12.01.07
19:11
Наще постоянно ме плашат с пренатоварването и износването на ставите и сухожилията... Тренирането с тежести доколко ускорява този процес, ускорява ли го въобще, и ако да, то как може да предотвратим това... Все пак познавам бивши щангисти на по 65г и направо летят... не се оплакват много от скърцене и болене на стави... Все пак ако наще са прави не искам на 30-40г да скърцам целия... Все пак дайте компетентните си мнения... А и кажете нещо за натоварването на гръбначния стълб...
Според мен няма такова нещо , самата става представлява една ябълка в която вътре има смазваща течност някаква не знам как точно се нарича и тази течност се произвежда постоянно , има обаче хора които имат заболяване и тази течност спира да се произвежда и тогава става страшно трябва да се слага изкуствена става и т.н.
Разбира се това което ти казвам е от общи познания и изобщо не съм навътре с нещата.Дано да има някой по-изучен който да обясни как точно стоят нещата.
Разбира се, че износване има. Вероятно е индивидуално. Но ако се съобразяваш с особенностите си, не се изсилваш, пазиш се от травми, тренираш за здраве, а не за шампионска титла - тренировките не само, че няма да ти вредят като цяло, ами ще задравят тялото ти, костите, мускулите - всичко. Не е нужно да вдигаш на макс, за да се изхвърляш пред някой, дори пред себе си!
Ако нямаш специално заболяване - какво се притесняваш? Има хора, които имат алергия към слънцето!
12.01.07
23:32
Има износване на ставите. Спорта дава много но си взима своето. Особено тоя...
13.01.07
12:10
За ставния хрущял се пие Глюкозамин , повечето фирми за суплементи го предлагат.
Ставите се износват това е нормално,но за гръбначния стълб няма какво да ти стане стига да правиш упражненията правилно и да не се изсилваш от начало с много тежести.
Тренера по баскетбол ми каза че от фитнеса се заздравяват връзките и ставите!И аз така смятам лично мен ме боляха коленете но откакто правя клекове имам чувството че са се заздравили!Също така мога да добавя че като бях стъпил на криво много лошо и се оплаках на лекаря че често стъпвам на криво той ми препоръча да тренирам за мускулатурата на краката за да ми се заздравят връзките!Продължавай да си ходиш на фитнес!!!
[quote author=“DissenteR”]Наще постоянно ме плашат с пренатоварването и износването на ставите и сухожилията... Тренирането с тежести доколко ускорява този процес, ускорява ли го въобще, и ако да, то как може да предотвратим това... Все пак познавам бивши щангисти на по 65г и направо летят... не се оплакват много от скърцене и болене на стави... Все пак ако наще са прави не искам на 30-40г да скърцам целия... Все пак дайте компетентните си мнения... А и кажете нещо за натоварването на гръбначния стълб...
Явно си далеч от познаването на материята щом задаваш подобен въпрос-дали ускорява износването. Колкото повече караш една кола толкова повече й се износват гумите, нали? Само дето за човешкото тяло, резервни от същата марка не се предлагат на пазара. :wink:
Съветвам те да попрочетеш в гуугъл. И да се замислиш внимателно, без да се паникъосваш и да се стига в крайности.
Поздрави
[quote author=“tpd”]Явно си далеч от познаването на материята щом задаваш подобен въпрос-дали ускорява износването. Колкото повече караш една кола толкова повече й се износват гумите, нали? Само дето за човешкото тяло, резервни от същата марка не се предлагат на пазара. :wink:
Да, но за разлика от колата, тялото може да се саморемонтира ;)
15.01.07
14:56
BIG PICHAGA и ASTOR са ти препоръчали точните добавки.Може да пиеш единият от двата от време на време профелактично или когато имаш болка.
Аз търсих в една аптека,ама нямаха. Все пак да питам коя марка предлага най-качественият хрущял от акула.
16.01.07
16:52
Аз търсих в една аптека,ама нямаха. Все пак да питам коя марка предлага най-качественият хрущял от акула.
Гледай да е американски към 40-50 лв е качествения.
[quote author=”Петко К”][quote author=“tpd”]Явно си далеч от познаването на материята щом задаваш подобен въпрос-дали ускорява износването. Колкото повече караш една кола толкова повече й се износват гумите, нали? Само дето за човешкото тяло, резервни от същата марка не се предлагат на пазара. :wink:
Да, но за разлика от колата, тялото може да се саморемонтира ;)
Кажи го това на колената ми :)
Преди тренирах футбол 5 години на асфалта и след 1 мноооого брутално изклъчване на лявото коляно преди година и нещо сега си патя много лошо не мога да седя клекнал повече от минута ,защото колената ми просто отичат и болката е неописуема ...Затова и във фитнеса гледам да си избирам упражения за крака който не ги натоварват много много(без клекове с щанга и прочее).
Взех си американски Shark Cartilage ,но се чудя дали ще има ефект от него ,ако докато го взимам продължавам да тренирам.Не натоварвам много колената (заради тях си го взех) с тежести във фитнеса ,но удрям с крака по боксов чувал. Заедно с тренировката във фитнеса стават общо 5 дни натоварване седмично. :roll:
18.01.07
11:18
Изборът ти е добър.
Може да го пиеш и да тренираш.