23.01.07
23:33
Каква е разликата между суроватъчен и млечно-яйчен протеин ? Какви са + и - ма 2-та вида ?
Както и каква е разликата между L-Glutamine и Glutamine ?
Туко-що се хванах да чета в сайта , ма нищо не вденах.Половината думи не ги зацепвах кво означават...
И още нещо понеже събирам са малко пари , за да си зема Протеин (или гейнер) , Глутамин и Креатин , горе долу колко излизат при положение , че са на някоя средно добра марка , мога да отделя до 80-90 максимум 100 лева за 3те , ако може да ми предложите нещо.
24.01.07
09:49
Първо-за двата вида протеин.Суроватъчния се съдържа във всички видове млечни продукти и се усвоява най-бързо от всички протеини.Млечно-яйчния пък се извлича както се сещаш от мляко и яйца :lol: и е от най-бавно усвоимите.Съответно суроватъчен се взима преди и след тренировка,а млечно-яйчен-преди лягане.Тъй като и аз имам 100лв ще ти кажа какво ще направя аз-креатин на оптимум 300гр. и останалото го ндавам за месо :twisted:
24.01.07
10:50
Суроватъчния е по - бърз протеин.
Разлика между glutamine и l-glutamin няма. Просто глутамин е по - краткото наименование.
24.01.07
19:44
Така а може ли съвет за това какъв протейн или гейнер да избера ? Изобщо протейн ли да е или гейнер.Слаб съм много около 55/180 , имам страшно бърз метаболизъм и логично целта ми е качване на маса. Към какво да се ориентирам ? Също така понеже съм на ВИЕ с марките на добавките (смисал кои са по-качествени , по скъпи , вносни ли са , made in BG ли са :P ) да ми предложите нещо , като се наблегне на качество/цена. Благодаря за горните отговори :)
Маса се прави на маса. Ако не се храниш както трябва, каквито и добавки да взимаш пак няма да качиш.
По принцип от гейнер,чувам се качвало най-много...Взимай некой чужд,който и да е ще ти свърши работа...
24.01.07
21:57
Гейнера е повече въглехидрати. От него се качва да. Марка... ами гледай да не е BG защото само си даваш парите за нищо. По - добре ако нямаш средства гледай храната да ти е добре а не да търсиш добавки. От личен опит го казвам.
24.01.07
22:01
Маса се прави на маса. Ако не се храниш както трябва, каквито и добавки да взимаш пак няма да качиш.
само да попитам ? има ли значение каква храна ще хапваш на масата че малко общо ми звучи маса са прави на маса че то може на тая маса да има само мазни и сладки храни и кво дебелаци ли ще ставаме :shock:
24.01.07
22:04
само да попитам ? има ли значение каква храна ще хапваш на масата че малко общо ми звучи маса са прави на маса че то може на тая маса да има само мазни и сладки храни и кво дебелаци ли ще ставаме :shock:
Има разбира се. Аз лично наблягам на белтъчини(протеини) и преди тренировка прости въглехидрати. Общо взето както казва Колман “Яжте колкото може повече и колкото се може по разнообразна храна.” С второто съм съгласен. За първото може да се по спори, но това е вече друго.
24.01.07
22:27
Абе квото и да си говорим огромно тяло се прави с огромно количество храна,независимо каква е тя...виждал съм такива снимки на Кътлер в основен период че това нещо не прилича на човек,а на угоено животно...така че Рони е напълно прав..без мазнини не се достигат такива размери..
24.01.07
23:29
Аз неща да ставам лоена топка и след тва да чистя :P:P:P Просто искам да стигна 75-80 кила. Мисля , че задодох точен въпрос , исках предложение протейн или гейнер ? ЗНАМ , ЧЕ ХРАНАТА Е ОСНОВНОТО ! ЗНАМ , ЧЕ ТРЯБВА ДА ЯМ ДОСТА , КАКТО И ЗНАМ КАКВО ДА ЯМ , ЗНАМ СЪЩО ЧЕ ТОВА НЕ СА ВЪЛШЕБНИ ПРАХЧЕТА ! Въпросът ми е съвсем , ма съвсем прост искам няколко мнения и гледни точки за това в какво да си вложа парите.
25.01.07
03:48
Купи си протеин,и въглехидратите от храната и след трен прости въглехидрати за да се заредиш гликоза ,мед ,бял хляб и др.
оффтопик Ти си странна птица с аватар на Паок солун и с ник на испански футболист
25.01.07
12:47
Офф: Мда и подписа е на Ултрас на ЦСКА ;) Торес ми е любимият футболист, а колкото до ПАОК , бил съм няколко пъти в Солун и когато са имали мач не съм го пропускал :) Тва ми е любимия чуждестранен отбор :) Иначе ЦСКА - 1ви В СЪРЦЕТО ;)
Др. мнения относно протейн или гейнер ?