29.09.04
00:25
първо ви моля да не ме препращате към търсачката(прочел съм всичко, което пише там за глюкозата). сега ето ги и моите въпроси към вас, относно нея.
1-има ли глюкозата на прах някакви вредни ефекти?
2-какви марки съществуват и знаете ли цените горе-долу?
3-за човек като мен-70 кг, период за маса, дневна доза от 100 г. достатъчна ли е?
4-кога да са приемите, освен 15 мин. след тренировка?
5-съществува ли навикване към нея?
6-тъй като цената и не е много по-ниска от тази на прот. и креат., можете ли да кажете ефекта и спрямо тях какъв е?
29.09.04
00:35
До няколко дни ще четеш подробна статия! :)
29.09.04
00:41
Глюкозата-ваглехидрат!
Продажасе по разфасофки мисля около 75гр.-около65ст.
Ми да на прах страни4ни ефекти ми не ако не взима6 по 1кг на ядене-4е то и минерална вода да пие6 по 100л на ден пак 6а умре6!
Единственото което знам сас сигорнос от това е 4е 6те стане6 на плондер-шасе омаже6 за броени дни!
Билдерите го бриемат с др суплементи -за6тото спомага за усвоя-
ването им!Напримерно с креатин 1:1-за по добро усвояване!
Говоря за 70-тина гр. по междодругото разпитвах и се оказа 4е единственото за което помага е да ускорява вазтановяването на мусколите -като директно запалва депатаму след тр.За тожа служи!
Или както ве4е казах се комбинира за по - голяма усвояемост!
А реалното му предназначение е в болницата-като си в кома -трудно 6а ти натапкат устата с храна и затова ти вкарват глюкоза само4е венозно!
Глюкоза е удачно да вземаш след тренировка за възстановяване и по добро усвояване на креатин/амино. В останалото време ако вземаш по големи дози има голяма вероятност да напълнееш(тя е бърз въглехидрат) В останалото време я земай за по добро усвояване на креатин/амино!! При здрав човек и нормални дози (до около 100гр,но зависи и от личното тегло) няма странични ефекти! Внимавай да не вземеш голяма доза наведнъж тъй като ще си вдигнеш много кръвната захар, което може да е доста опасно!! Цената никак не може да се сравнява с тази на креатин/протеин! В повечето диетични магазини се продава насипна глюкоза на прах(силачите я зимат много) за около 3лв/кг !!
29.09.04
12:13
Христо внимаваи много с глюкозата защото тя е нож с две остриета, един път изпуснеш ли се връщането ще ти е много трудно говоря за кг
29.09.04
19:52
преди време един приятел от фитнеса(огромна машина) ми каза да си взема 1кило глюкоза на прах и след тренировка да слагам глюкоза колкото три пръста в чаша 300мл.Тази от аптеката ми извади пликче 75г. и ми каза да пия по 5-10 грама след тренировка,около месец и след това да спра,защото при продължителна употреба щяло да ми навреди(не разбрах на какво)
:arrow: И сега идва въпроса:
Кой от двамата не разбира? или истината е някъде по средата :)
Такава тема е пускана вече.. пак си приказваме старите неща, а никой не си прави труда да ползва търсачката!
Ще синтезирам на кратко: глюкоза можеш да пиеш 2 до 3 пъти на ден. 30-40гр на прием т.е 90-120гр на ден е нещо съвсем “нормално”. Вече е друг въпрос дали трябва да пиеш. Най-удачно е след тренировка и аз лично тогава единственно пия. 40гр са нищожните 160ккал...
Ако може да се вярва на медицинската комисия при МОК периода след тренировката до 4-тия час след нея спортистът трябва да приема 1гр въглхидрати/кг телесно тегло/час. Т.е. общо за 4-те часа след тренировката ти трябва да консумираш общо 4гр/кг тегло, например 4*70кг=280гр въглехидрати т.е. 1120ккал... как ще си ги набавите си е ваш проблем :wink:
Дали е вредно? Ами може да се твърди и такова нещо.. все пак вдигаш ряско инсулина, която създава опасност да развиеш диабет (или ако страдаш от диабед си е просто абс. забранено). Смята се, че бързите към бавните въглехидрати трябва да бъде 40/60%.. следователно невиждам нищо лошо въпросните 40% да се осигурят от глюкоза...
Реалната цена на глюкозата е зашеметяващо ниска . Преди два дни си взех от диетичен магазин 500гр. - 1,20 лв