Добавки за покачване на ММ като за начинаещ

10.01.07
17:14

Може би е имало много такива теми, но аз лично не намерих нещо което може да
ми помогне.
Помогнете ми в избора на добавки за ММ. Висок съм 180см и тежа 60 кила. С храна не става, колкото и да ям и каквото и да ям не мога да кача и едно кило. Тренирам активно, главно вкъщи, рядко ходя на фитнес, но пък правя всички възможни упражнения като за вкъщи. Също тичам, карам колело (според скромната ми преценка един от най - ефикасните методи за стягане на краката). Въпросът е, че нямам никакъв обем на мускулите и явно трябва нещо допълнително.
Препоръчайте ми някаква комбинация от добавки, които да са ефикасни и със сравнително бързо действие(лятото да съм по-друг човек  :) )

10.01.07
17:28

Е ми ходи по-често на фитнес :!: Какви са тези упражнения като за вкъщи?

Добавка със сравнително бързо действие е креатинът. Обаче, ако продължаваш да ходиш рядко на фитнес, по-добре забрави за лятото :wink:

Също така, ако наистина ти е трудно да наддаваш, може да взимаш и гейнър.

10.01.07
17:40

Значи повечето упражнения съм ги гледал от тук. Ще го имам предвид това за фитнеса, въпроса е, че имам чувството че всичко което правя е излишно. Мускулите ми добиват някаква форма но нямат никакъв обем. Предпочитам на базата на по - голяма маса да ги оформям. Също ще помоля да ми препоръчате точно какво да комбинирам т.е. кое е ефикасно и от къде да го купя.

10.01.07
18:20

[quote author=“koki_br”]Значи повечето упражнения съм ги гледал от тук. Ще го имам предвид това за фитнеса, въпроса е, че имам чувството че всичко което правя е излишно. Мускулите ми добиват някаква форма но нямат никакъв обем. Предпочитам на базата на по - голяма маса да ги оформям. Също ще помоля да ми препоръчате точно какво да комбинирам т.е. кое е ефикасно и от къде да го купя.

Приятелю, сериозно ли имаш чувството, че всичко каквото правиш е излишно? Това е много лошо! :o
Ако си се предал още преди битката, със сигурност ще я загубиш! Ако имаш чувство, че НЯМА да направиш мускули, значи НЯМА да направиш мускули.

Тренирай с кеф и хъс, вложи всичко позитивно от себе си, и недей да казваш, че всичко каквото правиш е излишно. Това просто не е така!

Виж къде са ти грешките и ги поправи, но трябва малко познание, за да ги видиш. Затова чети статии в интернет, ако знаеш Английски - още по-добре. Усещам, че търсиш истината, но явно имаш някакви заблуди. Най-вече с упражненията. Без да тренираш с тежести, шансовете ти да натрупаш мускулна маса са почти нулеви (като изключим набирания, кофички и лицеви опори, но те тренират само два мускула). Започни да тренираш в залата сериозно всички мускули и за половин година, с добра диета и възстановяване, ще имаш добър резултат :!:

11.01.07
16:44

Значи реших да пия гейнър+креатин+протеин+повечко тренировки  :)  Би трябвало да има ефект?
Въпросът е , че не знам какви да си купя?
Спрял съм се на тези защото са евтини, но дали са добри?
http://www.biogame.biz/index.php?page=products&level=3&prod_id=2

http://www.biogame.biz/index.php?page=products&level=3&prod_id=25

http://www.biogame.biz/index.php?page=products&level=3&prod_id=23

Кажете и някакви други продукти, ако са по-качествени и ефективни.
Също така дали това е точната комбинация от съставки или нещо е излишно, или да го заменя с друго. Дайте мнение по-това което мисля да правя.

BU

11.01.07
16:59

защо ти е да пиеш и гейнър и протеин ?

11.01.07
17:55

Не знам, може би за по - голям ефект. Ако не трябва няма да пия. Обаче кое от двете е по - добре да се пие?

11.01.07
18:46

От гейнера по принцип се качва и повечко сланинка, освен ако не си ектоморфен тип. 180 см на 60 кг - явно си точно такъв.

11.01.07
19:06

ходи на фитнес.Състави си програма.Направи си хранителен режим и засега хранителни добавки според мен не ти трябват

EL

11.01.07
20:18

абе човека като е 180см на 60кг, защо да не зима добавки, вземи си по начало един гейнър-това е протеин с високо съдържание на въглехидрати,сурватачния за сега ни го закачай.Пий протеина по 3-4 грама на лично тегло т.е 180-200грама  на ден,но не разчитаи само на него, яж през 3 часа повече ориз картофи и месо, между някои от храните си хапваи протеина, и ько ште се захващаш с здрави тренировки ( а трябва!!!)  се зареди с креатин, други добавки  не ти треат  :lol:

SN

11.01.07
20:40

Не му ли е рано за добавки (като изключсим гейнера) Най-добре яко манджа и яко тренировки  8) Тай качих аз + гейнъра.

11.01.07
22:55

добър хранителен режим +протеин ако не може да си го набави с храната.обърни и внимание и на тренировката има доста информация за сплитове за покачване..а и също може да намалиш тези кардио тренировки(тичане,колоездене).а за креатина няма да ти навреди,но го остави според мен като краен вариант:)

12.01.07
14:15

Значи почнах да ям на често - хляб, картофи, тестени изделия и въобще по - мазнички неща. Добавки трябва да взимам, защото забелязах че един пакет спагети (!) съдържа 55 гр. протеини. А аз по толкова ще взимам всеки ден+яденето. Само не разбрах гейнър, креатин и протеин или геинър и креатин един казва едно друг друго. Все пак кое от всичко? А и още един въпрос - не е ли по - добре вместо протеин да взимам аминокиселини?

EL

12.01.07
15:27

чакаи сега,геинъра също съдържа протеин, но сравнително в по малка степен, тои по скоро е богат на въглехидрати-а именно 100г от него съдържат около 70г въгл. 25г протеин и останалите 5г са збор от наи различни в-ва допълваини го.
а на въпроса ти- земи си гейнър+креатин и яж през 3 часа
засега не ти треат никви киселини

12.01.07
15:34

А креатина чист ли да е , защото има някакъв който съдържа и въглехидрати. Ето го:
http://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=2

За тоя креатин пише,че е специално за натрупване на маса.
Също така препоръчайте ми по - качествени продукти. На тия Биогейм продуктите са им евтини ама дали са добри?

EL

12.01.07
15:57

какав ти креатин е това бе човек  :lol:  не виждаш ли че има само 10 процента от него, а сичко останало са въглехидрати, а за кво сти тези въгл. да ги набавиш точно от този продукт, нато за тази цел зимаш гейнъра-тои ги съдържа. това не се води креатин, тои е индивидуално в-во и трябва да е почти на 100 чист. Наи просто казано отиваш до аптеката и казваш-искам един креатин, и един въгл. протеин
аз лично използвам продукти на Био гейм и сам доволен от тях, много хора казват че не са качествени, поради простата причина ,че има и по качествени от тях, и е нормално
това обаче съвсем не означава че са фалшиви  :wink:

13.01.07
20:42

Имам и друг въпрос.
Каква е разликата между въглехидратите и протеина - в общи линий? Също така , когато всеки ден набавяш протеини, въглехидрати, белтъци - те натрупват ли се или се изхвърлят от организма?

19.01.07
12:45

180 см и 60 кг + склонност към аеробни упражнения, значи ти си точно ектоморф като мен т.е. “хард гейнър”. За това мога да кажа какво съм направил аз (преди 2 г, бях 192 см 77 кг), съответно с какъв ефект:

Тренирам от 2 години, но първата ходих рядко на фитнес, по-скоро учих упражненията.

Значи аз ходя три пъти на седмица във фитнеса, като добавки взимам:

1. 30 минути преди тренировка и 30 минути след тренировка гейнър (Юнивърсал 3000)  + 5мг креатин.
2. Вечер преди лягане протеин “Про Голд” на Нутрим. Сега реших да инвестирам малко повече средства и си взех специален “бавен” протеин за преди лягане от фирмата на Пиротска (забравих и името)

Резултат - в момента съм 85 кг. т.е. , от които последната (когато започнах да ходя 3 пъти, вместо 2 пъти и да взимам креатин) съм качил 6 кг.

т.е. изводът за мен е, че креатинът  и добавките са необходими за ектоморфен тип хора. Иначе едва ли щах да кача нещо.

19.01.07
12:58

И аз мисля, че такъв тип хора просто не могат да наддадат. За събе си мога да кажа, че ям нормално даже повечко. Някои казват яж повече - не ти трябват добавки. В такъв случай резултата ще е = 0 - убеден съм. Трябва ми маса, иначе имам сколонност към упражненията - оформям някакъв релеф. Въпроса е , че релеф се прави на базата на нещо.
Кото човек бил в подобно положение ще те попитам първите резултати кога дойдоха - месец, два... година?
А и доволен ли си от добавките имам предвид като марки, защото се чудя какви да си купя. Спрял съм се на Биогейм - някои казват , че са боклук други, че не били толкова зле. Все пак нямам 150лв. за добавки, примерно.

19.01.07
15:01

Според мен не е “яж повече” (повярвай тъпо стои шкембе на слаб човек :o По-скоро виж в сайта хранителните режими и следвай това, което ти трябва. Има и за ектоморфи.

Не мога да ти кажа дали добавките, които взимам работят, понеже нещата зависят от много фактори, като добрата хранителна диета, сън, упражнения.

Единствено съм сигурен, че работи креатинът. От както почнах да го взимам усетих по-голяма сила и “напомпване”. Изчетах доста материали за креатина и никъде не видях да има някакъв вреден ефект от неговото ползване.

Първите резултати (2 -3 кг) дойдоха след като станах сериозен и редовен в залата (след 1вата година), а следващите добри (5-6 кг), след като почнах да взимам креатин (преди 7-8 месеца). 

Аз давам по 40-50 лева за добавки месечно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1