08.06.04
00:56
na 18 sum i iskam da pitam ako vzimam L-Ornithine L-Arginin L-Lysine L-Glutamine koito stimolirat rastejniq hormon imali nqkuv problem che sum na 18 ? i ako zimam Tribulus ZMA koito puk stimolirat Testosterona pak imali nekuv problem ?
Единствения проблем е, че струват много пари всичките тез работи :D ! Друг проблем аз поне не се сещам!
08.06.04
09:04
Първо както обичаме да подсещаме не си споменал нито колко кг си, нито долу-горе каква структура си, нито какъв ти е метаболизма, нито от колко време тренираш, нито как мислиш да ги взимаш...Би било редно да ни кажеш малко повече за това.
Иначе...комбинации от добавки бол. Ако имаш пари взимай.Но не си мисли, че ще постигнеш ефект, който да съперничи на хората, които са на химия. Просто си определи целите и според тях какво ще ти е нужно като добавки.Става бавно!!!Ама иначе не е хубаво:)Само още нещо да допълня вземи си витамини и минерали. Колкото е банално да е, добавките са си добавки, но при тежки упражения и натоварвания тялото си иска и доста витамин и минерали.
Айде и успех.
znachi na 18 kog 175 sm 60 Kg hodil sum 3 meseca i sega sum sprql i sega lqtoto mislq pak da pochan sutrin mislq da zimam kato stana L-Ornithine + L-Arginine + L-Lysine (kombinirani) po kusno sha qm otivam na fitness posle zimam L-Glutamine /// i ako imam pari moje da dobavq da zimam i Tribulus kvo shte kajete ? i estestveneo sled fitness-a shte se ql za da se zaredq ...
predi vzimah creatine i aminokiselini (200 grama creatine i 100 grama aminokiselini sum vzel obshto) mnogoo hora sa mi kazvali che nema efekt no kato spazvah tva deto trea se prai i pragramata deto sum si naprail i imashe efek ... neznam za vas no primerno oshte 1viq put kato zeh 1vata doza (1 lajichka) i posle osetih kak me obliva energiq i t.n.
zabravih da kaja imam i oshte edno 1 gr ot edna “boza” na takova mi prilicha nachi to v nego ima mno neshta minerali vitamini aminokiselin glukoza protein abe mnoo neshta mnogoo i ot nego ima mnooo i ot nego shte zimam ...
otdelno imam i vitamini takiva kombinirani s vitamini ot A-Z sichko na edno ...
Ami mislil li si da vzima6 protein? To ot nego se ka4va nai-mnogo. Kakva e taia boza ? :) Li4no proizvodstvo li e ili si ia kupil? Ako e kupena otkude i kolko struva? Kakva ti e dietata? Bez neia za nikude.
mi nachi taq boza e Atletik Megabodi (massgainer) nachi na magazina 0.5 KG e 10 leva a az sum zel 1 Gb za 10 leva .. nz tva e ..
08.06.04
12:10
Сега вече информацията е по-подробна.
Оттук нататък почвам да изразявам личното си мнение:
60 кг за твоята височина е малко. Сега за добавките...аз лично ти предлагам да да не се
харчиш много още в началото.Този коктейл сутринта може да го пропуснеш за
сметка на стабилна закуска (овесени ядки, яйца, сирене, т.н.).Пък ако искаш
пийвай протеин 20-30 гр докато е готова закуската. Л-аргинина може да го
вземаш вечер преди лягане, щот хормона на растежа се отделя докато спиш
(според мен нямаш нужда от Л-аргинин). За Трибулуса - хубав препарат, обаче
1 път на ден няма смисъл. Или вземаш някаква добавка или не (според мен
засега и тва не ти е необходимо).След тренировка освен Л-глутамин пий и
протеин (суроватъчен) + разклоненоверижни аминокиселини.Хубаво е че имаш
витамини и минерали. Щом креатина ти е действал (късметлия, на мене хич не
ми подейства,макар че правих всичко според дебелите книги) това е добавката.
(все пак не спомена как ти се е отразила, освен силата - кг качи ли?).
Последен съвет - наблегни на храната. Стажът ти в залата е прекалено малък.
Така, че спокойно можеш засега да забравиш повечето добавки и да се
концентрираш върху храна, тренировки и почивка. Направи си балансиран
хранителен план, адекватно количесто протеин, въглехидрати и мазнини (”качествени”),
брой хранения (5-6 е добре) и почивка.За добавки (щом толкова искаш) си вземи протеин
,глутамин и разконена верига (тва лично според мен),
креатин (щом казваш, че ти се отразява добре). Само внимавай с фирмите, че тука все пак
е България и няма нищо сигурно.
Айде лека и полека.
mi znachi polojenieto e takova az sum 60 Kg sred vrusnicite si sum edin ot nai-silnite vupreki che povecheto sa po tejki ot mene na KG ne che tva e tolkova ot znachenie za silata de ... az sum na 18 no izglejdam na 17 mislq che ima oshte da rasta tova e i edna ot prichinite da iskam da vzima L-Ornithine + L-Arginine + L-Lysine zashtoto stimolirat hormona na rasteja zashtoto iskam da stana 180 i sushto da mi pomognat za da kacha oshte masa L-Glutamine sushto edna ot funckciite mu e taazi .. a creatina mii ot nego kachih malko masa i poveche sila pone s takova vpechatlenie ostanah posleno kogato hodeh na fitness max-a mi na lejanka beshe 2 puti 75 Kg .. rakata mi e 34 Sm i sum oreflen imam mnogo malko podkojna maznina vsmisul normano ne sum debel s 1 duma ..
08.06.04
14:21
Виж, доста се писа за това, дали хормона на растежа може да помогне да качиш на височина. Говоря за добавките, които стимулират хормона на растежа и “хормона на растежа” дет е по 50 лева ампулата:)
Аз лично съм на мнение, че това е генетично заложено, НО...Пък за маса си вземи протеин и си направи свясна диета.
Съвет: 1. Не забравяй, че Л-аргинин, Л-глутамин и там другите работи (мързи ме да пиша) са САМО АМИНОКИСЕЛИНИ, т.е. резултат вчапатляващ не очаквай.
2. Внимателно избери фирма, от която ще си вземеш нещата.
Айде и пиши кво си решил.
ok mersi se pak na sichki
lichno moe mnenie e che se neshto shte drupna na visochina i sqkak shte mi pomognat da svalq podkojni maznini da kacha nqkoe drugo kilo aeee s dve dumi nema da mi navredqt puk i nadejdata ymira posledna :)
09.06.04
12:34
Така си е - надеждата умира последна, ама като си дадеш парите и не видиш резултат вече сам ще си преценяваш.
Do not worry, всеки е минал по тоя път :D
epa az brat4e dadoh za dobavki 140 lv toq mesec i piem glutamine .creatine fosfat , mle4no qi4en protein predi legane , surovata4en protein sled trenirovka , BCAA i efektna ne e takav kakavto go o4akvah az treniram ot 6 meseca i da kajem 4e tiq dobavki beha na firmata MLO
[quote author=“maldezzar”]epa az brat4e dadoh za dobavki 140 lv toq mesec i piem glutamine .creatine fosfat , mle4no qi4en protein predi legane , surovata4en protein sled trenirovka , BCAA i efektna ne e takav kakavto go o4akvah az treniram ot 6 meseca i da kajem 4e tiq dobavki beha na firmata MLO
Ами какъв да е ефекта ?? Щом не са ти помогнали,значи проблема е в храненето и/или тренировката...