Мнение за моето НВД въпрос

12.01.07
23:00

Здравейте ,
аз съм на 19 години 171 см 90 кг.Реших ,че е крайно време да сваля килограмите.започнах да тренирам преди няколко дни ,а от Понеделник почвам НВД.Ето какво съставих след няколкочасово четене :
ставане - зелен чай
8.30 (тука ми е тренировката) + протеин
10.30 1/2 лимон 150гр лилешко 150гр извара
13.00 50гр овесени ядки
15.00 4 яйца 100гр сирене
18.00 200 пилешко 150 гр извара + салата
Критики ?
И въпроса е свързан с “зареждащия ден” :
Като вдигам въглехидратите трябва ли да бъде за сметка на останалите неща ?В смисъл ,трябва ли да държа приблизително еднакви калории с тези приети останалите дни или да вдигна и калориите заедно с въглехидратите (с колко) ?

12.01.07
23:06

Според мен, ако искаш да сваляш, трябва да свалиш и от диетата. И тоя протеин за какво ти е?

Аз като отслабвах ядах 100 грама ориз 200-300 грама пилешко, 100-200 грама извара и 2 яйца на ден. Хем свалих, хем заякнах. Вземах и допълнително витамини - задължително!

И такова нещо: от понеделник - няма! Почваш сега и веднага или изобщо не почваш  :twisted:

Преди година бях 92, декември бях 73, сега съм 75, но вече тренирам за качване на мускулна маса и се храня съответно така.

12.01.07
23:28

[quote author=“Zingam”]Според мен, ако искаш да сваляш, трябва да свалиш и от диетата.

Глупости, и сега яде доста малко калории.

12.01.07
23:52

@Astrix - смятал ли си калорийния си баланс ?
Защото хубаво си писал грамажи, но както каза Петко К може калориите да са ти малко.
Иначе аз бих разменил яденето в 10.30 с това в 13.00.
150гр пилешко + 150гр извара са ти около 62гр протеин, множко е.Намали го до 35-40гр.Зеленчуци във всяко от основните ястия.
18.00 е прекалено рано за последно ядене.

Не знам как се храниш сега, но ако преобладават въглехидрати и паднеш на около 35гр (толкова има в 50гр овес, а аз други не виждам в менютото ти) след ден, два, три ще си като парцал.Останалите въглехидрати си ги набави от ядки.

В зареждащия ден можеш да вдигнеш и калориите, обаче от личен опит като съм свикнал на определено количество храна и в зареждащия ден ако не вдигна въглехидратите за сметка на белтъчините имам чувството, че преяждам.

FI

13.01.07
10:02

[quote author=“Astrix”]Здравейте ,
аз съм на 19 години 171 см 90 кг.Реших ,че е крайно време да сваля килограмите.започнах да тренирам преди няколко дни ,а от Понеделник почвам НВД.Ето какво съставих след няколкочасово четене :
ставане - зелен чай
8.30 (тука ми е тренировката) + протеин
10.30 1/2 лимон 150гр лилешко 150гр извара
13.00 50гр овесени ядки
15.00 4 яйца 100гр сирене
18.00 200 пилешко 150 гр извара + салата
Критики ?
И въпроса е свързан с “зареждащия ден” :
Като вдигам въглехидратите трябва ли да бъде за сметка на останалите неща ?В смисъл ,трябва ли да държа приблизително еднакви калории с тези приети останалите дни или да вдигна и калориите заедно с въглехидратите (с колко) ?

За 100 път ще го напиша, ама все едно нищо не ядеш с това меню. Преди тренировката сложи овесените ядки, какт вече са ти писали. И на мен ми се струват адск малко калориите. Аз ям точно толкова като махнеш 2 яйца от менюто ти, а съм 53 кг. Значи смятай колко ти трябва да изядеш. :wink:

Аз бих сложила като поседно ядене или още протеин или някакви ядки. Протеина след тренировка в никакъв случай не го махай. :)

В зареждащия ден според мен най-важното е да не прекаляваш, опитай и двата варианта и виж кой ще действа по-добре при теб. :)

13.01.07
11:02

ОК ,преди тренировка казвате ,но това не е ли против това :”Ключовото хранене в НВД е въглехидратно преобладаващото хранене. Неговото място зависи от няколко фактора, а именно:
ако атлетът прави кросове в сутринта (между 9 и 10 часа), тогава мястото на храненето е във времевия пояс между 12 и 13 часа (т.е. минимум 2 пълни часа след края на физическото натоварване)” ? :roll:

13.01.07
11:10

Правилно, преди кардио никакви въглехидрати, но ако имаш силова тренировка да я правиш на гладно не ти препоръчвам.

FI

13.01.07
13:50

[quote author=“Astrix”]ОК ,преди тренировка казвате ,но това не е ли против това :”Ключовото хранене в НВД е въглехидратно преобладаващото хранене. Неговото място зависи от няколко фактора, а именно:
ако атлетът прави кросове в сутринта (между 9 и 10 часа), тогава мястото на храненето е във времевия пояс между 12 и 13 часа (т.е. минимум 2 пълни часа след края на физическото натоварване)” ? :roll:

Аз мислих, че правиш истинкси тренировки, а не кардио. :wink:  Ако е кардио го остави така. :wink:

15.01.07
14:49

А да попитам
Astrix понеже е съчетал месото с изварата, има ли някакъв проблем ако в едно хранене има месо и млечен продукт?

FI

15.01.07
14:50

[quote author=“SaSh0o”]А да попитам
Astrix понеже е съчетал месото с изварата, има ли някакъв проблем ако в едно хранене има месо и млечен продукт?

Не мисля, че ще имаш проблем. Досега не съм чула на някого нещо да му е станало.
:wink:

TR

15.01.07
19:59

Здрасти,

малко “помощ” и от мен.
НВД не означава БезВъглехидратна диета, а диета с малко въглехидрати.
Сега малко ото моя опит - с диета като твоята (при мен имаше риба тон за закуска+фъстъци за преди лягане) за 3 седмици свалих 9 кг. Не те знам как точно изглеждаш и дали правиш фитнес тренировки, ама аз направо се стопих - от 97-88 кг...плочките почнаха да излизат, направо нямаше как да повярвам, че това става.
...ОБАЧЕ......
Вече никога няма да се подложа на такави диета и сега ще ти кажа защо:
1. Доколкото на мен ми трябваше да загубя минимално мускулна маса е те тази диета смъква всичко и преди всичко мускул.
2. Значително тежка е, като се има предвид, че периода няма да е кратък.
3. Загубваш предимно вода - тва е много важно. Аз преди това не се бях замислял, че може да стане така, ама стана. Значи въглехидратите се свързват с водата...абе порови в бб.ком и има статия специално за тва (сега ако тръгвам да преразказвам....).
4. Ако не си чувал, че “Белтъчините изгарят в огъня на въглехидратите”, то имаш доста да почетеш. Според мен поне основните ти хратения трябва да имат въглехдрат и то качествен - картоф или 100 гр. ориз ПОНЕ.
5. Йо-йо ефекта ти е в кърпа вързан.

Така, че ти препоръчвам да направиш НВД, ама малко по-плавно. Примерно за 1 седмица виж какво ти е менюто. Почни да съкращаваш въглехидратите, ама не всички, предимно от вечерта. Щом правиш някаква трениворка, тялото ти ще се нуждае да се възстановяваш все пак и въглехидрат ти е нужен. Има доста статии за изчисляване на калорийните ти нужди според структурата и тренировъчно ниво - ПРОЧЕТИ някоя.
На всеки 5 дни си прави един хубав OFF ден..аз лично ядях от всичко по много:)Почнеш ли веднага със строга НВД тялото веднага се стресира и намалява метаболизма така, че по едно време ще видиш, че нещата не вървят надобре и ще се откажеш. А щом целта ти е да намалиш излишното тегло, то вярвай - по-бавен метаболизъм не ти трябва.

За кардиото - ОК, ама няма да е лошо да вкараш и някой фитнес тренировки - хем ще хабиш калории, хем ще държиш метаболизма по-висок.

По самата диета....
1. Хапвай преди лягане - примерно яйца с извара, ама само чист птореин и то извара и/или яйца. Протеина преди лягане е задължителен. Малко мазнина няма да е лошо да хапнеш. Говоря за добри мазнини, щото мазнината служи за основни процеси в тялото - синтез на в-ва, активизира процеси и т.н.
2. Много протеи, койот няма да можеш да използваш. Искам да те видя след 4 дни като в 6 часа ми ядеш 200 гр. пилешко и 150 гр. извара. За мен няма смисъл. Като имаш редвид, че в зависимост от тяголо, то няма да може да абсорбира повече от 40-50 гр. протеин, единия от 2та източника на протеин е излишен.
3. Няма да е лошо да заредиш тялото преди кардиото с малко протеин. ВИнаги имай предвид, че не се гори само мазнина, ами тялото си е шибана машинка и гори първо мускул. За да излезеш от катаболното състояние, според мен ти трябва протеин в началото на деня, пък и да изостриш метаболизма също.

Айде стига съм дрънкал.

Чао и успех.

FI

15.01.07
20:07

[quote author=“trubel_”]Здрасти,

малко “помощ” и от мен.
НВД не означава БезВъглехидратна диета, а диета с малко въглехидрати.
Сега малко ото моя опит - с диета като твоята (при мен имаше риба тон за закуска+фъстъци за преди лягане) за 3 седмици свалих 9 кг. Не те знам как точно изглеждаш и дали правиш фитнес тренировки, ама аз направо се стопих - от 97-88 кг...плочките почнаха да излизат, направо нямаше как да повярвам, че това става.
...ОБАЧЕ......
Вече никога няма да се подложа на такави диета и сега ще ти кажа защо:
1. Доколкото на мен ми трябваше да загубя минимално мускулна маса е те тази диета смъква всичко и преди всичко мускул.
2. Значително тежка е, като се има предвид, че периода няма да е кратък.
3. Загубваш предимно вода - тва е много важно. Аз преди това не се бях замислял, че може да стане така, ама стана. Значи въглехидратите се свързват с водата...абе порови в бб.ком и има статия специално за тва (сега ако тръгвам да преразказвам....).
4. Ако не си чувал, че “Белтъчините изгарят в огъня на въглехидратите”, то имаш доста да почетеш. Според мен поне основните ти хратения трябва да имат въглехдрат и то качествен - картоф или 100 гр. ориз ПОНЕ.
5. Йо-йо ефекта ти е в кърпа вързан.

Така, че ти препоръчвам да направиш НВД, ама малко по-плавно. Примерно за 1 седмица виж какво ти е менюто. Почни да съкращаваш въглехидратите, ама не всички, предимно от вечерта. Щом правиш някаква трениворка, тялото ти ще се нуждае да се възстановяваш все пак и въглехидрат ти е нужен. Има доста статии за изчисляване на калорийните ти нужди според структурата и тренировъчно ниво - ПРОЧЕТИ някоя.
На всеки 5 дни си прави един хубав OFF ден..аз лично ядях от всичко по много:)Почнеш ли веднага със строга НВД тялото веднага се стресира и намалява метаболизма така, че по едно време ще видиш, че нещата не вървят надобре и ще се откажеш. А щом целта ти е да намалиш излишното тегло, то вярвай - по-бавен метаболизъм не ти трябва.

За кардиото - ОК, ама няма да е лошо да вкараш и някой фитнес тренировки - хем ще хабиш калории, хем ще държиш метаболизма по-висок.

По самата диета....
1. Хапвай преди лягане - примерно яйца с извара, ама само чист птореин и то извара и/или яйца. Протеина преди лягане е задължителен. Малко мазнина няма да е лошо да хапнеш. Говоря за добри мазнини, щото мазнината служи за основни процеси в тялото - синтез на в-ва, активизира процеси и т.н.
2. Много протеи, койот няма да можеш да използваш. Искам да те видя след 4 дни като в 6 часа ми ядеш 200 гр. пилешко и 150 гр. извара. За мен няма смисъл. Като имаш редвид, че в зависимост от тяголо, то няма да може да абсорбира повече от 40-50 гр. протеин, единия от 2та източника на протеин е излишен.
3. Няма да е лошо да заредиш тялото преди кардиото с малко протеин. ВИнаги имай предвид, че не се гори само мазнина, ами тялото си е шибана машинка и гори първо мускул. За да излезеш от катаболното състояние, според мен ти трябва протеин в началото на деня, пък и да изостриш метаболизма също.

Айде стига съм дрънкал.

Чао и успех.

Не си прав за много неща, направо не ми се коментира. Така малко обърка човека, ама айде. :roll:

TR

15.01.07
20:20

Не си прав за много неща, направо не ми се коментира. Така малко обърка човека, ама айде. :roll:

Интересно ми е според теб в какво не съм прав. Готов съм да отговоря на всякакви нападки, щото като гледам има доста хора, които приказват за различни неща, без дори да са ги тествали на свой гръб.
Според мен, човека с такъв хранителен режим няма да има успех.
Почти съм сигурен, че не е правил  диета преди това....личи си какъв му е хранителния план.

15.01.07
20:24

@fitday - на мен пък ми се коментира  :lol:

@trubel_
1. Смъква мускул, ако не ти е съобразено храненето с правилно количество протеин, дори с малкото въглехидрати, които позволява режима може да се избегне това.Това обаче изключва нашето разбиране 1гр/кг телесно тегло, така че частично съм съгласен с теб, американците и те са на това мнение.
2. За някои тежка, за други не толкова.
3.Загубваш вода първата седмица, после гориш мазнини.
4. Не и ако иска да спазва нашенското НВД
5. Глупости !!!

Искам да уточня и нещо, което на мене ми е направило впечатление.
Ако човек е пълен (разбирай дебел)- дори с тези OFF дни ще свали и то бързо ще свали.
Обаче някой занимаващ се с фитнес, който иска да изчисти малко мазнини (да изкара пресата примерно) трябва да си спазва стриктно диетата.
Аз съм против тези OFF дни, но съм за зареждащите дни, но с качествени храни.

Кардиото трябва да е на гладно (ако е сутрин), ако толкова се притеснява може да взима ВСАА, но един протеинов шейк малко или много ще вдигне нивото на инсулина.

———
едит

Естествено, ти видя ли този ми пост ?
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=208324#208324

Просто му наприказва много неща , които не го интересуват.

по здрави  :wink:

FI

15.01.07
20:26

[quote author=“trubel_”]Не си прав за много неща, направо не ми се коментира. Така малко обърка човека, ама айде. :roll:

Интересно ми е според теб в какво не съм прав. Готов съм да отговоря на всякакви нападки, щото като гледам има доста хора, които приказват за различни неща, без дори да са ги тествали на свой гръб.
Почти съм сигурен, че не е правил  диета преди това....личи си какъв му е хранителния план.

Така относно собствения гръб - свалих от август досега 14 кг с НВД. Това достатъчно ли ти е като опит?

Ще ти изброя няколко неща, да които не си прав, че не ми се търси в поста ти.

1. При НВД не се сваля преди всичко мускул, даже напротив, това е една от най-щадящата мускула диета.
2. Не е тежка, защото човек се храни по 5-6 пъти на ден и то с мимимални ограничения.
3. Не загубваш предимно вода, ако ти си загубил предимно вода, значи не се правил нещо както трябва.
4. Йо-йо ефекта ти е в кърпа вързам само и единствено ако почнеш да се тъпчеш като прасе след достигане на нужните и желаните кг. Това обаче няма нищо общо с НВД, а с навиците на отделния човек.

Повече не ми се търси, това ми направи впечатление на пръв поглед.

П.С. Колегата ме изпревари. :wink:

TR

15.01.07
20:34

[quote author=“emzo”]@fitday - на мен пък ми се коментира  :lol:

@trubel_
1. Смъква мускул, ако не ти е съобразено храненето с правилно количество протеин, дори с малкото въглехидрати, които позволява режима може да се избегне това.Това обаче изключва нашето разбиране 1гр/кг телесно тегло, така че частично съм съгласен с теб, американците и те са на това мнение.
2. За някои тежка, за други не толкова.
3.Загубваш вода първата седмица, после гориш мазнини.
4. Не и ако иска да спазва нашенското НВД
5. Глупости !!!

Искам да уточня и нещо, което на мене ми е направило впечатление.
Ако човек е пълен (разбирай дебел)- дори с тези OFF дни ще свали и то бързо ще свали.
Обаче някой занимаващ се с фитнес, който иска да изчисти малко мазнини (да изкара пресата примерно) трябва да си спазва стриктно диетата.
Аз съм против тези OFF дни, но съм за зареждащите дни, но с качествени храни.

Кардиото трябва да е на гладно (ако е сутрин), ако толкова се притеснява може да взима ВСАА, но един протеинов шейк малко или много ще вдигне нивото на инсулина.

Всяко тяло е различно. 171 см и 90 кг са доста широко понятие. Ако е ендоморф, както аз си представям нещата, то тренировката трябва да е тежка (поне според мен..ако гледаме цифри дават, че за час тежка треб. се горят 1000 калории, което не е малко). За горенето на мазнина след 2-рата седмица може и да е така, ама ако е малко по-балансиран режима.
Вашенското НВД не го знам. Ще се радвам да го видя, но пак казвам пък и Вие знаете - НВД не значи Без въглехидрати. Аз направих грешката, че правих НВД, каот изключих въглехидратите въобще. Искам да обърна внимание на човека, че такава грешка е кофти и няма смисъл да се прави.
Инсулинов пик да получиш сутринта - честно да ти кажа мноооого зависи. Тогава тялото гладува и силно се съмнявам, че ще получи чак такъв инсулинов пик.
За йо-йо ефекта много зависи от човека, ама с такава диета, след това според мен не е невъзможно да се получи такова нещо.
За OFF дните....поне аз съм си позволявал всичко и не ми се е отразявало никак, даже добре, щото гледам да държа метаболизма бърз. Ама съм сигурен, че след 5 дни на диета, няма да му се яде толкова, че в OFF ден да му навреди.

15.01.07
20:46

Точно по време на НВД не ти трябва инсулинов пик.

TR

16.01.07
09:25

[quote author=“emzo”]Точно по време на НВД не ти трябва инсулинов пик.

Така погледнато твоето твърдение е абсолютно вярно. Напълно съм съгласен с теб.
Обаче...Една балансирана закуска (аз ли се бъркам или нивото на кортизол сутринта е доста голямо), с хубави въглехидрати не би навредила на човека. Инсулинов ПИК от бавни въглехидрати ми е малко съмнително как ще получи. А както на човека тренировката му е сутринта, 1 протеинов шейк няма да му вдигне чак толкова нивото на инсулина.

За fitday:
Ще се радвам, ако постнеш тук диетата за 14 кг, защото предполагам, че ще е интересно на всички да я видят.
Направи ми впечатление 2-рото ти твърдение...“2. Не е тежка, защото човек се храни по 5-6 пъти на ден и то с мимимални ограничения. “
Абсолютно съм съгласен с теб, НО само ако човек знае как да я направи като хората и тя да е НВД, а не безвъглехидратна диета.
Предполагам, че това, което иска Asterix е минимално грешки в диетата, защото както всеки знае тя е основата за всичко по-нататък.
Аз споделих своя опит, за да не се допускат моите грешки...Оттам нататък, колкото по-хубави съвети получава човек, толкова по-добре и по-бързи резултати ще постигне.

16.01.07
10:30

@trubel_ - ако прави кардио сутрин не му трябват никакви въглехидрати(дори и бавни).Същото важи и за протеина(чети ако искаш в бб.ком има десетки дискусии).Не се губи току така мускула.(говоря от личен опит)Човек ако е тотално вманиачен може да пие ВСАА преди кардио.А с правилно хранене след кардиото ще избегне горенето на мускули.

Ако сутрин има силова тренировка аз съм твърдо против да е на гладно.

Иначе още в първия си пост по темата му казах, че въглехидратите му са малко и че 62гр протеин няма как да ги усвои !

п.п. аз лично с НВД свалих повече от 30кг.

16.01.07
13:59

[quote author=“emzo”]@trubel_ - ако прави кардио сутрин не му трябват никакви въглехидрати(дори и бавни).Същото важи и за протеина(чети ако искаш в бб.ком има десетки дискусии).Не се губи току така мускула.(говоря от личен опит)Човек ако е тотално вманиачен може да пие ВСАА преди кардио.А с правилно хранене след кардиото ще избегне горенето на мускули.

Ако сутрин има силова тренировка аз съм твърдо против да е на гладно.

Иначе още в първия си пост по темата му казах, че въглехидратите му са малко и че 62гр протеин няма как да ги усвои !

п.п. аз лично с НВД свалих повече от 30кг.

е от де сили като ще е на гладно тая силова трен?

FI

16.01.07
14:04

[quote author=“trubel_”]
За fitday:
Ще се радвам, ако постнеш тук диетата за 14 кг, защото предполагам, че ще е интересно на всички да я видят.
Направи ми впечатление 2-рото ти твърдение...“2. Не е тежка, защото човек се храни по 5-6 пъти на ден и то с мимимални ограничения. “
Абсолютно съм съгласен с теб, НО само ако човек знае как да я направи като хората и тя да е НВД, а не безвъглехидратна диета.
Предполагам, че това, което иска Asterix е минимално грешки в диетата, защото както всеки знае тя е основата за всичко по-нататък.
Аз споделих своя опит, за да не се допускат моите грешки...Оттам нататък, колкото по-хубави съвети получава човек, толкова по-добре и по-бързи резултати ще постигне.

Моята диета беше най-нормална НВД. Мислех, че тук говорим за НВД, а не за безвъглехидратна диета. Мога да пусна примерен ден, но чак довечера, мисля дори, че в женския раздел вече бях пуснала скрийншот.

cran-berry нали и emzo това пише. :wink:

16.01.07
14:27

уффф, сори, малко ми е болно-замаяно и 4ета по диагонал

SI

25.01.07
03:34

Към хората, които са били на НВД: колко често препоръчвате да са така нарачените зареждащи дни и колко въглехидрати на кг. тегло да се приемат тогава ?

25.01.07
08:19

[quote author=“sideways”]Към хората, които са били на НВД: колко често препоръчвате да са така нарачените зареждащи дни и колко въглехидрати на кг. тегло да се приемат тогава ?

Aз съм пробвал на 4, на 7 и най-добре ми действа на 7.Въглехидратите са ти х3.

FI

25.01.07
10:26

[quote author=“sideways”]Към хората, които са били на НВД: колко често препоръчвате да са така нарачените зареждащи дни и колко въглехидрати на кг. тегло да се приемат тогава ?

На 7 дни. Въглехидратите ги вдигни колкото можеш, аз лично повече от х2 немога, все едно преяждам. :oops:

25.01.07
10:37

Повечко, повечко се вдигат, ако трябва намаляш мазнините и малко от протеина.

FI

25.01.07
10:39

[quote author=“emzo”]Повечко, повечко се вдигат, ако трябва намаляш мазнините и малко от протеина.

Абе аз намалям, ама супер много се надувам и затъпквам като съм била на зареждащ.
:oops:

25.01.07
11:26

Диета без въглехидрати се нарича кетонна.

29.01.07
12:17

Здравейте отново момчета и момичета :)
Признавам от доста дни не си бях чел темата..Режима го спазвам вече над две седмици ,резултата е -5 кг :)В огледалото няма кой знае каква разлика ,но по дънките усещам ,че са намаляли обиколките :)
Като цяло съм доволен.Не се чувствам изобщо гладен ,само малко нямам сили..Абе мисля ,че е ОК.
И искам да питам хората били на НВД ,нормално ли е да ти се ходи “по голяма нужда” един път на 4 (даже 5) дни !?
Отново благодаря на всички за помоща !

29.01.07
13:19

[quote author=“Astrix”]И искам да питам хората били на НВД ,нормално ли е да ти се ходи “по голяма нужда” един път на 4 (даже 5) дни !?

Зеленчуци ядеш ли ? Трябват ти фибри, много фибри.На обяд, едно ядене след него и на вечеря трябва да имаш зеленчуци.(краставици, броколи, зеле и др.)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1