06.11.04
23:29
Каква е разликата м/у 2-те?
07.11.04
02:55
Разгледай сайта, там има цяла статия по въпроса... :(
протеина е за качване на мускулна маса , аминокиселините също но те и оформят самия мускул като изгарят мазнините по него
07.11.04
18:19
Ами мисля, че единствените сериозни разлики(не съм чел статията) са в това, че аминокиселините по - бързо се разграждат на пептиди и така се усвояват по - бързо от организма; освен това многообразието им в един комплекс аминокиселини дава на организма възможността да изгради повече и по различни вериги от един протеин, съдържащ само някои от тях.
Така мисля аз де. Иначе не бих казал, че имат много общо със сваляне и качване на мазнините, освен ако не говорим за някои техни съединения, като Л-карнитинът например.
Значи видях тука темата и искам да попитам задължитилно ли трябва като пия аминокиселини да пия и протеин.Ако пия само аминокиселини качва ли се малко маса щото съвсем малко ми трябва?И продуктите на Мусаши наи-добри ли са или има и други качествени.
[quote author=“D3BEP”]Ами мисля, че единствените сериозни разлики(не съм чел статията) са в това, че аминокиселините по - бързо се разграждат на пептиди и така се усвояват по - бързо от организма; освен това многообразието им в един комплекс аминокиселини дава на организма възможността да изгради повече и по различни вериги от един протеин, съдържащ само някои от тях.
Така мисля аз де. Иначе не бих казал, че имат много общо със сваляне и качване на мазнините, освен ако не говорим за някои техни съединения, като Л-карнитинът например.
Единствената разлика между двете е времето за усвояване от организма. Протеините са свързани аминокиселини, т.е приети в организма, те се разлагат до съставните си аминокиселини и после тялото си ги ползва по предначначение. Т.е. ако пиеш аминокиселини спестяваш времето за обработка и получаваш по бърз ефект. Съответно процента на усвояемост е по-голям от този на протеина.
Личното ми мнение, е че за начинаещи аминокиселините не са толкова нужни, защото организма стресиран от тренировки много добре усвоява всичко. Да не говорим колко по-скъпи са аминокиселините.
12.11.04
14:31
Извън темата:
Хм, понеже има засегнати от моето мнение, държа да поясня:
Горното ми мнение да се разбира като:
1. Не съм чел статията и не мога да я коментирам(не казвам добра ли е или лоша; сигурно е добра).
2. Изразявам лично мнение по въпроса; не професионално спортно гледище; мнението ми е базирано предимно на откъслечни спомени от училище.
Другото, което се предполага че може да съм имал предвид, не съм го имал предвид.
Поздрави.