29.10.04
15:04
Здравейте!
Значи кажете си мнението за тренировка ,при която :
-се правят серии последователно без почивка(например-серия за гръб,серия за трицепс,серия за бицепс,серия за корем ,после пак серия за гръб,пак серия за трицепс,пак серия за бицепс ,пак корем и т.н.,докато свършат всички серии за гърба , ръцете и корема...и това с почивка ,колкото да се прехвърлиш на друг уред-обикновено-няколко секунди :roll:
Доста е тежичко,пробвал съм го веднъж,но искам да кажете мнението си по въпроса...
Ще кажете,че сигурно е малко налудничаво-събират се доста серии и човек трябва да........не е човек ,а животно направо-.. :lol:
Бъдете здрави!!!
Ако имаш по-дьльг стаж не е налудничево.Това сие чиста ГИГАНТСКА суперсерия.Рони Колман са му любими, като го видиш и ще разбереш да ли са за тебе :lol:
31.10.04
14:43
като се тренира за нарастване на мускулна маса тялото трябва да е в анаеробен режим - т.е. да има липса на кислород по време на изпълнението на серията. Ако се тренира без почивка няма време за възстановяване което значи по-малки тежести = по-малка интензивност = нужда от значително дишане по време на серията = аеробен режим. Аеробния режим тренира издръжливостта, но с ниската си интензивност няма да доведе до необходимия мега-стрес за да очакваме после растеж на мускулна маса. Евентуално би могло да се използва епизодично такава тренировка за получаване на различен стрес, но не и постоянно. Както би могло и в някои случаи да се тренира на 90-95% интензивност с 1-2 повторения за акцент върху силата... така мисля аз.
ако имаш поне 6-9 месеца опит в фитнеса,няма да е зле на 4-7 седмици да правиш по една суперсерия(дори и да не е толкова гигантска).