бирената мая

13.01.07
00:10

казаха ми че от бирената мая се било наедрявало. можете ли да ми кажете дали тва е вярно и изобщо за кво служи тя ???

Би трябвало за апетит, но при мен няма такъв ефект. Витамини има просто. Ако искаш ще ти препиша всичко дето пише отзад на кутийката.  :)  Само кажи.

13.01.07
00:34

ми ако може да ми кажеш ще  е добре. :lol:

13.01.07
00:38

еми то това са си витамини, лично аз не видях някъв ефект от стрнана на наедряване, иначе е безвредна !

БИРЕНА МАЯ + А,C,E

Добавка към храната
Опаковката съдържа 125 таблетки

Състав:                в 100g.              в 1 таблетка
витамин C                   1000mg.                5mg.
витамин E                     160mg.                0.8mg.
витамин А                      92mg.              0.46mg.
витамин B1                     12mg.                06mg.
ниацин                          20мг.                0.6мг.
витамин B2                     20мг.                0.1мг.
пантотенова киселина          10мг.                0.05мг.
витамин B6                     400mg.*                2mg*
биотин                          50mg*              0.25mg*
фолиева киселина            200mg*                1mg*
витамин B12                   0.5mg*            0.003mg*
холин                          320mg                 1.6mg
фосфор                        1480мг                7.4мг
натрий                            50мг                0.25мг
калций                        1150мг                5.75мг
магнезий                        115мг              0.573мг
калий                          2000мг                  10мг
цинк                              10мг                0.05мг
манган                          500мг*              2.5мг*
желязо                          4.5мг              0.023мг
Хранителни стойности:
белтъчини                          48г                240мг
въглехидрати                      37г                185мг
мазнини                            5.2г                  26мг
Енергийни стойности:      1617kJ               8.09kJ
                                  (382 kcal)          (1.91 kcal)

Помощно вещество в таблетката: трикалциев суфат.

Предназначение: Употребява се при недостиг на витамините A,C и Е и на тези от групата “B”. Съдействува за укрепването на имунната система и съпротивителните сили, действува общо укрепващо, оказва благоприятно влияние при някои кожни проблеми /например акне/, прави кожата гладка и еластична, а косата лъскава и мека. Заздравява ноктите. Употребява се за възстановяване след тежък физически труд и спорт и след заболявания. Действува благоприятно върху развитието на младия организъм, особено през пубертета.

Начин на приложение: 3 пъти по 2 таблетки на ден с малко течност. По лекарско предписание и при активен спорт - до 3 пъти по 5 таблетки на ден.

BU

13.01.07
11:06

я да питам аз .. кат спортувам /фитнес/ да пия ли примерно 3 пъти по 3? или 2 пъти по 5
или само в тренировъчните дни да пия по толкова много ..

FZ

13.01.07
12:28

Не очаквайте кой знае какво от берената мая. :wink:

13.01.07
14:02

Няма файда от бирената мая, вече ми е неудобно да го повтарям :oops: Просто всички витамини и минерали са във стократно по-малки количества, отколкото в едни добри мултивитамини.

И това е вярно май като гледам.
Само да допълня към поста със съдържанието, че там където има * значи че това “m” не е точно “m” а един специален символ ама не знам точно как се казваше и за какво беше. Просто прилича на “m” но е като ръкописно и е така надолу като бета на гръцки. Дано Ви стана ясно.

13.01.07
16:10

Някой тук май е бягал от часовете по математика :wink: Това са микрограми - µg, а другото си е милиграми - mg.

Освен “µg”, някъде се изписва и “mcg”, или на кирилица “мкг” - все си е микрограм.

1 µg = 0.001 mg, съответно 1 mg = 0.001 g, както и 1 g =  0.001 kg

http://www.convertworld.com/bg/weight/Microgram.html

SP

13.01.07
16:30

[quote author=“Louie”]Няма файда от бирената мая, вече ми е неудобно да го повтарям :oops: Просто всички витамини и минерали са във стократно по-малки количества, отколкото в едни добри мултивитамини.

Тя не е само витамини. :shock:

13.01.07
17:59

Бирената мая според мене си има ефект, но не може да се очаква някъв луд анаболен  :shock:  , аз пия 3х5 хапчета на ден и ги пия най-вече за апетит, еластичност на кожата и пречистване на кръвта, но ако очаквате някви големи растежи от него грешите, за това нещо си трябва стабилно ядене  :)

CE

13.01.07
18:58

Маята се пие за изчистване от пъпки и еластичност на кожата т.е против стрии.  :roll: Иначе не съм забелязал да ми повишава апетита на мене лично...

[quote author=“Louie”]Някой тук май е бягал от часовете по математика :wink: Това са микрограми - µg, а другото си е милиграми - mg.

Освен “µg”, някъде се изписва и “mcg”, или на кирилица “мкг” - все си е микрограм.

1 µg = 0.001 mg, съответно 1 mg = 0.001 g, както и 1 g =  0.001 kg

http://www.convertworld.com/bg/weight/Microgram.html

Е за това става дума. Не съм бягал защото до сега нямам нито 1 отсъствие, даже грамота щели да ми дават  :wink:  Просто не помня какво беше а пък и не знаех как да го напиша тоя символ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1