyc”][quote author=”РОКИ”]Правиш грешка,  че не ядеш месо

Той ЯДЕ месо... ама смляно.. Колбасите са смляно свинско, телешко, пилешко с добавка на подправки, мазнини и буклуците останали от обработката на месото... :lol:
Лигави се нещо, ама ако му е важно да си постигне целта- да се замисли...

Забрави и най-голямото % съдържание в колбасите...а именно соята...

12.01.07
00:30

[quote author=“kyc-kyc”]Той ЯДЕ месо... ама смляно..

Да бе, в колбасите имало и месо! :shock:  Това ще е нещо ново.

14.01.07
00:45

Zdravej, moga da ti byda polezen.6te ti izpratja dieta i programa za trenirovka. Mozhe da vzeme6 i dobavki,no sys sigurnost 6te ti trjabnvat kogato zapo4ne6 da trenira6 profesionalno. Vsi4ki futbolisti vzimat dobavki.

Петко К - пиши на кирилица!

14.01.07
13:44

Така....по принцип диетата на футболистите се базира на въглехидрати и енергия, тъй като по време на тренировка и футболен мач се изразходва много енергия.Организмът има нужда от нещо, което да го зареди отново и това са хранителните добавки + хранителен режим.Тъй/като имах подобен случай с един футболист от юношеския състав на Атлетико Мадрид.Беше малко пълничък и имаше нужда да премахне излишните мазнини.
Първо много  е важно как функционира метаболизма ти. Колко пъти на ден се храниш и какво. Ако се храниш повече пъти на ден, с по-нормални количества храна това би ти помогнало при метаболизма на мазнините.Т.е. колкото повече пъти на ден се храниш, толкова по бързо работи метаболизма ти. И обратното.Храниш се малко-пълнееш от натрупващите се мазнини, които организмът отделя като запас в случай, че му потрябват и ти не му ги доставиш.
Може да пробваш следният режим като можеш да променяш леко хранителните продукти.

ЗАКУСКА 
Корнфлейкс съдържащ повече фибра, едрозърнест, обезмаслено кисело мляко, кафе, омлет от белтъци

ОБЯД

Пилещко или пуешко филе на плоча ( без мазнина )варен ориз и салата

СЛЕДОБЕДНА  ЗАКУСКА

Плод и обезмаслено кисело мляко

ВЕЧЕРЯ

Бяла риба на плоча и паста без сос или салата

Въпреки, че казваш не обучаш месо и риба, все пак го ядеш под друга форма, която не бих казал че е най добрата за отслабване.Обикновено колбасите освен многото мазнина, която съдържат, са богати и на сол и натрий( като консервант ), който забавя много процесите на разграждане на мазнините.
Така че обитай се да започнеш една наистина спортна диета-повече протеини, по-малко въглехидрати и никакви мазнини.Не трябва да ядеш хляб, сладки, сладкиши, тестени изделия и безалкохолни напитки.Можеш да си позволиш веднъж седмично безалкохолно без газ и с подсладител, не със захар.През озтаналото време пий много минерална вода.Поне по 2 литра на ден.Движи се много.Белтъците можеш да ги ядеш под различна форма-варени яйца(махни жълтъка), омлет или бъркани яйца-разбира се без жълтък.Пастата винаги без сос,евентиално мошеж да и сложиш намачкани пресни домати-сварени или минали през тиган, но без мазнина и сол.Подправки можеш да си сложиш,за да овкусиш храната, но внимавай с тези съдържащи много сол.Основните източници на протеин са - пилешкото, пуешкото и белтъците и киселото мляко.За един футболист е много важно развитието на мускулите на краката. А мускулите са изградени от протеин.Протеинът от аминокиселини.Всичко това можеш да си го набавиш с добавките, но по нататък.

УПРАЖНЕНИЯ

Разбира се всеки ден - кардио или аеробни упражнения, позволяващи навлизането на много кислород в кръвта, който след това подпомага изгрянето на мазнини.Трябва да се диша дълбоко.Упражненията са - бягане с различна интензивност(примерно 2 мин спринт, 5 мин. бавно бягане, 5 мин. ходене ), велосипед - статичен или нормален-много е добър за сваляне на тегло, гребане на специален уред, степер-уред имитиращ изкачване на стъпала, или ски-също уред наподобяващ каране на ски.
Времетраене от 30 до 45 мин като постепенно увеличаваш и до 1 час, ако само това ще е тренировката.
Препоръчвам ти да имаш до себе си бутилка вода и изотонична напитка, която да възстановява загубата на минерали и витамини в организма ти в процеса на тренировката.

ДОБАВКИ

Евентуално при твое желание:
L-Carnitine класическа добавка за метаболизиране на мазнините и превръшането им в енергия.L-Carnitine се съдържа и в човешкия организъм, но в по-малки количества.
30 мин. преди тренировка горе долу между 0,15 и 0,30 гр. на телесно тегло.
Аргинин-Орнитин  -  аминокиселини намаляващи нивото на амоняк в кръвта, което подобрява аеробната способност на организма и активизират процеса на протеиновия синтез и метаболизирането на мазнини.  0,50 гр на всеки 10 кг телесно тегло преди ядене на празен стомах
Бърнъри - трябва да са качествени и с добра марка 30-60 минути преди 3те основни храненета 0.30 гр на кг телесно тегло
Garcinia Cambogia - това е натурален продукт от един източен плод спомагащ за синтезиране на мазнините и увеличаване на глюкогена в кръвта
30-60 мин преди основните храненета, 2-3 капсули на всеки 10 кг телесно тегло

За всичко останало можеш да ме питаш винаги, когато поискаш.

Поздрави

Веселин Колев
Персонален треньор по фитнес и бодибилдинг от IFBB
Sport nutrition speciallist, shop owner
Madrid, Spain

14.01.07
19:23

[quote author=“fitnessforce”]Така....по принцип диетата на футболистите се базира на въглехидрати и енергия, тъй като по време на тренировка и футболен мач се изразходва много енергия.Организмът има нужда от нещо, което да го зареди отново и това са хранителните добавки + хранителен режим.Тъй/като имах подобен случай с един футболист от юношеския състав на Атлетико Мадрид.Беше малко пълничък и имаше нужда да премахне излишните мазнини.
Първо много  е важно как функционира метаболизма ти. Колко пъти на ден се храниш и какво. Ако се храниш повече пъти на ден, с по-нормални количества храна това би ти помогнало при метаболизма на мазнините.Т.е. колкото повече пъти на ден се храниш, толкова по бързо работи метаболизма ти. И обратното.Храниш се малко-пълнееш от натрупващите се мазнини, които организмът отделя като запас в случай, че му потрябват и ти не му ги доставиш.
Може да пробваш следният режим като можеш да променяш леко хранителните продукти.

ЗАКУСКА 
Корнфлейкс съдържащ повече фибра, едрозърнест, обезмаслено кисело мляко, кафе, омлет от белтъци

ОБЯД

СЛЕДОБЕДНА  ЗАКУСКА

ВЕЧЕРЯ

Въпреки, че казваш не обучаш месо и риба, все пак го ядеш под друга форма, която не бих казал че е най добрата за отслабване.Обикновено колбасите освен многото мазнина, която съдържат, са богати и на сол и натрий( като консервант ), който забавя много процесите на разграждане на мазнините.
Така че обитай се да започнеш една наистина спортна диета-повече протеини, по-малко въглехидрати и никакви мазнини.Не трябва да ядеш хляб, сладки, сладкиши, тестени изделия и безалкохолни напитки.Можеш да си позволиш веднъж седмично безалкохолно без газ и с подсладител, не със захар.През озтаналото време пий много минерална вода.Поне по 2 литра на ден.Движи се много.Белтъците можеш да ги ядеш под различна форма-варени яйца(махни жълтъка), омлет или бъркани яйца-разбира се без жълтък.Пастата винаги без сос,евентиално мошеж да и сложиш намачкани пресни домати-сварени или минали през тиган, но без мазнина и сол.Подправки можеш да си сложиш,за да овкусиш храната, но внимавай с тези съдържащи много сол.Основните източници на протеин са - пилешкото, пуешкото и белтъците и киселото мляко.За един футболист е много важно развитието на мускулите на краката. А мускулите са изградени от протеин.Протеинът от аминокиселини.Всичко това можеш да си го набавиш с добавките, но по нататък.

УПРАЖНЕНИЯ

Разбира се всеки ден - кардио или аеробни упражнения, позволяващи навлизането на много кислород в кръвта, който след това подпомага изгрянето на мазнини.Трябва да се диша дълбоко.Упражненията са - бягане с различна интензивност(примерно 2 мин спринт, 5 мин. бавно бягане, 5 мин. ходене ), велосипед - статичен или нормален-много е добър за сваляне на тегло, гребане на специален уред, степер-уред имитиращ изкачване на стъпала, или ски-също уред наподобяващ каране на ски.
Времетраене от 30 до 45 мин като постепенно увеличаваш и до 1 час, ако само това ще е тренировката.
Препоръчвам ти да имаш до себе си бутилка вода и изотонична напитка, която да възстановява загубата на минерали и витамини в организма ти в процеса на тренировката.

ДОБАВКИ

L-Carnitine класическа добавка за метаболизиране на мазнините и превръшането им в енергия.L-Carnitine се съдържа и в човешкия организъм, но в по-малки количества.
Аргинин-Орнитин  -  аминокиселини намаляващи нивото на амоняк в кръвта, което подобрява аеробната способност на организма и активизират процеса на протеиновия синтез и метаболизирането на мазнини.  0,50 гр на всеки 10 кг телесно тегло преди ядене на празен стомах
Бърнъри - трябва да са качествени и с добра марка 30-60 минути преди 3те основни храненета 0.30 гр на кг телесно тегло
Garcinia Cambogia - това е натурален продукт от един източен плод спомагащ за синтезиране на мазнините и увеличаване на глюкогена в кръвта

Поздрави

Веселин Колев
Madrid, Spain

Благодаря за изчерпателноста...найстина полезни съвети.Но за мен си остава проблема с месото.Просто ми прелошава от такова месо.Но положението не е толкова страшно.Вече свалих 6 кила.Само се надявам да не си ги варна двоино...

14.01.07
21:30

[quote author=“fitnessforce”]Така....по принцип диетата на футболистите се базира на въглехидрати и енергия, тъй като по време на тренировка и футболен мач се изразходва много енергия.Организмът има нужда от нещо, което да го зареди отново и това са хранителните добавки + хранителен режим.Тъй/като имах подобен случай с един футболист от юношеския състав на Атлетико Мадрид.Беше малко пълничък и имаше нужда да премахне излишните мазнини.

ЗАКУСКА 

ОБЯД

СЛЕДОБЕДНА  ЗАКУСКА

ВЕЧЕРЯ

УПРАЖНЕНИЯ

ДОБАВКИ

Поздрави

Веселин Колев
Madrid, Spain

Wow,наистина ли си IFBB trainer ?

14.01.07
21:37

6 кила? За толкова малко време? Браво пич, само гледай да не загубиш форма от резкия спад на теглото. Не забравяй, че Роналдо бе най-добър, когато беше пълен :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1