Скъсана долна страна на херния

23.01.07
15:07

Във петък (тренировката ми за крака) получих котузия.. скъсах долната страна на хернията от дясната ми страна. Въпросите са ми два  от какво може да се е получило като имате впредвид че съм загрял преди тренировката и специялно за упражнението “клякане с щанга” и имах колан. И др. ми въпрос е някой имал ли е проблеми с такава контузия и колко време се е възтановявал от нея.

24.01.07
11:58

Щом си имал колан и си загрявал...
Налягането се увеличава неимоверно при едно неправилно дишане. Случавало ми се е при определено поемане и задържане на въздух да усещам сериозни напрежение. Тогава си помислих, ако тука бях с по-голяма тежест, хернията е сигурна...

Иначе форума не е за патология, в такива случай говори с когото трябва-лекар.

ВН

24.01.07
13:37

Когато слагш колан, издуваш ли корема, за да уплътниш?

25.01.07
00:54

Ходил съм на лекар преди да пусна темата и ми определиха тази диагноза.Писах да видя дали някой друг е имал такава контузия и ако да как се е възтановявал от нея (колко време) .

А за въпросът с колана... Не не съм си издувал корема. Във този фитнес който ходя аз има 2 служебни колана 1 за по пълни другия за по слаби... Проблема е ,че няма подходяща дупка за мене и сложих този голямия колан на най-тесната дупка, не ми беше плътно по тялото ,а осещах опора само в кръста .

RE

25.01.07
01:22

Сега щом имаш херния единствения начин е операция. Аз се правих на интересен дълги години и тренирах с херния, което си е опасно направо да си го кажем, обаче дори и да се пазиш по-лошо ще става по-добро не.
Трябва да отидеш да те оперират.
Имаш 2 избора
стандартен - около 100 лв ако си осигурен здравно и
лапароскопия - към 300 лв с здравна осигуровка иначе без е към 700 лв.

Възстановяването зависи от много фактори но около 2, 3 месеца и може да се върнеш в залата, но пак е относително.
Някои дори и по-скоро почват тренировка.

За мен по добрия вариант е лапароскопията, където и белезите са по-малки и възстановяването е по-бързо.
Операцията е около 40 минути и на следващия ден те изписват айде.

25.01.07
15:48

Я ми кажи какви са симптомите при тебе.Имаш ли подутина,ако да - голяма ли е, боли ли много....

ВН

28.01.07
07:38

Симптомите са хронична болка при напъване (когато диафрагмата издува коремната кухина). Ако сложи ръка на мястото на болката, стегнеш коремната мускулатура и напънеш - е разликата трябва да е минимална, а ако имаш херния сериозно ще се подуеш от 1/2 страни локално. Това е понеже вътрешната течност преминава от по-високото към по-ниското налягане. Имал съм познати дето им изпадаха червата и си ги наместваха с ръка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1