12.01.07
18:39
Здравейте. В нета открих този режим :
7 часа :сутрешна закуска - 100г. овесени ядки, 6 яйчни белтъка, 2 яйчни жълтъка, 2 филии пълнозърнест хляб, 1 банан
10 часа :закуска 40г. протеин на прах(смесен с вода), 300г. печени картофи
13 часа :обяд 200г. пилешки гърди 100г., ориз 100г., салата от зеленчуци
16 часа :предтренировъчно хранене 40г. протеин на прах(смесен с вода), 1 банан
20 часа :следтренировъчно хранене 70г. въглехидратна напитка, 30г. протеинова напитка
20 часа : вечеря 200г. телешки шол, 300г. печени картофи, 200г. зеленчуци
20 часа :зареждане преди сън 40г. протеин на прах, 50г. овесени ядки
Въпросът ми е какъв е този “Протеин на прах”,който виждате,че присъства на определени места? Аз досега не съм взимал абсолютно никакви добавки и искам да ми кажете какъв протеин да взимам,какво ще е неговото действие и какво ще стане ако го спра. Защото на мен лично “протеин на прах” нищо не ми говори - те нали са доста марки и видове. Целта ми е качване на мускулна маса,защото съм поддатлив и на качване на мазнинки,въпреки че в момента съм почти чист. Извинявам се за може би глупавия въпрос,но новобранците сме така :) Мерси предварително
Има доста неточности в режима, освен това ако си податлив към трупане на мазнинки ще се омазниш. Просто количеството храна е доста и тези въглехидрати в последното хранене са опасни. Основната грешка, която виждам е, че треинровката ти е цели 3 часа след последното хранене, което освен това не е особено стабилно откъм въглехидрати. 100 г ориз ако е варен са малко. Банана в предтренировъчното по-скоро ще ти навреди отколкото да ти помогне в случая. И овесените ядки не са добър вариант за преди сън. Трябва и да си оправиш времената. Като изключим тези неща режимчето е бомба. :) Аз бих го преработил така:
7 часа :сутрешна закуска - 100г. овесени ядки, 6 яйчни белтъка, 2 яйчни жълтъка, 2 филии пълнозърнест хляб, 1 банан
10 часа :закуска 40г. протеин на прах(смесен с вода), 300г. печени картофи
13 часа :обяд 150г. пилешки гърди 100г., ориз 100г., салата от зеленчуци, 4-5 филии пълн. хляб
15 часа :предтренировъчно хранене 40г. протеин на прах(смесен с вода)
16 часа :следтренировъчно хранене 70г. въглехидратна напитка, 30г. протеинова напитка
17 часа : 1 конс. риба тон, 200г. печени картофи, 1 банан
20 часа : вечеря 150г. телешки шол, 200г. зеленчуци, 2 филии пълн. хляб
22,30 часа :зареждане преди сън 40г. протеин на прах, кисело мляко
Уф аз много го промених май :)
Има протеин в храната и протеин на прах. Протеин на прах е всеки, който продават в магазина. Задължително суроватъчен си вземи.
Въглехидратна напитка е глюкоза на прах с вода или гейнер с вода.
Протеинова напитка е протеин с вода.
“70г. въглехидратна напитка, 30г. протеинова напитка” е 3 в 1 глюкоза + протеин + вода или гейнер + протеин + вода
Не знам какви килограми си, храната може да ти е повечко. Ако почувстваш, че много бързо се омазняваш около корема намали пропорционално въглехидратите в отделните хранения с общо 50 г. Сложи една чаша вода към всяко хранене и махни колата, бозата и швепса и ако досега това си пил.
Ако с такова хранене не растеш ми се обади ще ти дам 5 лева. Аз съм 80 кг и ще летя на такъв режим. Лично аз не бих издържал да ям всеки ден едно и също, но аз знам как да си ранообразя и да заместя по подхящ начин отделните хранения с други също толкова качествени. Ти трябва да се насилиш първите 2 седмици докато си създадеш навик да ядеш едно и също. Ако искаш вкарай на 10 качествени хранения едно лайняно каквото ти е вкусно, за да не ти писва съвсем. Ама гледай да е в нетренировъчен ден.
14.01.07
20:52
Мерси много. А какво е действието на този суроватъчен протеин и как ще ми се отрази той ако не спазвам режим,но го пия? Ще кача ли мазно или нещо подобно? А като го спра ще спадна ли? Въобще кажи повече неща за него
На всички ни се иска да не спазваме режим и само от протеинче да ни растат мускулите ама не става така. Мазно можеш да качиш от неправилно хранене или приемане на по-голямо количество храна. От суроватъчния протеин е почти невъзможно да се омазниш.
15.01.07
11:54
А как ще ми се отрази този суроватъчен протеин - по-бързо ли ще ми растат мускулите от него и да почна ли да го взимам,при положение че тренирам само вкъщи