Тренировки по време на болест

10.01.07
19:10

Здравейте, всички!
Отдавна чета из форума и често посещавам сайта, но досега никога не ми се е налагало да пиша. Уви, ето че настъпи и този момент. За жалост повода, по който ви пиша не е никак приятен.

Разболях се доста тежко, от 1 седмица не съм прибарвал до никакви тежести и сигурно още толкова време няма да мога да дигам. Въпроса ми е има ли някакви по-специфични упражнения които могат да се правят при подобно разболяване и какви са най-ефикасните методи за по-бързото ми възстановяване?

Благодаря предварително!  :wink:

10.01.07
20:00

Недей да насилваш организма. Щом е болен, значи му трябва почивка. Единственото нещо, което ще подпомогне да оздравееш по бързо е много сън и качевствено хранене.

10.01.07
20:04

[quote author=“northshore`”]Недей да насилваш организма. Щом е болен, значи му трябва почивка. Единственото нещо, което ще подпомогне да оздравееш по бързо е много сън и качевствено хранене.

Това ме притеснява - по цял ден спа или стоя пред PC-то. Не мога да си представя как ще подновя тренировките след това.

10.01.07
23:51

[quote author=“Poltargaista”]
Това ме притеснява - по цял ден спа или стоя пред PC-то. Не мога да си представя как ще подновя тренировките след това.

Какво значи как? Отиваш до залата и почваш, нищо трудно ;) Две седмици прекъсване са нищо.

11.01.07
13:03

[quote author=“Poltargaista”][quote author=“northshore`”]Недей да насилваш организма. Щом е болен, значи му трябва почивка. Единственото нещо, което ще подпомогне да оздравееш по бързо е много сън и качевствено хранене.

Защо пък трябва да е на РСто или по цял ден да стоиш у вас ? Излизай си на разходки, когато е малко по топло, че организма да подиша чист въздух. Не мога да разбера като кажете без тренировки нам си кво - нали като се разхождате пак е вид тренировка..

FI

11.01.07
16:26

[quote author=“Poltargaista”]Здравейте, всички!
Отдавна чета из форума и често посещавам сайта, но досега никога не ми се е налагало да пиша. Уви, ето че настъпи и този момент. За жалост повода, по който ви пиша не е никак приятен.

Разболях се доста тежко, от 1 седмица не съм прибарвал до никакви тежести и сигурно още толкова време няма да мога да дигам. Въпроса ми е има ли някакви по-специфични упражнения които могат да се правят при подобно разболяване и какви са най-ефикасните методи за по-бързото ми възстановяване?

Благодаря предварително!  :wink:

Не се шашкай толкова, и аз обикновено се панирам, че като се разболея ще изпусна тренировка, но дори и това да стане не е толкова фатално.

За две седмици няма да изгубиш форма, най-много ако отидеш сега да тренираш да ти се влоши положението.

Добре де, все пак от какво си болен?
Има болести и болести, при някои може и да е добре, при други - много зле да тренираш....

12.01.07
21:20

Ами някаква вирусна инфекция, болки в главата, храчки, световъртеж, висока температура...
Високата температура я оправихме, но днес направих опит да хвана гирата и за по-малко от 10 минути се зачервих целия, страшно ме заболя главата и сякаш нямах абсолютно никаква сила.

Малко се притеснявам, защото ми се струва, че съм отслабнал твърде много за тези седмица и половина. Затова питах има ли някакви по-леки тренировки или друг вид упражнения които да се правят по време на такова състояние?

12.01.07
23:50

Братче не се стегай!!!Лежи си спокойно и не му мисли!!За по-бързо възстановяване може да играеш тай-чи .Да не се впускам в подробности за тази гимнастика само ще ти кажа прави някои  от движенията с тежестите ,но без тежести и мого бавно  колкото по-бавно толкова по-добре .Целта е да не се напрягаш!  Не прави серии направи го един или два пъти,но много бавно.Ще останеш изненадан от силата в мускулите когато тръгнеш да вдигаш тежестите.Другото после!! zigun

13.01.07
15:42

еми като си болен оранизмати отслабва .това е логично. Аз като съм болен ( принципно се разболям от ангина често и такива по леки болести , но се пак пак се пиян антибилотици ) отивам да тренирам , верно че не може да тренираш като си в пълно здраве но...
иначе тамън като си болен имаш опрадание да си починеш  :wink:

13.01.07
18:45

Аз лично си ходя на зала и кат сум болен ;) И НИЩО МИ НЯМА !

13.01.07
21:28

Такава почивка е нужна на всеки,това може даже да ти се отрази добре и след това да си по мотивиран като не си ходил известно време.Успех:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1