Орефляване за морето - колко време е нужно? Кога да почнем?

SP

28.01.07
01:21

Хора, знам, че точен отговор на въпроса си няма да намеря, но поне си кажете мнението (ако е от личен опит - още по-добре).
Та въпросчето ми е, колко време е нужно да свали човек излишните мазнинки? Кога да спрем да блъскаме за маса и кога да почнем за релеф? (При стриктно спазване на НВД, стабилно кардио и правилен тренировъчен режим в залата разбира се) Да кажем, че целта е да посрещне човек July Morning с обидно малък процент подкожни мазнини. Кога да почнем да работим по въпроса - ранна пролет? късна зима? веднага?
Казвайте кога почвате да се чистите за морето! :wink:

П.П. и знам че ще има пичове дето ще кажат, че колкото по голям, толкова по-добре; да се блъска докато скъсаме фланелките и т.н. .. Уважавам ви мнението, ама ще е добре да се изказвате конкретно по въпроса! 10х

BU

28.01.07
01:25

аз лично началото на март или началото на април ше се чиста (зависи дали ше кача килограмите които искам до тогава ...) :) зимам си едно липо-6, диета и яко кардио 3 или 4 пъти в седмицата.

28.01.07
01:45

Е кажи поне колко мазнини си, колко излишни кила имаш и колко искаш да свалиш. Едно е да почнеш да чистиш от 10% и да имаш да свалиш само 3-4 кила, друго е от 20% и да имаш 15 - 20 кг, нали?
Нормалното темпо на сваляне на мазнини е около половин кило седмично, а максимума е кило. Ако сваляш по - бързо, губиш и много мускули (ако чистиш натурално). Поне при мен е така.
Направи си сам сметката.

SP

28.01.07
01:55

Еми не мога да кажа, че съм дебел - 180см 82 кила.. нямам шкембе или нещо такова, сравнително стегнат съм, просто пресата не се вижда.. тренирам си за маса съвсем редвно.. сравнително нормално! Няма значение според мене колко килограма точно ще сваля, важното е да изглеждам добре за лятото!  :D Просто ще е добре да събера мнения кой кога се почва, че да не излезе как едва ли не закъснявам вече. На мене идеята ми е до март-април да трупам и после до юли да съм свалил. 3 месеца стигат ли?

BU

28.01.07
10:16

според мене и 1 месец ше е достатъчен (поне така смятам за мене ..)

Имаш ли изградена мускулатура на корема, т.е. като изчистиш мазнините ще има ли какво да се покаже? Това при мен беше проблем, тъй като нямах добре оформени (не че и сега имам) коремни мускули и каквото и да правех, не постигах желания резултат.

Другото, което е различно при мен - аз винаги “блъскам за маса”, тренировката ми не се променя, единствено включвам кардио дейност и до известна степен регулирам хранителния режим.

Дай си срок от 12 седмици, ако питаш мен. Ако август ще ходиш на морето, заради което ще орелефяваш, започни от май месец. Ще имаш необходимото време да изградиш нужните детайли.

28.01.07
13:00

Тази година мисля да запо4на с чистенето някаде към средата на маи месец,като смятам че за около месец и половина два 6те мога да съм с доста нисък процент на мазнините. В момента  уж тренирам за маса,но корема ми е 6то годе релефен. Освен това имам и много бърз метаболизъм,които е нож с две остриета. чудя се само дали за кардио тренировка да използвам велоергометър или да започна с бягане 1-2 пъти седмично по около час. Забелязал съм че от бягането се стяга доста корема и мисля да наблегна на него. Вие какво 6те ме посъветвате?
По-здрави

28.01.07
17:59

Март е месеца.  8)

28.01.07
19:09

Аз сега започвам един път седмично интервално бягане(продължавам да си тренирам за маса) и просто постепенно ще ограничавам въглехидратите и смятам до май месец да съм изчистил вече

28.01.07
19:35

Началото на Април или след Великден :lol:  Поне си познавам организма вече.

FZ

29.01.07
09:50

около 1 месец ми е достатъчен всичко е до диета  :!:  8)

29.01.07
17:06

[quote author=“BIG PICHAGA”]около 1 месец ми е достатъчен всичко е до диета  :!:  8)

Дам за 1 месец си супер  8)

KO

31.01.07
19:49

тва много зависи от генетиката... ама средата на май е добре щото и зеленчуците са евтини

01.02.07
14:22

Значи за 2007 планът ми е следния :
Януари,Февруари(Последни месеци за качване)[като се има предвид, че Септември,Октомври,Ноември,Декември съм качвал] тоест общо 5 месеца за маса. От които 4 са с добавки.

След това Март месец правим кратък преход в хранителния режим(около 2 седмици) като го преобразуваме до НВД...

Втората половина на Март вече съм на хр.режим за сваляне.
Април месец включвам кардио и доизпипвам НВД-то
Май смятам да добавя някой добавки Sesa Glow,Scorch,RA,Lipo 6,не съм решил още... Тренировките са средно тежки, по-малко почивка между сериите, повече повторения, не се силим с много големи тежести.
И така до средата на Юни.

От втората половина на Юни до Септември Off Season.Правим лек преход пак към 2 седмици. Като все пак се старая да ям чисто.Тренирането си продължава, но тежестите са умерени,тренировката е по-скоро за поддържане, както и храненето.

След това пак правим преход този път към ВВД(около седмица и половина)
И втората половина на Септември вече спазвам ВВД, Октомври(средата) постепенно включвам добавки.

02.02.07
10:17

Аз на 1 април почвам сега съм 85 кг(184 висок) до тогава искам да съм 93 а иначе лятото се целя кам 85 кг само мускули талията сега ми е 89, градната 117 до лятото ги искам 79 на 123 тряя си максималист като мене :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1