09.01.07
11:35
Искам да се допитам до вашето мнение по нещо, което чух в репортажа на Нова телевизия, за онази кифла, която вкарвала забранени вещества у нас. Та в репортажа се каза, че Креатинът е вредно вещество, което се наструпва в организма и след време оказва негативно влияние върху работата на черния дроб. Знам, че за вредата на Креатина е писано много във форума, но след това, което казаха по Нова ми се стъжни тренировката. Дали не е грешка на репортера?
И още по темата за забранените стимуланти. Може ли 18 - 19-годишно момче да има маса и обем като на 28 - 30-годишен мъжкар. Струва ми се, че в тази страна разни хора доста яко вземат разни вещества, а?
09.01.07
11:45
Ооо взимат дам яко :lol:
Не вярвам креатина да се натрупва изобщо. Той ако се натрупваше нямаше да помага за нищо защото нямаше да се разтваря. Също така нямаше да е толкова комерсиален. Всяко момче над 13 години вече знае горе долу(силно казано) какво е креатина.
09.01.07
11:49
[quote author=“Jorku”]Ооо взимат дам яко :lol:
Не вярвам креатина да се натрупва изобщо. Той ако се натрупваше нямаше да помага за нищо защото нямаше да се разтваря.
Не бъди толкова сигурен в неща, в които малко хора са наясно. Много неща се представят за безвредни и с годините се променят тези възгледи.
Във Франция май креатинът не се води добавка и не е свободен за употреба. Абе спорна работа е... всяко нещо е вредно, вече да кажат в каква дозировка креатинът не е вреден и в каква форма?
Иначе, аз съм ползвал и пак ще ползвам. :)
:!: Некомпетентни журналисти, които правят жалки изказвания с цел да привлекат внимание и да станат известни с “шокиращите” си репортажи. Най-жалкото е, че и мнозинството от доктори в нашата държава се също толкова некомпетентни на тази тема и разпространяват погрешни слухове, които дескредитират този спорт. Хората слагат всичко под общ знаменател и креатин, л-карнитин и глутамин си асоцират с винстрол, метан и дека, а даже и с б12. Обществото е в голяма заблуда. Младите постоянно се тъпчат с бързи храни /пици, баници, вафли/ и какви ли не боклуци, които рефлектират върху здравето и тялото на човек, а смотаните псевдо доктори обясняват, че креатинът бил вреден. Обществото е свикнало да пренебрегва сериозните проблеми и да се съсредоточва в малките неща - да търси под мухата слон, да търси сензациЯ!
Наистина жалко, защото има младежи, които искат да тренират този спорт натурално , а родителите им не им позволяван, заради “славата на медикаментозен спор”.
09.01.07
11:58
Не се бях сетил за дозите наситина. Ако ще се прави такова изказване поне да е подкрепено с факти и изказвания на специалисти, а не само за аудитория.
[quote author=“RAMBO”]
Наистина жалко, защото има младежи, които искат да тренират този спорт натурално , а родителите им не им позволяван, заради “славата на медикаментозен спор”.
Точно вчера и след другия репортаж пак по Нова телевизия и там дадоха залата,в която тренирам и баща ми веднага “я виж кви глупости ти продават,не знам си кво си цяла вечер ми буча”Не стига,че до сега все ми бучеше,ами сега двойно повече го прави.Представям си като дойдат и другите добавки просто ще ми се стъжни живота,ма кво да се прави :?
Това според мен е някакъв вид изпитание подложен върху мен,дали ще го издържа :lol:
:!: Некомпетентни журналисти, които правят жалки изказвания с цел да привлекат внимание и да станат известни с “шокиращите” си репортажи. Най-жалкото е, че и мнозинството от доктори в нашата държава се също толкова некомпетентни на тази тема и разпространяват погрешни слухове, които дескредитират този спорт. Хората слагат всичко под общ знаменател и креатин, л-карнитин и глутамин си асоцират с винстрол, метан и дека, а даже и с б12. Обществото е в голяма заблуда. Младите постоянно се тъпчат с бързи храни /пици, баници, вафли/ и какви ли не боклуци, които рефлектират върху здравето и тялото на човек, а смотаните псевдо доктори обясняват, че креатинът бил вреден. Обществото е свикнало да пренебрегва сериозните проблеми и да се съсредоточва в малките неща - да търси под мухата слон, да търси сензациЯ!
Напълно те подкрепям и аз сам на мнение че кои знае кои чул кои недочул говори.И се чудя тия ‘’докторчета’’ как са си взели лицензите за да упражняват такава професия сед като незнаят дали креатинът е анабол и изобщо какво е!!!!
09.01.07
13:36
Какъв е тоя репортаж? Темата на нова ли? Щото там за креатина нищо0 не казаха
Това за креатинът са глупости!
Може да е вреден ,но само ако се взима в продължение над 2 месеца.Но мисля че всички знаят колко трае един цикъл и няма проблеми. Все пак това е хранителна добавка ,не е ААС в-во или нещо подобно.
снощи чух(по нова), че на Зидан искали да му БИЯТ!!! креатин :shock: :shock: за мен са абсолютно некомпетентни и журналистите и събеседниците им.не правят разлика между хранителни добавки и стероиди.нямат никаква идея за какво става въпрос и къде всъщност е проблема.искаха сензация и я получиха.най-лошото от всичко е , че натопиха българския спорт.
иначе хората са си зобили, зобят си и ще продължат да си зобят - в цял свят е така.
09.01.07
14:38
Не се притеснявай от креатина. Като си го вземаш в предписаните дози няма да имаш никакви промени.
Течен креатин има, но той е най-слабо ефективният, освен това се пие .. не знам за инжекционна форма. Не виждам и смисъл.
За такива неща се чете специализирана литература. Това журалист да ти говори за добавки е все едно Батето да ти говори за ядрена физика (нищо лично, аз много си го харесвам Батето) :D
В такива моменти,според мен,трябва да запазим коментара си и да оставим некомпетентните да разсъждават и да плуват в тинята на своята неинформираност.
09.01.07
20:32
много си прав RAMBO 8)
Не че ти правя четка но това е мнение си го запазвам в архива! Това е истината, няма култура на храненето и т.н. (моята лекарка нарече трицепса ми бицепс :shock: ), когато занесох вкъщи за първи път Л-карнитин една седмица имаше скандали за тая “химия”! Относно журналистите - казах го в гохард, казвам го и тук, срам ме е че съм оператор и че са ми колеги. Единственото нещо което ги влече (не всички но болшинството - Елена Йончева ми е за положителен пример и и се възхищавам) е собствения успех и рейтинга на телевизията! Нищо лошо, но в тази професия това става върху гърба на други хора - този път спортисти и треньори. Не всичко трябва да стане обществено достояние! Ясно е че всички (професионални) спортисти взимат забранени медикаменти, но не значи че сами трябва да си закопаваме малкото успешни начинания които имаме в България, а именно спортът!!!