12.01.07
13:24
Здравейте,
На кратко да изложа моя проблем ;)
На 29 години съм 167см. и тежа 79кг.
По принцип имам нормално телесложение, леко мускулесто и предразположено към трупане на маса.
От много години не съм тренирал и след като преди около седмица започнах се оказа, освен че имам доста мазнини по корема, също така и че “мускулите ми” са потънали в мазнини т.е. това което ми е останало е една илюзия. За да ме разберете правилно, уточнявам че 5-6 години съм водил много застоял живот, ял съм, пил съм, пушил съм, може да се каже без ограничения... В момента нямам никаква сила и просто не мога да тренирам ефективно. Едвам изкарвам третата серия с по 8 повторения на един флайс примерно... с мъка правя 5 кофички... дори веднъж не мога да се набера чисто (това много ме изненада...)
В прилична форма съм правил по 30-тина кофички и по 10-12 набирания. Това е към което се стремя.
Нормалните ми килограми би трябвало да са около 70. т.е. да кажем Цялостния план е за сваляне не около 10кг. за около 5 месеца.
Започнах да тренирам с идеята, че трябва да сваля малко килограми (примерно 5кг.) Като в същото време, освен че олеквам, отново да привикна мускулите към натоварване. За сега тренирам само в нас (за да не си харча парите за нищо), през ден:
3х8 флайс
3х8 гребане с дъмбел
2х25 коремни преси
Л-Карнитин на гладно и около 15км. с поддържане на 20км/ч каране на истинско колело.
Искам да попитам за някакви съвети.
Дали подходът ми е правилен?
Често казано не знам дали да продължавам така или да се съсредоточа само върху свалянето на мазнините т.е. само Л-Карнитин, Фат бърнъри и каране на колело до припадане :) ... или пък (въпреки че нямам сила) да се съсредоточа изцяло върху масата? Да тренирам основно гърди, гръб и корем (за стягане)... колкото поне за начало да придобия форма т.е. да не съм такова кюфте
Това което си написал е добро стига да го правиш,както каза колегата с точното хранене ще се получи,добре си се насочил като ти гледам ръста и килата имаш да сваляш тук таме:)
А дали е подходящо да вземам и по 50-тина грама протеин на ден
Айде да питам и за коремните преси: Неправилно ли ще е ако ги правя всеки ден?
Иначе за диетата не съм много стриктен, но съм изключил хлаба и сладкото напълно... наблягам на пилешкото (често пържено :( ) малко злоупотребявам с по една бира всеки ден, но какво да се прави. Хора сме все пак. :)
ЕДИТ: Пичове, извинявам се че така сипя въпроси... ще се поразровя из форума, обаче като се гледам направо ме хваща страх да не ми се отпусне кожата около корама, като/ако сваля сланините :( Има ли нещо за пиене/мазане за “стягане” на кожата... Да се застраховам срещу увисвания...