Какви протеини трябва да взимам ?

10.01.07
13:40

Никога не съм се занимавал с фитнес  . Може ли някой да ми препоръча накакъв протеин , който да си взема.Искам да кача 10кг . Нищо не разбирам от Протеини , Бутамини , Креатини  :roll:  . Незнам какво да кажа , като отида в Аптеката . Ако може да ми помогнете .    Извинете за невежеството ми !

Преместих темата, понеже беше в грешен раздел.
RAMBO

РО

10.01.07
16:54

Може да си вземеш някакъв гейнер но определено няма да го намериш в аптеката а в магазините за спортни хранителни добавки. Дори и да намериш нещо в някоя аптека то няма да е достатъчно качествено.

10.01.07
17:14

[quote author=“rafloo”]Никога не съм се занимавал с фитнес  . Може ли някой да ми препоръча накакъв протеин , който да си взема.Искам да кача 10кг . Нищо не разбирам от Протеини , Бутамини , Креатини  :roll:  . Незнам какво да кажа , като отида в Аптеката . Ако може да ми помогнете .    Извинете за невежеството ми !

RAMBO

И аз нищо не разбирам от Бутамини

А иначе сериозно, предполагам вече си започнал да тренираш? Изкарай първо поне 3 месеца без добавки. В началото ще направиш добър прогрес и без добавки. Просто яж по няколко пъти на ден умерени порции качествена храна, богата на белтъчини - яйца, месо, риба и млечни продукти, както и въглехидрати от рода на картофи, ориз, овесени ядки, и пресни зеленчукови салати, и също така пий поне 1-2 литра вода на равни интервали през деня. Млечните продукти ги остави за последно ядене преди лягане. Ограничи захарни и тестени изделия, алкохол, избягвай пърженото, хапвай и плодове. Ако много ти се ходи до аптеката, по-добре първо си вземи едни мултивитамини, по 1-2 хапа дневно.

РО

10.01.07
17:56

Под бутамин сигурно има предвид глутамин.

BU

10.01.07
18:01

[quote author=”РОКИ”]Под бутамин сигурно има предвид глутамин.

или просто е искал да римува ;)

EL

12.01.07
15:40

нямя да ти е никак лесно да качиш 10кг, а  и да стане, то няма да са чисти, купи си гейнър, и яж здраво

12.01.07
21:34

[quote author=“rafloo”]Никога не съм се занимавал с фитнес  . Може ли някой да ми препоръча накакъв протеин , който да си взема.Искам да кача 10кг . Нищо не разбирам от Протеини , Бутамини , Креатини  :roll:  . Незнам какво да кажа , като отида в Аптеката . Ако може да ми помогнете .    Извинете за невежеството ми !

RAMBO

До колко пари ?

13.01.07
15:28

Един приятел ми предлага Supermass за маса. И да го комбинирам с Аmino Acid 3800 . Според вас дали ще има ефект  :?:

KO

13.01.07
15:50

Не вземай нищо което съдържа въглехидрати, т.е. Super MAss, Mega Mass. Вземи си хубав суроватъчен протеин, да не е български. И да знаеш, че колкото е по - гаден вкуса на високопроцентния протеин, толкова е по - качествен. Тези които са вкусни са натъпкани с консерванти, обезмирисители, ароматизатори, оцветители. Не слушай какво ще ти кажат повечето тук, те подкрепят американските марки, а именно в американските протеини има най - много неестествени, химически, токсични вещества! :wink:

13.01.07
18:23

Koisy, къде се изгуби ве приятелю? :lol: Добре ако не български и американски какъв да си вземе, че и аз се чудя - австралийски, немски? Те с по-малко обезмирисители ли са?

14.01.07
15:05

значи колкото е по гаден на вкус има по-голям ефект . А ти каквъв точно ще ми предложиш ?
Щото за тоя Supermass кви ли не работи бяха изписали на 50 съставки и е 50лв . Ако знаеш някакъв
драсни тука  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1