13.01.07
21:34
Здравейте и привет на всички!
На 25 години съм, 170см, 60кг.
Тренирам от около 2-3 седмици! За сега не ходя в зала. Тренирам през ден, като всеки ден в който тренирам използвам едни и същи упражнения. Правя следните упражнения:
набиране на висилка с надхват - 3 серии по 3 повторния;
набиране на висилка с подхват - 3 серии по 3 повторения;
кофички - 4 серии по 3 повторения;
лицеви опори - 3 серии по 15 повторения;
коремни преси с вдигане на тялото от лег - 3 серии по 30;
вдигане на краката от лег - до отказ (около 30-35 повторения).
Проблема ми е че в последните 2 - 3 тренировки се чувствам, че нямам сила и не мога да си направя сериите (особено за набирането). Не мога да изкарам и втората серия дори!
Дайте съвет какво да променя ако поне не повиша силата си то поне да мога да си изкарам сериите!
Предварително благодаря на всички!
Може проблема да е в храненето и в съня или просто защото тренираш през ден и да не успяваш да се възтановяваш добре,защото това не са малко упражнения.Пробвай да тренираш през 3-4 или 5,но да се натоварваш максималко.
100% това е от недоспиване .... Спи повечко .... Купи си витамини и яж повечко
Благодаря за експресния отговор! :)
Наистина ли смяташ че са много упражнения?!
Аз съм абсолютен начинаещ и затова всеки съвт ще ми е от полза. А като гледам тука какви програми се предлагат направо моята и на половината на тях няма.
Най-странното за мен е че не съм много тежък а въпреки това нямам сила за да се набирам!
А иначе се храня по 3 пъти на ден, като се спазвам никаква диета и не приемам никакви добавки :). Ам си всичко нормално като само съм се ограничил да не вземам прости въглехидрати!
Още веднъж благодаря!
Начинаещ си мускулите ти се нуждаят от повече почивка, особенно големите(гърди, гръб). Тренирай през два дена, увеличи храненетата на 4-5. Друга алтернатива, вкарай крака в програмата и я раздели на две.
Много благогаря за отговорите!
Истина е че спа по 6-7 часа на ден. Незнам това дали е достатъчно?!
За храненето - ще се опитам да увелича хранеията на 5, но се притеснявам да не напълнея, макар че килограмите ми и без това са малко.
А за краката за сега нищо не мога да направя тъй като нямам никакви тежести за да тренирам с тях!
[quote author=“man”]Много благогаря за отговорите!
Истина е че спа по 6-7 часа на ден. Незнам това дали е достатъчно?!
За храненето - ще се опитам да увелича хранеията на 5, но се притеснявам да не напълнея, макар че килограмите ми и без това са малко.
А за краката за сега нищо не мога да направя тъй като нямам никакви тежести за да тренирам с тях!
Спането ти е малко ... Ако не можеш вечерта да спиш повече спи след обяд .... Няма да напулннеш спокойно :wink: .... А краката са ти 1/2 от тялото .... Сам си помисли дали да ги тренираш ....
Благодаря за съветите TREVATA!
Може би след месец, два (дано успея да издържа, че наистина ми идва много натоварващо) ще се опитам да вляза в зала и да тренирам за крака!
[quote author=“man”]Благодаря за съветите TREVATA!
Може би след месец, два (дано успея да издържа, че наистина ми идва много натоварващо) ще се опитам да вляза в зала и да тренирам за крака!
Няма да е зле ..... От най-важното упражнение за крака клека се разширяват рамената :wink:
Благодаря отново TREVATA!
Искам да попитам ощe нещо. Дали може студеното време да е причина за моят проблем тъй като тренирам навън?
[quote author=“man”]Благодаря отново TREVATA!
Искам да попитам ощe нещо. Дали може студеното време да е причина за моят проблем тъй като тренирам навън?
Каде тренираш на успоредки на открито ???? :shock: Не вяввам да е от това защото аз миналата година ходих да рпавя кофички на -10 градуса :wink:
Точно обратното, студът в някакви граници е в помощ на концентрацията.
Ако трябва да те съветвам с нещо, то това е да приемаш повече калории на ден - яж пълнозърнести спагети, макарони, хляб Бонус, разбира се плодове, зеленчуци и мед след трен. Засега много месо не ти трябва, но можеш да почнеш да консумираш здраво яйца! Не забравяй на всеки 4 белтъка да има само един жълтък. Това е важно, макар че и два да ядеш не е проблем.
Месото е добре да включва пилиешко и риба, по-нататък много телешко. Сигурно си ектоморф, значи може от време на време да хапваш свинско (ограничавай го все пак). Забрави за редовната консумация на сладки работи.
И най-важното - спи поне 7-8 часа вечер и един през деня. Колкото повече сън, толкова повече растеж!
Само гледай да не заспиш като мен на лежанката у нас :lol:
[quote author=“Voyager”]Точно обратното, студът в някакви граници е в помощ на концентрацията.
Ако трябва да те съветвам с нещо, то това е да приемаш повече калории на ден - яж пълнозърнести спагети, макарони, хляб Бонус, разбира се плодове, зеленчуци и мед след трен. Засега много месо не ти трябва, но можеш да почнеш да консумираш здраво яйца! Не забравяй на всеки 4 белтъка да има само един жълтък. Това е важно, макар че и два да ядеш не е проблем.
Месото е добре да включва пилиешко и риба, по-нататък много телешко. Сигурно си ектоморф, значи може от време на време да хапваш свинско (ограничавай го все пак). Забрави за редовната консумация на сладки работи.
И най-важното - спи поне 7-8 часа вечер и един през деня. Колкото повече сън, толкова повече растеж!
Бате на студда мноо лесно се докарват контузий ! :wink:
[quote author=“TREVATA”][quote author=“Voyager”]Точно обратното, студът в някакви граници е в помощ на концентрацията.
Бате на студда мноо лесно се докарват контузий ! :wink:
И аз така мисля даже ми се е случвало,но ако загрееш добре предварително няма да има проблем:)
Ние точно заради това са псуване шефката във фитнеса ... Никога не пуска климатика а това е много важно !
E, топлото облекло е задължиетелно, а студеният въздух, ако го вдишваш през носа, е по-благодатен от топлия.
Благодаря за всички за съветите!
Ще се опитам да похапвам повечко, да видим как ще се почувствам.
Четох за холестерола в жълтъка, но мисля за сега да си хапвам целите яйца че ми е съвестно да изхвърля, жълтъка. Аз и без това не ям повеч от 2 яица на ден и то не всеки ден.
За трнировките - правя ги наистина навън и се радвам че все още времето е приятно за трениране. Ако стане студено ще се наложи вътре да тренирам, но за съжаление нямам тежести.
Днес си купих и витамини. Най-евтините са ( Vegas ), ама мисля че може да са ми от полза.
14.01.07
17:45
Ти какво очакваш от 2-3 седмици?? Ми то тялото ти до сега е мързелувало! Нищо не ти трябва - продължавай все така. До месец, месец и половина ще се адаптира и вече като пропуснеш, тогава ще ти е кофти.
[quote author=“man”]Благодаря за всички за съветите!
Ще се опитам да похапвам повечко, да видим как ще се почувствам.
Четох за холестерола в жълтъка, но мисля за сега да си хапвам целите яйца че ми е съвестно да изхвърля, жълтъка. Аз и без това не ям повеч от 2 яица на ден и то не всеки ден.
За трнировките - правя ги наистина навън и се радвам че все още времето е приятно за трениране. Ако стане студено ще се наложи вътре да тренирам, но за съжаление нямам тежести.
Днес си купих и витамини. Най-евтините са ( Vegas ), ама мисля че може да са ми от полза.
Има едни Daily Formula или нещо от тоя род ... Мно са добри и не са много скъпи
[quote author=“man”]Здравейте и привет на всички!
На 25 години съм, 170см, 60кг.
Тренирам от около 2-3 седмици! За сега не ходя в зала. Тренирам през ден, като всеки ден в който тренирам използвам едни и същи упражнения. Правя следните упражнения:
набиране на висилка с надхват - 3 серии по 3 повторния;
набиране на висилка с подхват - 3 серии по 3 повторения;
кофички - 4 серии по 3 повторения;
лицеви опори - 3 серии по 15 повторения;
коремни преси с вдигане на тялото от лег - 3 серии по 30;
вдигане на краката от лег - до отказ (около 30-35 повторения).
Проблема ми е че в последните 2 - 3 тренировки се чувствам, че нямам сила и не мога да си направя сериите (особено за набирането). Не мога да изкарам и втората серия дори!
Дайте съвет какво да променя ако поне не повиша силата си то поне да мога да си изкарам сериите!
Предварително благодаря на всички!
Ами първо добре си се захванал. Ще трябва доста да поработиш, че да видиш резултатите, не се надяваш да стане близките седмиици...
Явно имаш нулев опит. За това търси и чети максимално БАЗОВА информация относно храненето и тренировките.
Според мен проблема може да идва от претренирането, както и от недостатъчното откъм претеини и бавни въглехидрати хранене. Двете са свързани.
Освен това трябва да се храниш примерно с овесени ядки и нещо сладко час и половина преди трен. Ако си гладен, забрави за сила.
Изобщо трябва да натрупаш опит кое как работи иначе ще е още по-мъчно... И най-вече се съсредотичи върху това как да ядеш. От яденето ще идва на предъка не от това какви упр. правиш.
Краката ги тренирай отделно от други групи и предимно с бягане.
Успех
15.01.07
18:46
Щом нямаш сила - яж, почивай, спи, пий добавки и т.н.
Благодаря на всички за съветите!
Знам че мастото не е тук, но понеже ми давате съвет да подобря храненето затова бих искал да ми кажете мнението си за това което хапвам и какво да променя в него (защото съм сигурен че не правя нещата както трябва):
Закуска (около 7:30-8:00 часа) - две филии с маргарин и малко сирене или кофичка кисело мляко с 5-6 лъжици овесени ядки и лъжица мед
Около 10:00 - 10:30 - някакъв плод или 6-7 обикновени бисквити или 100г фъстъци;
Обяд (12:30 - 13:00)- супа и някаква готвена храна с ориз или картофи, като гледам задължително да има някакво месо
На обяд след хранене пия вече и витамини. Пия ги след храна защото четох тук че помагат за усвояването на храната.
Около 16:00 - 16:30 - някакъв плод или 7-8 обикновени бисквити
Вечеря (19:00 - 20:00) - готвена храна с ориз или картофи като задължително има и няккаво месо или яйца и една лъжица мед.
Моля ви кажете ми добре ли е това ядене и ако не, какво да променя?
Благодаря на всички предварително!
[quote author=“man”]Благодаря на всички за съветите!
Знам че мастото не е тук, но понеже ми давате съвет да подобря храненето затова бих искал да ми кажете мнението си за това което хапвам и какво да променя в него (защото съм сигурен че не правя нещата както трябва):
Закуска (около 7:30-8:00 часа) - две филии с маргарин и малко сирене или кофичка кисело мляко с 5-6 лъжици овесени ядки и лъжица мед
Около 10:00 - 10:30 - някакъв плод или 6-7 обикновени бисквити или 100г фъстъци;
Обяд (12:30 - 13:00)- супа и някаква готвена храна с ориз или картофи, като гледам задължително да има някакво месо
На обяд след хранене пия вече и витамини. Пия ги след храна защото четох тук че помагат за усвояването на храната.
Около 16:00 - 16:30 - някакъв плод или 7-8 обикновени бисквити
Вечеря (19:00 - 20:00) - готвена храна с ориз или картофи като задължително има и няккаво месо или яйца и една лъжица мед.
Моля ви кажете ми добре ли е това ядене и ако не, какво да променя?
Благодаря на всички предварително!
Ами... за няколко седмици е трудно да се види как ти се отразява храненето, ама аз си мисля, може и да е ‘по-стегнато’
супи, бисквити и разхвълени плодове, както и многото видове продукти на едно ядене... може и по-добре
Според мен ти трябва нещо от сорта:
8 - п*100г овесени ядки /+ друго малко ако не понасяш вкуса примерно стафиди или банан
10 - яйца+диетичен хляб /но прилично количество, примерно 2цели яйца + 2 белт + няколко филии/
13 - ориз/картофи + п*100г месо/риба
16 - ядки около 100
20 - картофи/ориз/боб/леща/хляб + п*100 месо/риба
22 - п*400 кис мляко + извара
11- ззЗзЗзз
Плодовете ги яж като десерт към големите хранения сутрин обед вечер. Включвай много зеленччуци под формата на салата, важно е.
В началото заходи с количества които лесно консумираш без да претъпкваш. След някоя и друга седмица като свикнеш, тялото само ще си поиска количеството
Витамините ги взимай след закуска.