13.01.07
23:07
http://www.bodybuilding.com/fun/tallon2.htm
Вижте това. С моя доста лош английски успях да схвана, че се отрича класическия начин на зареждане 5 грама на четири дози през деня, като авторът предлага 1,5-2 грама на десет приема през първите 48 часа, след което да се взимат пак по 1,5-2 грама на три пъти. Добре ще е, ако някой по-грамотен го преведе и обясни с подробности.
13.01.07
23:41
Какво бихте платили ако ви покажа метод който увеличава нивото на креатин в мускула с ~30% повече от традиционния начин на зареждане бля бля
Имаме всички факти (който не съм превел понеже са много) и какво да правим с тях ? Номерът в първите 24-48 часа от зареждането е че дейноста на креатина е все още много висока преди тялото да има време да downregulate (?) скоростта на приема или изразяването на креатиновите транспортни протеини.
Поглеждайки в фарматологично в нашата креатинова диаграма и физиологията на факторите действащи на подвижните/транспортните(?) се нуждам да задържим плазма нивата равни за да пропият рецепторите последователно през този 48 часов прозорец. Този подход няма да издигне креатина на същите креатинови стойности виждани в типичните зареждажщи методи и като такъв няма да пропие и причини ниско регулиране и изразяване на креатина.
За да постигнем този малък номер се нуждаем от малъки но редовени/правилни креатинови дози. Избягвайки върхът и чрез метод демонстриран с обикновен зареждащ метод с креатин е целта. Програма от 1.5 - 2 гр. приети 10 пъти на ден ще позволят на рецепторите постоянен достъп до креатина преди тялото да забави uptake down (тва неможах да си го преведа нещо). По този начин ние намаляваме стреса приложен в бъбречната система и да направим възможен най-добрия плазмена система за доставка на креатин за enhanced uptake. (предполагам “за по-добър прием” би трябвало да значи)
...
Прием от 1.5 - 2 грама, 10 пъти на ден за първите 48 часа последвани от подържащи дози от 1.5 - 2 грама по 3 пъти на ден би трябвало да постигнете оптимално заредени мускули с креатин. Ефектите от добавяне на изкуствен инсулин (?) за да подобрите ефекта като например използването на 4-hydroxyisolucine, d-pinitol или дори прости въглехидрати или белтъци са неизвестни, но може да издигнете uptake.
тва е в общи линии най-важното от текста :)
също пише че е много комплексна система и е все още на теория
п.п. тая “плазма” предполагам се има предвид “цитоплазма” ма знам ли :)
може да имам грешки при писането .. проверих го 1 път оправих каквото видях .. ако съм пропуснал нещо кажете. Също и тия (?) е че нещо немога да го вържа в изр. или не разбирам смисъла :)
14.01.07
17:14
Заредих с едно кило креатин и смятам да пробвам този метод още от утре :D
14.01.07
17:24
Вярно е интересно. Казвай после резултатите.
[quote author=“Ultima Ratio”]Заредих с едно кило креатин и смятам да пробвам този метод още от утре :D
Може ли да ми кажеш на коя фирма ти е креатина и колко струва:)
uptake = усвояване, to slow the uptake down = забавям усвояването, т.е. правилно си го разбрал.
А това plasma - става въпрос за кръвната плазма, предполагам.
Има много смисъл в това, да се разбива приема на по-малки порции. Аз гледам със всички неща да правя така - храна, витамини, вода...
14.01.07
17:53
[quote author=“martivr”][quote author=“Ultima Ratio”]Заредих с едно кило креатин и смятам да пробвам този метод още от утре :D
Може ли да ми кажеш на коя фирма ти е креатина и колко струва:)
Аминостар, 1 килограм за 52 лв.