Който поръчва добавки от чужбина ДА ВНИМАВА...

23.01.07
15:14

Днес ми се наложи да отида до митницата на Аерогара София и ми сервираха следната изненада. От 1-ви януари е отпаднала цялата глава 99, която оформяше преференциите при внос от физически лица за лично ползване. След разговора ми с шефа на отдела за внос от физически лица стана ясно, че всяка пратка на стойност над 22 евро в които се включва и транспорта ще бъде обмитявана все едно е внос от фирма.

Това го пиша просто, ако някой е поръчал или ще поръчва добавки от чужбина да го има предвид.

Аз си чакам две пратки и не ми се мисли какви ядове ще имам като дайдат със смешна обявена стойност.

А какво е обмитяването на внос от фирма каква е разликата в цените преди и сега.

23.01.07
19:17

[quote author=“ivan.shishmanov”]А какво е обмитяването на внос от фирма каква е разликата в цените преди и сега.

Ами и аз не съм чел всички текстове, а и не ми се е налагало (досега не бяха ми спирали евтина пратка), но до колкото разбрах най-големите разлики са следните:
- този праг, който е фиксиран на 22Е (аз още не мога да я повярвам тази цифра, защотот е смешна)
- преференцията при която транспорта не се считаше за част от цената (сега транспорта твърдо е част от цената)
- правото на физическите лица да плащат само 5% мито за стоки до 1500Е когато е доказано, че са за лично ползване

Просто глава 99 от митническата тарифа я няма. Днес ми спряха и обмитиха 12 кабелчета с декларирана стойност 24$ и транспорт 40$ - параметри типични и за доставка на хранителни добавки. Само цесията и митническата декларация бяха 30 лв., а няма да ви казвам колко ми стъпиха кабелчетата.

Та така..., ако има някой по запознат със законодателството и промените в него - да пише..., но аз очаквам след утре или други ден да обяснявам какви са тия 100 шишенца, защо струват толкова и още 100 простотии... ще пиша като дойдат какви са били преживяванията...

BO

23.01.07
21:34

А аз имам спряна пратка заради нереално ниската обявена стойност. Май одисеята с поръчки от чужбина приключи

SP

23.01.07
21:40

Единственото решение е да поръчваме от електронни магазини в EU. Но дали ще е по-евтино? :roll:  :?

23.01.07
21:48

[quote author=“Sportex”]Единственото решение е да поръчваме от електронни магазини в EU. Но дали ще е по-евтино? :roll:  :?

От близо седмица търся и нищо не намирам, което да ни устройва като цена, кофти, но факт :?

23.01.07
22:31

[quote author=“Sportex”]Единственото решение е да поръчваме от електронни магазини в EU. Но дали ще е по-евтино? :roll:  :?

Няма как да е по-евтино... Страните в ЕУ имат както ДДС, така и мита за подобни продукти от САЩ, а що се отнася до продукти произведени в ЕУ не съм компетентен...

ВН

23.01.07
23:50

Нормално. САЩ и ЕУ все още нямат споразумение за свободна търговия (без мита) за функционални храни и добавки. Те са две големи икономики, които много се страхуват от другите големи икономики и си пазят сигурността на вътрешния пазар, чрез какви ли не мерки и безумия. Има и друго, съгласете се колко безсмислено е да си поръчаш протеин от 8000 км (и повече) и да искаш да струва по-евтино от тоя дет си го поръчал на разстояние 800 км. Просто ще се събудите и за европейските стоки. Транспорта по моему ще става все по скъп и когато това се случи митата за тия стоки ще отпаднат. Сега сме евопейци и репликата: “Пич, ние си имаме всичко, защо да си поръчваме от американците, освен в случай да се поглезим?” - не звучи абсурдно, както ако се касаеше само за България.

Същото важи и за Китай, Русия, Индонезия и Австралия. Япония няма да я коментирам.

ПП: Освен това, борбата между ЕУ и САЩ е и на корпоративно ниво и най-вече седалища. САЩ искат компаниите, независимо дали са си изнесли цялото производство в Китай и Индонезия, а дистрибутират основно в Япония, Австралия и ЕУ, да се водят американски за да си плащат данъците... Така е и при ЕУ, ма понеже сме по-нов съюз и все още д-о-о-о-ста по-кекав, не можем да притиснем корпорациите.

SP

24.01.07
01:12

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]Просто ще се събудите и за европейските стоки.

Ами точно някой да знае добавки от зап. европа. Онлайн магазин с такива!? Има ли доказани марки?  :roll:

24.01.07
12:12

Пак има пролука,ще им кажа на netritiona да напишат,че пратката е бонус от тях за мен.Примерно,че съм я спечелил или нещо такова и да няма никъде цена.Така няма да платя нищо.

24.01.07
12:26

[quote author=“Body_Builder”]Пак има пролука,ще им кажа на netritiona да напишат,че пратката е бонус от тях за мен.Примерно,че съм я спечелил или нещо такова и да няма никъде цена.Така няма да платя нищо.

Пролуки има, но е въпрос на късмет, на кой митничар ще ти попадне пратката...

Вчера на митницата един човек прибиращ се от САЩ си беше декларирал личния багаж на стойност 800$ и тези му го бяха прибрали и не му го даваха докато не плати мито и ДДС.....

[quote author=“Sportex”][quote author=“Vladimir.Nedkov”]Просто ще се събудите и за европейските стоки.

Ами точно някой да знае добавки от зап. европа. Онлайн магазин с такива!? Има ли доказани марки?  :roll:

С emzo търсихме нещо сносно, но просто няма. Много са им скъпи он-лайн магазините на немците. Пуснал съм една тема в немски форум, но ме съмнява да излезе нещо  :?

FI

24.01.07
14:42

[quote author=“manson”][quote author=“Sportex”][quote author=“Vladimir.Nedkov”]Просто ще се събудите и за европейските стоки.

С emzo търсихме нещо сносно, но просто няма. Много са им скъпи он-лайн магазините на немците. Пуснал съм една тема в немски форум, но ме съмнява да излезе нещо  :?

Ха, немците ги махни, 44? za ON Gold ми искаха за 5 лб! Е не мерси, поръчката от bb.com излиза дори с мито по-добре. :roll:

24.01.07
15:01

На мен последната поръчка ми дойде преди 1седмица и го нямах този проблем.

24.01.07
16:12

Айде стига бе! Няма да ни оставят нищо тея нещастници от ЕС !
Остава да ни забранят да дишаме без разрешение от върховния съд и ще стане супер! Сега ще се разровя из саитовете за информация относно тоя чл 99 и тея 20 евро .

пп: с какво удоволствие бих избил целия еврпейски комитет

24.01.07
19:13

То се е видяло ще се внасят нелегално скрити по резервни гуми и други тайници в автомобилите, или ше има “мулета” - вместо наркотици ще гълтат аминокиселини опаковани в тиксо или там както се опаковат. Представете си какво вайкане ще е.... леле дано не ме хванат с тая суроватка в калниците и тоя креатин в резервната гума!
:lol:  :lol:  :lol:

SE

24.01.07
19:56

а с ebay.co.uk как стоят нещата ?

25.01.07
12:32

Днес ми дойде едната пратка без каквито и да е проблеми...

Може и да съм бил фалшива тревога...

25.01.07
13:58

Пуснал съм запитване в info.mitnica.com те ще кажат ;).
Като получа отговора ще го постна . До тогава можем само да се кръстиме  :roll:  .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1