18.01.07
20:36
Как мога в домашни условия горе-долу да преценя колко ми е BFI ?
18.01.07
20:58
В домашни условия е трудно и неточно. Но опитай с това:
http://www.he.net/~zone/prothd2.html
Има доста теми по тази тема между другото.
Ето ти най - бързия ориентир да определиш % мазнини на око, за който съм чувал, а и съм се уверил, че горе - долу валиден.
Ако си виждаш ясно всичките плочки по корема, без да се стягаш, значи си под 8-10% мазнини. Това разбира се, ако имаш добре изградени коремни мускули, иначе ще трябва да паднеш до по - нисък процент, за да ти изпъкнат добре. Ако виждаш само част от плочките (например само горните 1-2 реда), значи си между 10 -14%.
Над този процент плочките се скриват напълно, и между 15 - 20% няма да усетиш видима разлика във външния вид.
Вече над 20% почва затлъстяването и бирените кореми ;)
19.01.07
13:44
Ето ти най - бързия ориентир да определиш % мазнини на око, за който съм чувал, а и съм се уверил, че горе - долу валиден.
Ако си виждаш ясно всичките плочки по корема, без да се стягаш, значи си под 8-10% мазнини. Това разбира се, ако имаш добре изградени коремни мускули, иначе ще трябва да паднеш до по - нисък процент, за да ти изпъкнат добре. Ако виждаш само част от плочките (например само горните 1-2 реда), значи си между 10 -14%.
Над този процент плочките се скриват напълно, и между 15 - 20% няма да усетиш видима разлика във външния вид.
Вече над 20% почва затлъстяването и бирените кореми ;)
Има нещо вярно май ако съдя по себе си. Мен ме дава уж, че съм 16% и наистина не си виждам плочките. При мен се вижда само релефа на страничната преса, но тя май по - принцип лесно се изкарва. :wink:
Аз говорех за мъжете. За жените по - принцип е нормално да сте с повече мазнини.
19.01.07
13:50
Така е. Но все пак всичко е толкова ориентировъчно. Според теб при жените каква е границата?