Алкохол един път месечно?

09.01.07
21:51

Здравейте, изчел съм темите относно влиянието на алкохола върху организма...,но ми е интересно какво ми слите, приемливо ли е 1 път месечно твърд алкохол, при положение ,че през другото време не пиеш нищо?...все пак млади хора сме, иманужда да се разтовари от време на време;)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 15:28.

09.01.07
21:54

Много вредно, много.  :lol:
Не мисля, че 1 път месечно ще е проблем.Ама гледай да не ти е безпаметна вечерта  :twisted:

09.01.07
22:00

:)по принцип от юни тренирам и май само 2 пъти съм пил досега;),ама,пазя се:)
а знаеш ли нещо ,което да ям или пия на сутринта ,с което да туширам възможно най-успешно влиянието на алкохола?

09.01.07
22:19

на мен много ми помага едно кисело мляко когато стана, но хубавото наспиване е задължително. :wink:

По принцип аз си пийвам 1 път седмично като хората и не съм забелязал кой знае колко да ми влие на тренировките отностно за главата на другия дел alcazalcer върши работа.

NO

09.01.07
22:31

Според мен няма проблеми да си пиеш. Аз например не се ограничавам, когато изляза с приятели и повода и настроението ми го изискват - си пия, но не става дума да се наковеш, а да се почерпиш с 1-2-3-4 чашки :D

РО

09.01.07
22:56

[quote author=“vergo”]Здравейте, изчел съм темите относно влиянието на алкохола върху организма...,но ми е интересно какво ми слите, приемливо ли е 1 път месечно твърд алкохол, при положение ,че през другото време не пиеш нищо?...все пак млади хора сме, иманужда да се разтовари от време на време;)

аз си пийвам веднъж седмично като ходя на чалга бар  8)

09.01.07
22:57

Е:), така като чета, значи няма страшно :lol:  8)
БЛАГОДАРЯ!:)

09.01.07
23:22

Как се сдържате само веднъж месечно не знам.Аз ако секи ден не пийна някоя биричка или уикендите не се пийе като хората просто ми е някво гадно :?
А вие по веднъж на месец просто шапка ви свалям сериозно

SP

09.01.07
23:24

Кой как може се оправя с алкохола. Аз по 3-4 пъти седмично по 50гр скоч, водка, джин или 1 бира. И един път седмично 100-150гр. :)

NO

09.01.07
23:24

Страшно става като започне да ти се пие по обяд, сам пред телевизора. :D До тогава в умерени количества един път на 1-2 седмици смятам, че не е проблем.

09.01.07
23:28

Оставам с впе4атлението 4е вси4ки вкусвате  :lol:  Аз като съм твърд въздаржател на алкохола не знам какво да ти кажа,но според мене и отговора на другите колеги няма да ти навреди за една ноЩ някое друго питие но не и яко надпиване 4е после трябват няколко дена докато доидеш на себе си тоест да си в форма

09.01.07
23:35

[quote author=“Sportex”]Кой как може се оправя с алкохола. Аз по 3-4 пъти седмично по 50гр скоч, водка, джин или 1 бира. И един път седмично 100-150гр. :)

Чувал съм че алкохолът може да бъде полезен в малки количества ,например всеки ден по 50гр или както при теб.Затова ми е интересно как ти се отразява това .Поздрави  8)

SP

09.01.07
23:39

[quote author=”Маwashi”][quote author=“Sportex”]Кой как може се оправя с алкохола. Аз по 3-4 пъти седмично по 50гр скоч, водка, джин или 1 бира. И един път седмично 100-150гр. :)

Чувал съм че алкохолът може да бъде полезен в малки количества ,например всеки ден по 50гр или както при теб.Затова ми е интересно как ти се отразява това .Поздрави  8)

Как ми се отразява - ми никак, да ти кажа, дали пия или не такива количества се чувствам винаги еднакво. Иначе най-често залагам на скоч(Феймъз-че), че май е един от добрите алкохоли. :)

09.01.07
23:50

Напивам се рядко но качествено! Все пак е човешко... По повод естествено. Но лошото при мене е че ми действа много лошо алкохолът и повреме на тренировка чувствам ,че нямам сила... нормално. И затова отскоро време като съм на купон или със приятели пия по 2-3 бири които са ми напълно достатъчни (за настроение във добро състояние) и на другия ден сам си “патрон” нямам проблеми със нищо.

[quote author=“makarona”]Напивам се рядко но качествено! Все пак е човешко... По повод естествено. Но лошото при мене е че ми действа много лошо алкохолът и повреме на тренировка чувствам ,че нямам сила... нормално. И затова отскоро време като съм на купон или със приятели пия по 2-3 бири които са ми напълно достатъчни (за настроение във добро състояние) и на другия ден сам си “патрон” нямам проблеми със нищо.

Това е защото ти пада тестостеронът и губиш витамини - затова ти пада силата и тонуса  :wink:

10.01.07
00:12

Преди много пиех ... Занесох се още на 14-15 с приятели удрях ме по 1-2 бири , после станаха 3-4 бири , после 100-150 гр водка , после 200+ , после 200 на екс + 1-2 бири , после 200 на екс + 1-2 бири + вино и изведнъж го спрях щото като се напия пуша  а на другия ден съм като парцал . От 3 месеца не съм се напивал , не съм и пушил ( е то моито беше 2-3 цигари само като пия) и се чувствам много по добре . Сега като се замисля е било мн глупаво , но какво да се прави , важното е че съм си извадил поука  :idea:  8)  .

10.01.07
09:25

Бирата е по-вредна от твърдия алкохол, защото е газирана и надува. Ако си на ВВД дори една бира е непрепоръчителна, защото тогава и без това имаш проблеми с уголемяването на корема. Газираното освен, че е вредно за стомаха затруднява усвояването на протеина от храната. Като прибавиш и дехидратиращия ефект на алкохола бирата става прекрасна храна :) 1-2 чашки твърд алкохол са далеч по-безвредни. По-неприятно е когато се напиеш сериозно, защото имаш проблем с възстановяването след това. Ама дет викаш хора сме, случва се чат пат, няма как :)

10.01.07
09:48

[quote author=“GH0$T”]Преди много пиех ... Занесох се още на 14-15 с приятели удрях ме по 1-2 бири , после станаха 3-4 бири , после 100-150 гр водка , после 200+ , после 200 на екс + 1-2 бири , после 200 на екс + 1-2 бири + вино и изведнъж го спрях щото като се напия пуша  а на другия ден съм като парцал . От 3 месеца не съм се напивал , не съм и пушил ( е то моито беше 2-3 цигари само като пия) и се чувствам много по добре . Сега като се замисля е било мн глупаво , но какво да се прави , важното е че съм си извадил поука  :idea:  8)  .

Значи това, което казваш за цигарите е адски вярно, само дето при мен е малко по-друго - като се насфиткам кутия, кутия и половина не ми мърдат, а не мога иначе и после една седмица кашлям и вадя едни зелени гадориики от дробовете :) . Ако само поркаш няма да е проблем, но НЕДЕЙТЕ да пушите - разказва играта за поне една седмица напред. А Butthead - beer’s cool, тя е с ниско алкохолно съдържание, не дехитратира толкова организма(освен ако не прекалиш брутално), хранителна е, има куп полезни работи в нея и всички тея неща дори нямат никаква тежест пред факта, че beer’s cool :).

10.01.07
11:37

Кое й е точно хранителното да ми обясниш :roll: ? Празни калории идващи основно от прости въглехидрати, нищожно количество витамини..

13.01.07
10:50

Абе не знам хора,... това с алкохола е голям проблем :) з преди година спрях да пуша,
ама сега като излезем вечер не мога и да не пия нищо... така че опъвам по една бира всяка вечер, а на 2-3 дена по 2 бири...
Защо бира? Ами може да е вярно че раздува... ако е така може да я заменя с нещо друго, но:

Бира, светла 500ml, 145kcal
Водка         100ml, 231kcal

на мен това са ми алтернативите.
А съгласете се е малко странно да излезете вечер с някоя приятелка и да бодете салата и да смучете айран през сламка ;)

EDIT: Освен това на много места (барове, доскотеки...) алтернативата със салаткаъа просто я няма.. :)
А ако пия водка, ще я комбинирам я със портокалов сок, я с кола или фанта... все по-зле става :)

13.01.07
12:15

Ма вие се побърквате,разбирам да сте професионалисти да си смятате всяка една калория,ма нека погледнем реално.Веднъж се живее,трябва да се забавляваме,а не да си подтискаш нуждите понеже нещо било с не знам си колко си калории повече,не знам ма за мен лично е супер тъпо това.Примерно дори и аз като правех НВД пак си хапвах шоколад по 1-2 пъти в седмицата,просто защото го обичам и не е нищо чак толкова фатално.
Това,че сте започнали да ходите на фитнес не означава,че трябва да си промените абсолютно всичко около вас,просто е тъпо

ПС - а за водката с кво да се меси,водката се пие чиста тогава е най-хубава :wink:
особенно ако е смирнов зелена ябълка,аууу няма по вкусно нещо от нея :D

EDIT - забравих да питам нещо,което от много отдавна ме вълнува.Когато излизам с приятели и се прибирам вечер към 4-5 да кажем ще е хубаво да си взема 4 гр глутамин преди това нали ?
И също да питам при т.н. “алкохолен глад”,демек на следващия ден като станеш махмурлия и ту си гладен,ту не можеш нищо да хапнеш,защото ти става гадно.Тогава удачно ли е пак да се вземе глутамин сутринта да предпази мускулите?Преди като ми се е случвало понеже не мога нищо да хапна сутринта (по-точно на обед) си пия 1 протеин...
Тези неща много ме вълнуват  не бих отказал някой да ми обясни :D

SP

13.01.07
12:49

[quote author=“SpUd3r”]
EDIT - забравих да питам нещо,което от много отдавна ме вълнува.Когато излизам с приятели и се прибирам вечер към 4-5 да кажем ще е хубаво да си взема 4 гр глутамин преди това нали ?
И също да питам при т.н. “алкохолен глад”,демек на следващия ден като станеш махмурлия и ту си гладен,ту не можеш нищо да хапнеш,защото ти става гадно.Тогава удачно ли е пак да се вземе глутамин сутринта да предпази мускулите?Преди като ми се е случвало понеже не мога нищо да хапна сутринта (по-точно на обед) си пия 1 протеин...
Тези неща много ме вълнуват  не бих отказал някой да ми обясни :D

Пии си глутамина и квото искаш. Няма проблеми. На мен в тези случаи кисело мляко само влиза и то хубаво. :)

13.01.07
12:51

Киселото мляко е за изтрезняванет,аз говоря да си запазя мускулите,защото веднъж имах случай цял ден абсолютно нищо да не мога да хапна,макар че от тогава гледам да нямам пак такива случки.Та затова попитах дали ще помогне да ги запази поне малко :roll:

13.01.07
13:31

[quote author=“vergo”]аз си пийвам веднъж седмично като ходя на чалга бар  8)

май май чалгата е далеч по-вредна в твоя случай 8)

13.01.07
13:50

Ако ще ставаш културист може и да ти вреди ... ама ако вдигаш за спорта не виждам причина да не си пийваш :)

13.01.07
19:07

[quote author=“SpUd3r”]Ма вие се побърквате,разбирам да сте професионалисти да си смятате всяка една калория,ма нека погледнем реално.Веднъж се живее,трябва да се забавляваме,а не да си подтискаш нуждите понеже нещо било с не знам си колко си калории повече

Ако сега ми обясниш и нуждите от алкохол на тялото какви са равен няма да имаш! Освен това ако си мислиш, че човек не може да се забавлява ако не пие си в дълбока грешка! Не съм пил алкохол (всякакъв) от 5-6 години и нямам проблеми с това (въпреки че ми задават тъпи въпроси като отида на купон, примерно)!

13.01.07
21:14

[quote author=“Voyager”][quote author=“vergo”]аз си пийвам веднъж седмично като ходя на чалга бар  8)

само че аз това не съм го казал:))хехе

13.01.07
21:20

Kaквото и да си говорим - вредно е.
1 път месечно?
Екстра, ако е едно малко, ама ако пернеш литър водка, около 2 седмици тренировки отиват на кино, особено ако го комбинираш с 1, 2 кутии цигари, малко физическо натоварване и готово. :P

Всеки сам си решава, но две мнения НЯМА - вредно е.

14.01.07
13:12

[quote author=“YODA”]...

Говорех за хора,които примерно са обичали да пият и понеже са почнали фитнеса са спряли и не само алкохол ами всякакви други неща.Иначе,че не пиеш никакъв алкохол браво това е хубаво,но аз лично примерно ми е хубаво като пия.Не съм казал,че не може да се забавлява човек без алкохол,може разбира се,но алкохола е друго при мен поне де.Както написах горе просто ми харесва като пийвам :wink:

14.01.07
16:16

[quote author=“vergo”][quote author=“Voyager”][quote author=“vergo”]аз си пийвам веднъж седмично като ходя на чалга бар  8)

само че аз това не съм го казал:))хехе

Ооопс, sorry, нема са повтори :)))

Ако трябва да изкажа мнение, аз съм твърд въздържател и ето ми го мотото по темата:

“Алкохола враг на пола; с плодов сок - към полов скок!” - видях го в един друг форум :”)

16.01.07
16:07

не го разбирам пиенето.
Аз като почна няма спиране 2-3 пъти да съм пил миналата година ама мъжката .. или по-точно свинската
Алкохола е наркотик затова по-добре да не пиеш

С.

27.01.07
12:34

ДАйте да продължим темата, че вчера с един приятел седим пред клекшопа и се чудиме какво да си вземем да пием... Кое уж ще е най безвредно за нашата тренировка.... и преди да кажете , че поста е поредния  несериозна или че по-добре да си правим веселото без алкохол в моя случай не става и аз си обичам да си ме врътка главата отвреме на време, па и компанията ми са едни..... но все пак се ограничаваме 1 път в седмицата,  дискотеки ала бала абе не може да не пийнеш. Тааа кое е най допустимо и кое е под всяка критика.....
  Аз съм ги наредил така.....

Най- добре  Бяло Вино , после червено , после спиртни накрая бира....

Окей , но за да усложня задачката ще говоря в милилитри...

Та кое е по добре 700 вино , 300- 400 водка или 2л+ бира ......  Ако трябва да се избира пак ли виното остава най добрия вариант...... Така го мислихме ние, иначе ако няма какво да се каже по темата :lol:  :lol:  :lol:    Тия количества по 2 само на големи празници.... но пък право пропорционална ще е и вредата така че няма да пиша още цифри.......

А другото питане е кога е по добре да се пие в деня когато си ходил на тренировка и имаш 2почивни или в първия от 2та почивни..... за деня преди тренировка съм усетил вече че не е яко  :D

А да и гледах некфи цитати преди мене, та да не се мина и аз : “Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес !!!” Ахахаххаха

29.01.07
15:20

[quote author=”С.Ц.Ф”]

Най- добре  Бяло Вино , после червено , после спиртни накрая бира....

Да, и аз така бих ги подредил.

[quote author=”С.Ц.Ф”]

Та кое е по добре 700 вино , 300- 400 водка или 2л+ бира ......

Аз се напивам с вино от доста време насам. Контрирам с 2 аспирина и много вода преди да си легна и прословутия винен махмурлук го няма на сутринта. Ама пак си преебаваш възстановяването малко или много.

[quote author=”С.Ц.Ф”]

А другото питане е кога е по добре да се пие в деня когато си ходил на тренировка и имаш 2почивни или в
първия от 2та почивни..... за деня преди тренировка съм усетил вече че не е яко Very Happy

Мисля, че най-неприятно е да се напиеш в ден, в който си бил на тренировка. В следващите 24 ч. след тренировка тялото изпитва максимална нужда от качествено хранене, възстановяване на гликогена и почивка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1