24.01.07
22:33
Много ми е интересно кой как се храни преди спане, спазва ли режим на хранене преди да си легне, по колко хапва избягва ли въглехидратите(особено бързите), а и също колко време преди да си заспите хапвате :) може би странен въпрос-дискусия, но мисля че интересен. Чакам мнения :)
24.01.07
22:42
По принцип нямам определени храни за преди лягане,но съм чел че е хубаво да се ядат храни,богати на казеин-прясно мляко(и кисело май),сирене и т.н.
24.01.07
22:54
пилешко месо + зеленчуци (идеалния вариант)
днес специално баница :oops:
[quote author=“DissenteR”]Много ми е интересно кой как се храни преди спане, спазва ли режим на хранене преди да си легне, по колко хапва избягва ли въглехидратите(особено бързите), а и също колко време преди да си заспите хапвате :) може би странен въпрос-дискусия, но мисля че интересен. Чакам мнения :)
принципно извара е идеалния варият.Също така 1 доза млечно-яйчен протеин не е за изпускане. :D
Салата от извара(сирене) ,краставици и магданоз + 4 белтъка 1 жълтък + 1 таблетка СупраВит(Витамини) разтворена в 150-200 гр. вода . Тва ми е вечерята :arrow:
25.01.07
04:00
Месо наи ве4е заради белтъ4ините, извара ако ти понася всяка ве4ер да ядеж извара,зелен4уци или салата с малко зехтин студенопресован е добре и лягаш,не е зле някоя лъжица натурално фъстъ4ено масло
Млечно-яйчен, суроватъчно-яйчен или казеин в 1 кофичка кисело мляко с 1 лъжица ленено олио или зехтин мисля, че е най-доброто за преди лягане.
От храните - извара, мляко, сирене.
Два часа преди лягане пилешка пържола и един картоф, 10 мин. преди лягане 50 гр суроватка с 300 мл обезмаслено мляко.
Ам значи за витамина ми стана малко неразбрано, защото много са ми повтаряли, че витамините трябва да се пият сутринта или през деня, но не и преди лягане... независимо какви са....
Обикновенно е към 400 мл прясно мляко с 4 белтъка. Другия вариант е с кисело мляко. Ако нямате всичко това, сиренце ще свърши работа. :wink:
25.01.07
22:12
пилешко със зеленчуци.
извара с краставица и кисело мляко.
белтъци/яйца със сирене и зехтин.
риба тон със зелена салата.
Едно от тези 1 час преди лягане. :)
[quote author=“Sportex”]пилешко със зеленчуци.
Тея двете не мога да разбера защо, след като месото се усвоява доста бързо. А и няма някакви мазнини да им забави усвояването. Не ти ли е вдлъбнат стомаха като се събудиш? :)
26.01.07
15:48
[quote author=“butthead”][quote author=“Sportex”]пилешко със зеленчуци.
Тея двете не мога да разбера защо, след като месото се усвоява доста бързо. А и няма някакви мазнини да им забави усвояването. Не ти ли е вдлъбнат стомаха като се събудиш? :)
Е колко бързо се усвоява месо?!!? :shock: :shock:
1-2 да се храносмила и после поне 3-4 да се усвои белтъкът от него. :)
Даже според мен това е минималното време.
[quote author=“Sportex”][quote author=“butthead”][quote author=“Sportex”]пилешко със зеленчуци.
Е колко бързо се усвоява месо?!!? :shock: :shock:
1-2 да се храносмила и после поне 3-4 да се усвои белтъкът от него. :)
Даже според мен това е минималното време.
Фибрите забавят усвояването на протеина така че ето още 1-2 часа бонус :P
Какво искате да ми кажете, че ако направя едно хранене пил. пържола + пълн. хляб(фибри) примерно имам 1-2 часа да се храносмила и 3-6 часа да се усвои белтъка? Или общо 4 - 8 часа, за да усвоиш напълно белтъка от храната? Ако ръгнем и малко мазнини сигурно цял ден може да си го мелиш тоя белтък. Ае стига глупости.
30.01.07
02:19
[quote author=“butthead”]Какво искате да ми кажете, че ако направя едно хранене пил. пържола + пълн. хляб(фибри) примерно имам 1-2 часа да се храносмила и 3-6 часа да се усвои белтъка? Или общо 4 - 8 часа, за да усвоиш напълно белтъка от храната? Ако ръгнем и малко мазнини сигурно цял ден може да си го мелиш тоя белтък. Ае стига глупости.
Еми протеина от суроватъчния шейк, който е течен и е най-бързия белтък се усвоява за повече от 2 часа. Прави си сметката... Аз нямам време да търся в нета. Ако на някой му се занимава, може и да греша, но съм по-скоро склонен да вярвам на написаното от мен.