въртене с лост

AN

14.11.04
02:13

може ли някой да ми обясни как става въртенето с лост?за кой коремни мусколи е.притеснявам се ,че ако го правя сте ми изчезне талията,защото правиа и накланчниа с дампели.а на мен ми се равиват доста барзо страничните коремни мусколи

14.11.04
02:18

Ще се опитам да опиша изпълнението на това упражнение: Хващете лост и го поставяте на раменете, като при клека. СЛед това бавно и контрилитено (без резки движения, така може само да си причините травма) завъртате горната част на тялото, до положение 45 градиса спрямо изходното. Повтаряте това и на другата страна.

И едно уточнение - при упражненията за страничните коремни мускули, талията обикновено се увеличава - те реагират на упражненията доста по-изразено от правия коремен мускул и резултатът от това е по-широка талия.

AN

14.11.04
03:08

а какв да е лоста ктив или прав и колко килограмов да е?има ли смисам да го правиа като правиа наклони с дампели

14.11.04
23:40

Лоста всеки избира по свое предпочитание.
И двете упражнения са за сходни мускули. Личното ми мнение е, че няма смисъл да се тренират по друг начин освен с коремн преси със завъртане.

15.11.04
12:52

Еклипс ти го е казал доста точно но бих ти казл да не използваш тежести за тези мускули.Дори лоста е тежък.Използват се тояжки около1,50-1,80 в зависимост от ръста.Друго упражнение което може да има ефект е така наречения “бръмбър”.Лягаш на пода краката свити на 90%,ръцете напред,сгъваш торса като ръцете един пъсе изнасят наляво един път надясно,като трябва да са прави.Дано си ме разбрала :wink:

AN

15.11.04
20:20

извинявай но неразбрах какво се използва

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1