22.01.07
13:51
Искам да питам какви диети,тренировки и добавки ми трябват да засиля ефективно производството на хормон на разтежа в организма.Не искам да зимам чист хормон защото съм информиран,че не при всеки е добър ефекта.Ако има (добавки) ми кажете.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 12:14.
Аргинин+орнитин + много ама много СЪН и ети хормон на растежа ;) .
Както знаеш този хормон се отделя когато спим , а това са аминокиселините които спомагат за неговото отделяне .
22.01.07
17:23
ръст >>>пораствам>>>> растеж
22.01.07
21:34
Глутамина също повишава секрецията на хормон на растежа. За това се и пие преди лягане. Както и за засилване на антикатаболните процеси.
22.01.07
22:02
[quote author=“GH0$T”]Аргинин+орнитин + много ама много СЪН и ети хормон на растежа ;) .
Както знаеш този хормон се отделя когато спим , а това са аминокиселините които спомагат за неговото отделяне .
Хехе много СЪН... :lol: повече от 8-9 часа на ден спят или безделниците или тъпите путки,които спят по толкова за да им е гладка кожата :lol: ...
23.01.07
07:57
Да съгласен съм за Аргинин+орнитин но ако знаете още нещо пишете.Ако решите драснете едно меилче miro18_boev@abv.bg. Препоръчаите ми аминокиселини с високо съдържание на аргинин,орнитин и глотамин.
Аргининът в комбинация с други аминокиселини няма да има ефекта на самостоятелно поет аргинин (а доколко и това има ефект върху хормона на растежа е тема на друг разговор). Причината е, че когато в кръвта постъпят различни аминокиселини, те се конкурират помежду си за рецепторите на клетъчните стени. Същото става, когато ядеш храна - с нея поемаш и аргинин и глутамин (той е в доста големи количества в храната) и много други аминокиселини, но когато пиеш на гладно воден разтвор от една фармацефтично приготвена самостоятелна (free-form) анимокиселина, тогава специфичното действие на тази анимокиселина е доста по-добре изразено. Например, пиеш фенилаланин или тирозин - и чувстваш леко повишаване на настроението, пиеш таурин - получаваш прилив на енергия (знам само от други хора, че е така, не съм пробвал нито едно от тях). Напоследък има течениe в медицината за лечение и профилактика с free-form аминокиселини.
Освен това, чистият аргинин не може да преминава директно от кръвта в мозъка, трябва да бъде аргинин-пироглутамат, за да може (поне на теория) да има влияние върху отделянето на растежен хормон.
[quote author=“InDaHEad”][quote author=“GH0$T”]Аргинин+орнитин + много ама много СЪН и ети хормон на растежа ;) .
Хехе много СЪН... :lol: повече от 8-9 часа на ден спят или безделниците или тъпите путки,които спят по толкова за да им е гладка кожата :lol: ...
За един съсед много сън е и 6 часа ;) . 9 часа на ден и си супер , но ако човек в уморен защо да не поспи 10-12 часа ?
Последно се говореше нещо за тоя Аргинин Алфа-Кета-Глутарат ААКГ , някои да има инфо?