19.02.05
23:13
И преди ме се е случвало да ме болят китките!
Но от два месеца едната китка ме боли много(дясната) не че супер много но тоно толкова че да не мога да правия Бицепс и Трицепс.
Контузията стана според мен при упражнение за трицепс скрипец понеже беше скъсано въжето на уред ... отидох да го направия на горния скрипец за гръб и понеже той е доста по нависоко и много трудно го извадих(надолу) пак и аз не сам много висок 1,76м.
От 2 месеца ме боли и не минава едно и също вземах от два дни пия ДИКЛОфЕНАК има ли смисъл да го пия според вас?
Явно това е много срещан проблем, защотот във форума има поне 8 теми за този проблем. Абе трябва една важна тема май да напишем по въпроса.
Ще се опитам да ти синтезирам инфо:
1Стягай китките с накитници или ластични бинтове някакви.
2Мажи там с нурофен и секви такива подобни
3Прави компреси с реванол, защото това в китките си е инфекция
4Престани да тренираш за малко време и остани да почине
5Разбери какъв ти е проблема и защо се е получила болката. Възможно да е от диспропорционалност. Примерно прдмишницата да ти е по-слаба от бицепса е ако е така давай тренирай само предмишниците и те да растът.
по-здрави и успех
20.02.05
11:04
според мен често го има този проблем защото се подценява предмишницата,повечето си мислят “тя се прави покраи останалите мускули”..правете я хора :!:
20.02.05
13:34
не е точно така то на мене предмишницазта ми е добре но китките пак ме спукват! смятам да се замислая с кво да ги мажа ... сега и нетренирам от 3 дена щото сам мноо зле ( болен ) леле свалил сам 2 кила .... нисхто не ми се яде лоша работа но болките в китките не минават ....
20.02.05
15:59
не всичко зависи от предмишницата,но тя намалява напрежението върху китката
Така, нека и аз да питам тогава. Мене не ме болят китките, но не тренирам предмишница, защото като правя движение за трениране на предмишница на всяко движение ми припукват китките. Не ме болят но това пукане ме притеснява и затова не я тренирам.
А иначе при нормални движения се обажда много рядко това пукане ..
Какво мислите по въпроса ?
20.02.05
21:47
Аз имах същият проблем с припукването и се консултирах с лекар. Оказа се, че имам износване на хрущяла като ми даде някакъв крем и ArthroStop да пия.
[quote author=”Киката”]Аз имах същият проблем с припукването и се консултирах с лекар. Оказа се, че имам износване на хрущяла като ми даде някакъв крем и ArthroStop да пия.
И с артростопа какво стана? КРема да не е фъстъчено масло? :) Щото аз крем за възстановяване на хрущям не съм чувал. Загряващ ли е?
И аз да те питам същото като @tpd какво стана с артростопа. Те сега рекламират едно Картилазин... за възстановяване на ставния хрущял и се замислям дали да не го взема, като профилактика. Мисля, че е 60 таблетки 18 лв някъде :?
Rosen не мисля, че това пукане трябва да те притеснява щом няма болка. Ако питаш мен (имай предвид че на мен 80% от ставите ми пукаха така преди да започна да тренирам) тренирай си предмишница, ама с леки тежести и до няколко месеца-половин година пукането (лочти) ще изчезне.
Успех!
@marzipan ... еми да хубаво е, че не ме болят но незнам дали е от това, че ми е слаба предмишницата. Ще дам пример със реални параметри, не точно за предмишницата но да се ориентираш. Китката ми е 17см, а бицепса ми е 37см . Може и да започна да я тренирам с малко кг. известно време да видя какво ще стане.
Поздрави
Еми точно това ти казвам - не знам проблема от какво е, ама с малки тежести, правилна техника не моцеш да си навредиш, само да си помогнеш. Говоря от опит, че 2 месеца упражнения с малка тежест помагат, макар че всичко е индивидуално
На мен специално ми пукаха раменете, лактите, китките, коленете и глезените. Вече рядко дясното рамо, лакът, и коленете все още си пукат, ама поне не ме боли
21.02.05
18:43
Ами честно казано тоя АртроСтоп с неговите екстракти от целина много не ми помогна, а и е малко гаден за пиене, защото хапчетат миришат отвратително на целина.
А за крема не си спомням точно, ама пробвайте с фъстъчено масло.
[quote author=”Киката”]
А за крема не си спомням точно, ама пробвайте с фъстъчено масло.
хахахахаха, пиич! Аз се базиках бе! :lol: :lol: Никакво въстъчено масло, хахаха
Артростопа май наистина е поредната глупост... още 1-2 човека ми казаха същото. Единия каза, че му помогнал не само за китка, ами и за рамо... ама май си внушаваше... :wink:
Опитвайте и със СОЕВ ЛИЦИТИН! Той също спомага.
Много здраве!
22.02.05
14:57
И според мен АртроСтоп-а е заблуда, но ако ще го взимате има едни прахчета, а не таблетки. Та тези прахчета били по-ефективни. :roll:
Ако позволите една добавка от мен - На тежките упражнения тежките серии
Няма да се изнежваме я!
аз пък имам по-странен проблем с китката.докато трренирам и не съм я пристегнал хубаво ме боли - особено при упражненията за рамо и гърди,при ръцете - по-малко. и като направя някоя серия и си извъртя китката ми пука много,това след всяка серия.
Иначе когато не тренирам не ме боли китката,даже и да я стискам,обаче като си хвана ръката по-нагоре ме боли странично костта точно между китката и лакътя. Не съм усетил да съм се контузил,от какво ли може да е :?:
Не мисля че така от разстояние някой ще може да ти отговори...отиди на лекар травматолог или при някой дядо/баба от така наречените “чекръкчии” - хора дето само те усучат малко, ръчнат те някъде ж гърба и си като нов...Потърси малко повече инфо ако те интересува
хм, познавам двама от тия народни лечители,обаче ги посещавам само когато съм си изкълчил или навехнал някой крайник и мога да кажа че много помагат.даже веднъж като скачах в един басейн ми се разместиха прешлените на кръста и три дена ходя на 90градуса,в поликиниката нищо не ми помогнаха.Тоя човек ме натисна тък там,притегли ме и на другия ден бях като нов.
сори за офтопикаа по темата - казвали са ме че ми пука така китката защото не съм я разгрял хубаво,обаче преди си загрявах пак по същия начин и нямах подобни проблеми. Ако си я въртя свободно когато имам време дали ще помогне :?: :!:
01.03.05
02:25
Пак ли тия китки бе деба... Връзвайте ги! :)
Эдравейте хора.Имам голям проблем с китките-горе долу на месец все си контуэвам китката-или лявата или дясната.Тренирам активно от средата на април,но заради теэи контуэии се налага да си правя принудителни почивки и заради това не мога да напредна.Последната ми контуэия е толкова балъшка.Стана докато местех един лост от една лежанка на друга ,а не по време на упражнение и сега отново не мога да тренирам :cry: .Приятел ми каэа ,че не е хубаво постоянно да са ми вързани китките по време на тренировка защото по тоэи начин китките ми отслабват и аз не ги връзвам.Това вярно ли е?А отделно да пия ли некви неща за заздравяване на ставите?Маика ми е лекар и не ми препоръча да пия такива неща,защото имало опасност да си прееба нещо корема.Някой има ли инфо за тези неща?Кажете как да ги направя тея китки по-здрави,така ,че да не ги контузвам всеки месец?
боли ме китката , та едвам пиша на тук, една чикия немога да си ударя даже, това е от 6 месеца ако не и повече немога да тренирам качествено. кажете нещо че неможе така! :(
[quote author=“ERROR”]боли ме китката , та едвам пиша на тук, една чикия немога да си ударя даже, това е от 6 месеца ако не и повече немога да тренирам качествено. кажете нещо че неможе така! :(
Имал съм същите симптоми ами като не тренвах седмица две се оправи съветвам те и ти да си дадеш почивка като после започнеш много внимателно и с леки тежести
Астор нека да те питам нещо, ако всяка тренировка я правя с увит около китките ластичен бинт, това ще отхлабили хвата...деме предмишницата...?
Хвата не даже е за препоръчване когато вдигаме тежко от лег винаги използвам накитници
21.11.05
15:43
Имам ръкавици с накитници, те удачни ли са :?: :)
не тренирам от август месец... чакам китката, но засега нищо
[quote author=”^Vlastelina^”]Имам ръкавици с накитници, те удачни ли са :?: :)
Да ако стягат добре са екстра
[quote author=“ERROR”]не тренирам от август месец... чакам китката, но засега нищо
Тука проблема е сериозен отиди на снимки да се види какво става
2 месеца вече ме боли китката - след една тренировка когато правих предмишница...Немога да правя упражнения за бицепс - китката ми неиздаржа.Преди 1 месец ме болеше и предмишницата, обаче сега болката отмина и остана болката в китката.Дайте някаква идея какво да правя... Мислех да отида на доктор, обаче според мен той няма с какво да ми помогне, защото според мене съм разтегнал някви връзки на предмишницата...
Колко време да трае ?
Докато се оправиш, например. :wink:
[quote author=“wtf”]Emil_mlo какво точно имаш предвид под тренирай “само” предмишниците ?
Емо не е влизал скоро в сайта ,така че едва ли ще получиш отговор
[quote author=“wtf”]Emil_mlo какво точно имаш предвид под тренирай “само” предмишниците ?
Вероятно има предвид 1 месец да тренираш само редмишница,така ще имаш подобрение в силата и масата на предмишницата и ако пороблемът идва оттам,ще изчезне.
И аз сам така .Но не вярвам трдиционните доктори да ми помогнат.Проблема е по скоро в меките връзки.Ако знаех каде да намеря специалист ,отдавна да сам отишал
Поради болки в китките си взех накитници, само че като ги стегна, спира кръвотечението и ми изтръпват пръстите, откадето идва и некачествено правене на серии. Кажете какво да правя
[quote author=“dobermann”]Поради болки в китките си взех накитници, само че като ги стегна, спира кръвотечението и ми изтръпват пръстите, откадето идва и некачествено правене на серии. Кажете какво да правя
Постоянни ли са тея болки в китките или сега се появиха скоро :roll: :?:
Не са постоянни, а се появяват по време и след тренировки, след което до 2 дни изчезват, до следващата тренировка (специално за бицепс)!