05.11.04
16:04
Каква е разликата м/у протеините и гейнърите, та нали и двете се използват за покачване на мускулна маса ?
П.С - кое е по добре да се поема след тренировка. Аз лично след тренировка поемам протеин Pure WHEY PRO, мога ли да го сменя с геинър като Mass Gain или Junior ? (на НУТРИМ са всичките)
Накратко разликата е следната , че гейнера съдържа предимно въглехидрати . Да и с двете се качва маса , но от гейнера се можеш да се замажеш (особено ако имаш бавенметаболизам) .
След тренировка имаш нужда от бързо усвоим протеин (за предпочитане сурватачен) и въглехидрати (гейнер), така че за след тренировка комбинация от протеин+гейнер е идеална.
А как да разбера кой протеин с гейнър си пасват идеално в комбинация, т.к. си мисля че не може да се мешат туко тъй.
Ми нямам си представа кой гейнър и кой протеин си пасват идеално , ако такава комбинация съществува . Според мен комбинацията м/у суроватъчен протеин концентрат (над 80%) и гейнър свисоко съдържание на въглехидрати е добра . В случая с продуктите на Нутрим комбинация м/у Pure Whey и Mass Gain би трябвало да е добра за след трениовка .
предполагам, че ако си ектоморф, гейнърчето след търенировка ще ти е в плюс...
аз, ендоморф, стоя на далеч от гейнерите... в момента съсм само на млечно-яйчен (с малко whey)...
Точно ектоморф съм и да не ви казвам какво ми е :x супер трудно качвам мускулна маса !
П.С - а този гейнър като си го миксна с протеинчето по колко мерителни лъжички да слагам от двете, една протеин и една гейнър или по две ?
Ае пак по-добре е протеин да си купиш! Поради простата причина ,че геинера слабо се освоява па кел фаида ,че мноо калоричен. И къф е смисала си даваш парите за геинер ? Просто няма ,то по-добре пии прясно мляко и яж ядки пак като геинер са.
по-здрави
ok, до тук разбрах доста, просто търся някакъв по евтин вариант за добавка, т.к. Pure WHEY PRO ми излиза доста скъп.
П.С - а кой от тея 2 протеина е по добре да се взима след тренировка
- PRO 90 Gold - 90% млечно-яйчен протеин
- HI-Fit Special - Високобелтьчна формула за спортисти, съдържаща 82% комбиниран протеин
Аз предпочитам и ползвам млечно-яйчния: както знаеш за определяне на качеството на един протеин се използва биологичната му стойност (биологичната стойност е процентът от протеина, които се използва или как да го кажа - ютилизира от тялото ни). Ето подредба на биологичните стойности на видовете протеини (от най-високи към най-ниски):
1. Суроватъчен протеин
2. Млечно-яйчен
3. Яйце
4. Месо
5. Мляко
6. Яйчен белтък
7. Соев протеин
значи за HiFit пише, че е на “Комбинирана високобелтъчна формула на растителна, млечна и яйчна основа” - разбирай най-вече растителна.
Gold 90 Pro е на млечно-яйчна, казват че има и суроватка малко (понеже не можем да проверим, ни остава да вярваме...), а и процентът е по-висок.
Не знам HiFit какъв е на вкус, но Pro 90 Gold е с хубав вкус ако го разрежвам във воада (и лош за мен ако го разреждам с каквото и да било друго :) )
2 лева отгоре за Gold-а няма да ни навредят...
Здрасти на всички !Искам да разбера значението на думата :ектоморф - понейе сум нож и тепуржа запоцхжам да се запознажам с форума:)
Стажасхе дума за трудното качване на мускулна маса ...
С няколко думи това е човек, който трудно качва маса и лесно сваля, има бърз метаболизъм
За хората с бърз метаболизъм след тренировка е по добре гейнер , а за бавен като моя - суроватъчен протеин 80% (или повече)
09.11.04
09:45
С бърз или Бавен метаболизъм гейнъра омазнява. Аз лично съм с бърз метаболизъм и доста време пих разни гейнърчета - на пролет ще се чудя как да свалям всичките тея мазнотии. Ето за това препоръчвам суруватъчен.
[quote author=“alex”]ok, до тук разбрах доста, просто търся някакъв по евтин вариант за добавка, т.к. Pure WHEY PRO ми излиза доста скъп.
П.С - а кой от тея 2 протеина е по добре да се взима след тренировка
- PRO 90 Gold - 90% млечно-яйчен протеин
- HI-Fit Special - Високобелтьчна формула за спортисти, съдържаща 82% комбиниран протеин
Ако се замислиш, въобще не е толкова скъп - дневната доза на PWP е 30(2х30) а на P90 е 80(2х80). По втория ти въпрос - аз лично ги въртя трите на месец - месец и половина, ефекта е доста добър. Организма не трябва да привиква с нищо. А дори на всеки 10 дена 24 часа не ям нищо, само минерална вода, въпреки че качвам килограми...
Успех.
П.С. Hi-fit им е една от най-добре разработените формули
какъв е смисълът н това неядене за 24 часа :shock:
подтискане на анаболните хормони ли :)
Ми напоследък взеха да правят балансирани гейнери 50na50 и сам мнооо доволен от тая комбинация
И така искам само да попитам има ли някаква “химия” в протеините на НУТРИМ, и по-специално в PRO 90 GOLD :) И другото което ще питам е как да го пия? Благодаря много :)
Мнението беше редактирано от D-ToX на 10.04.07 14:14.
09.04.07
07:23
:) не няма химия във протеин :)))
А и по добре не ги пии тея на Нутрим....
казано от insomniak на 09.04.07, 07:23:
:) не няма химия във протеин :)))
А и по добре не ги пии тея на Нутрим....
Що да не ги пия?
И може ли протеина да ми овреди организма ми?
BTW: Извинявайте за тъпите въпроси но съм нов :)
Мнението беше редактирано от D-ToX на 10.04.07 14:18.