11.12.06
17:29
НАчи от това което прочетох тука разбрах че мускула расте когато си почива (когато спя).
Също разбрах и че в яйцата се съдържа такова вещество което спомага мускула да расте протеин ли е кво е нз.
Да да ви питам ако съм на режим за понижаване на теглото може ли да ям вечер по 1 или 2 сварени яйца?
11.12.06
17:45
Гледай да ядеш на 4 белтъка един жълтък.
11.12.06
17:55
[quote author=“BIG PICHAGA”]Гледай да ядеш на 4 белтъка един жълтък.
Тоест да не ям жълтъците?
Що?
Ако си сваря две яйца треа да си изям само белтъците ли???
И другия въпрос.
Ще кача ли мазнинки от тва ако го правя сяка вечер или само мускули ?
И да те питам може ли направо без жълтъци?
11.12.06
18:40
Защото не е полезно повече от 3 жълтъка
11.12.06
20:04
Ако всяка вечер ядеш дори по две цели яйца ще се натровиш. Жълтъците съдържат холестерол който в по големи количества влияе зле на организма.
11.12.06
21:01
Досега значи трябва да съм на оня свят.
Виж на тебе как ще ти подействат, но аз ям по 2-3 цели яйца почти всеки ден и нямам никакъв проблем.
11.12.06
21:16
fitday
Много зависи от организма на човека аз два дни поредни ако хапна две цели яйца и започват да ми излизат пъпки, така че при всеки е индивидуално...
11.12.06
21:17
[quote author=“someone```”]Ако всяка вечер ядеш дори по две цели яйца ще се натровиш. Жълтъците съдържат холестерол който в по големи количества влияе зле на организма.
По едно време бях стигнал до такова ниво че изяждах по 1 кора яйца на седмица, на ден по 7 яйца и не се натрових но вече ми писнаха и мислия нещо друго ..
не е страшно да си ядеш яйцата цели. има си начини да се свали холестерола (аз ползвам билкови добавки)
11.12.06
22:42
Айде пак старата песен за яйцата и холестеролът. Има много теми. Търсете!
11.12.06
22:55
[quote author=“someone```”]fitday
Много зависи от организма на човека аз два дни поредни ако хапна две цели яйца и започват да ми излизат пъпки, така че при всеки е индивидуално...
Нали и аз това писах да види как ще му действа. :)
Аз горе долу през ден гледам да ги ям, че да не се затормозявам.
Е, като ми се ядат, ям и в поредни :P
Стигам до 4-5 - засега нищо ми няма, ама предполагам, че скоро ще ми писнат.
Интересно ми е, кое толкова им е полезното и т.н., при положение че ..на 100гр. яйце белтъчините са ~12.9%/общо белтък+жълтък/, което относително...много малко, в сравнение с една луканка, кашкавал, пилешко, телешко, агнешко а дори и от свинското месо, а като мазнинност се приближава и дори значително надвишава някои от изброените продукти. :shock:
Ъммм, данните са от тази таблица http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php
11.01.07
16:12
[quote author=“NRG52”]Аз горе долу през ден гледам да ги ям, че да не се затормозявам.
Е, като ми се ядат, ям и в поредни :P
Стигам до 4-5 - засега нищо ми няма, ама предполагам, че скоро ще ми писнат.
Интересно ми е, кое толкова им е полезното и т.н., при положение че ..на 100гр. яйце белтъчините са ~12.9%/общо белтък+жълтък/, което относително...много малко, в сравнение с една луканка, кашкавал, пилешко, телешко, агнешко а дори и от свинското месо, а като мазнинност се приближава и дори значително надвишава някои от изброените продукти. :shock:
Ъммм, данните са от тази таблица http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php
Еми то не може цял ден на пилешко и месо нали? :wink:
11.01.07
17:59
Дайте да се насочим към нещата, които пита човека.
Според мен тук темата тругна настрани и така ако остане, човека няма да получи никакъв ефект.
Така или иначе, на каквато и да си диета, протеин преди лягане ти трябва. Аз лично преди лягане си хапвам извара или яйца (3 белтъка + 1 жълтък) или двете ги смесвам (100 гр. извара с 2 белтъка примерно).
НО всичко зависи от това, каква точно ти е диетата, каква ти е структурата, какъв ти е метаболизма....с 1-2 яйца на вечер чудеса няма да станат...
Ако имаш по-конкретни въпроси...ще отговаряме...
Засега толкова
Ектогенния холестерол няма много общо с ендогенния, така че да ядеш 2 жълтъка на ден не е проблем. Не забравяй, че тестостерона се влияе положително от холестерола => повече мускули.
И все пак не прекалявай, защото в 1 жл. има страаааашно много холестеролец. Белтъци ако искаш и 20 изяж, гледай да не ти стане лошо само. В тях холеста го няма...
Тук ще използвам да питам освен белтък от яйчен произход, кой друг е подходящ за преди лягане и в какви храни се съдържа?
[quote author=“Voyager”]Ектогенния холестерол няма много общо с ендогенния, така че да ядеш 2 жълтъка на ден не е проблем. Не забравяй, че тестостерона се влияе положително от холестерола => повече мускули.
И все пак не прекалявай, защото в 1 жл. има страаааашно много холестеролец. Белтъци ако искаш и 20 изяж, гледай да не ти стане лошо само. В тях холеста го няма...
Тук ще използвам да питам освен белтък от яйчен произход, кой друг е подходящ за преди лягане и в какви храни се съдържа?
Казеин(Млечни продукти),но и го продават като добавка...
Хубавото е,че е доста бавен протеин и е супер преди лягане...