Генетика???

19.10.04
12:09

6то е това генетика?Как да определя дали имам някаква генети4на дарба?Нека да напи6ем не6то по тая тема!  :?

19.10.04
12:51

Дали имаш генетика- почваш да тренираш и ако качваш бързо сила, маса съчетана с релеф значи я имаш :D

19.10.04
12:54

Трябва да доуточниш - ако напредваш бързо, независимо как се храниш и тренираш, тогава имаш генетика :)

19.10.04
12:58

Вапроса ми бе6е по скоро като структура на тялото?Знам примерно 4е е добре да има6 малка талия и големи рамене?Какво друго ми трябва?Това ми бе6е вапроса?

19.10.04
13:06

Виж сега, ака си ектоморф- с тънки кости, с тесни рамене, слаб конституционен тип- едва ли си надарен с отлична генетика(не във всички случаи-един в даскалото беше супер кльощав и слаб.За две години се разви невероятно много...
Отлична генетика може да се очаква от тип мезоморф.

19.10.04
13:14

Аz примерно сам висок 184.Имам малка талия и доста 6ироки рамене.Но примерно тая кост,на коятп е бицепса е доста далга,и се полу4ава така 4е тои виси гадно.Това проблем ли е?За да ми стои добре бицепса трябва да е поне 45.

TO

08.11.04
20:53

trqbva pone godina trenirovki za da se razbere
ПП as sam 173 i asm 68kg i izglejdam dosta dobre ama si4ko e s mnogo trud i postoqnstvo
Ако искате да добавите нещо към мнението си, използвайте бутона “промени”, вместо да пускате ново мнение. За кирилицата сте вече предупреден и мисля няма да има повече проблеми. :)
Mr_Muskul

09.11.04
10:06

За определяне на генетиката наистина ще трябва година тренировка (е, ако си суперстриктен, може и 8 месеца примерно).  Идеята е:започваш тренировка по базова програма с всичките му там подробности и след около година си сравняваш данните с тези в някоя таблица за слабо напреднали, виждаш кое ти куца и оттам къде и генетиката ти куца.

Успехи!!! :)

DM

09.11.04
12:01

Какви са тези съчинения на свободна тема дето ги пишете бе хахахаха
Тая тема не ми се вярва някои от вас да може да даде един правилен отговор, даже ме съмнява че в Цялата държава има една шепа хора които могат да определят нещо
оставете генетиката на мира
Тренирайте си целово и си гледайте резултатите, където нещо не върви може да се поправи
Стан

09.11.04
14:30

DJ MADMAN,
незнам дали моя отговор колко е верен обаче съм чел че дали имаш “ген” или не се определя най-вече от свободния тестостерон в организма(колко процента от тестостерона в тялото ти е свободен).
Също така хората от негроидната раса го притежават в повече и затова са по предразположени за покачване на мускулна маса.
Също така четох че са правили опити с двама атлета(единия с по-голямо съдържание на свободен тестостерон в тялото, а другия с по малко). Този с по малкото е приемал дадена доза тестостерон на ден, а другия наполовина на неговата. След време се установява, че този който е приемал по малко тестостерон има много по-добри резултати!!!
За тебе специално разбрах че си много навътре в нещата, така че дай и ти някое по компетентно мнение. И кажи в това дето го написах дали има нещо вярно?

DM

10.11.04
01:49

Ами кво да ти кажа
не съм генен инженер , sory, затова казах че няма смисъл да се дискутира, щото нмяма кой да ти каже нещо вярно по тая тема
За черните е друга причината, поради условията на живот и климата откъдето идват, еволюцията ги е устроила малко по различно от гледна точка на обмяната на веществата и биомеханиката
която е във всеки случай много подобра от на които и да е друг , друго не знам кво да ти кажа, няма къде да се тестваш и така и така , а да гадаем за такива неща няма смисъл
Стан

14.11.04
18:44

брат секи има различна генетика ....която естествено зависи от родителите и от техния ген :wink: това е информацията запечатана във всяка клетка от тялото ...моя баща е нисък и аз съм нисък  :wink:
ама тя си зависи и от самия човек ....моя баща е дебел..аз не съм  :lol: еи такива прости работи  :lol: ако няма6 желание нема промяна  :lol:

BO

14.11.04
19:37

Генетиката е като шанса във футбола.... като нещо не върви и всеки с това се оправдава... така че яко щанги и храна и то СЕГА!  :wink:

23.12.04
17:50

Еми според мене лесно се разбира дали имаш ген. Преди година и 4 месеца започнах от 33 бицепс, 70 талия и 102 гръб , 65 кг. В момента а коремна преса почти без мазнини съм 45 ръка, 74 талия 125 гръб, 82кг

23.12.04
20:14

[quote author=“Sunder”]Еми според мене лесно се разбира дали имаш ген. Преди година и 4 месеца започнах от 33 бицепс, 70 талия и 102 гръб , 65 кг. В момента а коремна преса почти без мазнини съм 45 ръка, 74 талия 125 гръб, 82кг

[quote author=“Sunder”]еми BRo ко да ти кажа шом според теб анимал стака е
великия зоб ок no comment
а за ароматизацията искам да ти кажа от ли4ен опит 4е от норандро е по4ти невъзможна поне при мене де по то4но е невъзможна
а за прохормоните достатъ4но съм 4ел докато зема решение да ги пробван
то ако става6е само с 4етене 4ети си там  и това е ок ни6о против
пожелавам ти да ка4иш 13 см в ръката за година и 4 месеца
и то само през последните 2 седмици зимам анимал стак - направо се презобих  хахахах

Ха-ха-ха.. голям си комплексар.. За 16 месеца 17 килограма със стероиди.. аз качвам килограм на месец без стероиди.. твоята генетика пасти да яде..

BA

24.12.04
11:52

е аз пък мога да качвам по 5кг на седмица ама аиде :))) ако ше се хвалиме с това :) обаче аз пък не ща да качвам кила .... виждате ли какво нещо е съдбата :((( а не сам дебел да кажа :) абе съдбата да ми яде т******е  :lol:  :lol:  :lol:  аххаха аиде . абе тва начи че сам мезоморф или кво там беше ???

BO

24.12.04
14:56

[quote author=“basketball”]е аз пък мога да качвам по 5кг на седмица ама аиде :)))

... дрън, дрън... 200 гр. е супер максимума на ден и то ще бъде повечето мазнини...

24.12.04
19:01

Генетиката имаш или нямаш може да ти каже само напреднал културист
Както казваше Насър ел Сонбати само един поглед е достатъчен да ти хвърля и веднага виждам дали имаш или не(негови думи)

24.12.04
23:53

Братлета, по темата наистина не можем да кажем много, затова спокойно можем да си я обърнем на веселба =)

Истината е, че генетиката си не можете да промените, така че няма какво да я мислите.

Можете обаче да влияете върху генетиката на бъдещите си деца - затова си изберете някоя яка кака =)

:lol:

25.12.04
00:02

С големи гърди за да станат и вашите такива  :lol: (само не си пожелавайте големи крака :x )

28.12.04
16:55

Ами генетика.хм.Вижте снимките на djgorgio.Това се казва наистина генетично надарен човек,който има всички шансове да постигне много в този спорт ако влезе в зала и систематизира още по-добре тренировките си които и в момента доколкото чета постовете му са доста харт.Ами това е истината момчета,според мене,а на него му желая успех :wink:

28.12.04
18:30

Мерси много Миле не си далеч от истината но нали знаеш човек се учи докато е жив.Аз не казвам че знам всичко мисля че има доста,доста да уча но това с залата и систематизирането е много точно.Щото от половин година нещо ми се иска по голямо да направя и ще почна сега с едно изчистване.Още веднъж мерси за думите и успех и на теб

[quote author=“Leo”]

Можете обаче да влияете върху генетиката на бъдещите си деца - затова си изберете някоя яка кака =)

:lol:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
И че бъдат дългокраки и руси и с мобифони децата ти :)
Генетика....
Според мен това е цялостен комплекс от хомеостазата на организма, която при това е много трудно да се каже дали е унаследена или е придобита такава. Включва всичко, от състав на кръвта, през хормони до стомашни киселини да кажем. Във всеки случай винаги може да се регулира без епруветки  :lol:  Това е моето мнение.
Т.е. някой може да е предразположен към растеж и без да е генетично предразположен според мен, генният му фонд да не е нещо кой знае какво, но в последствие да се оказва, че придобива подходящи хормонални равнища. Също е напълно възможно и детето на двама културиста да е кекаво. Няма кой да пречи.
Регулирането зависи от начина на живот, от активността, от храната и от много други фактори.
И според мен е малко кофти да се дават такива крайни заключения - тоя, видиш ли, е мноо прост и не мое да тренира, ама е генетик, или пък аз сега нищо не постигам, ама майка ми и баща ми са виновни. Спортът, както всяко нещо друго трябва да се действа с ум и сърце. Ролята на ума е човек да има изградена философия, визия, цел, методика и да е готов да ги променя при нужда; да е готов да приема нови знания и да се развива в нови сфери.
Иначе примерно имате следната ситуация: даваш на един пушка и той стреля по заека, не улучва и всички викат - ухааааа - смешнииииик !!!!!
Даваш на друг, той гърми и улучва и викат - мани го ве, тоя е генетик. Е това е същата работа и във фитнеса. Първо се гради, второ са чак спомагателните елементи.
Първото и най важното е ясната цел и разбиране как да я постигнеш. Няма тактици, генетици, магьосници. Абсолютно съм убеден ,че тез, при които генетиката наистина оказва решаващо въздействие върху тренировките са извънредно малко, на много от останалите просто им служи за оправдание.

По въпроса - за да ти разгледат точно генетиката ,Светльо, ще ти трябва вероятно екип от 15тина професори и при това не е сигурно, че няма да пропуснат/забравят нещо. Трудно е, а най - вероятно има и отклонения. Не се занимавай с това, занимавай се с тренировката.

29.12.04
01:08

Генетиката не е само да се качва мускули според мен а и фигура костна система залавни места на мускулите мезоморф широки рамене тясна талия и това се числи към генетиката на културиста

Абсолютно.
И аз това казвам. 15 професори не стигат, за да му сметнат генетиката...
Генетика може и да бъде защо косата му е черна, а очите сини да кажем. Или формата на главата. Дължината на скелета. Защо има косми по гърба. Дължина и здравина на сухожилията. И т.н. и т.н.
Дефакто има хиляди местенца ,за които да се захванеш. Но за какво са ти? По - добре е човек да тренира умно и яко за да постига резултати, отколкото да търси причини в генетиката.
Тя причини винаги може да даде. Но както казах, човекът, пък и каквото и да е друго не е само генотип.

BO

29.12.04
15:09

нали сте гледали филма ГАТАКА... интересен поглед върху нещата, свъзани с генетиката  :wink:

Иначе само ви стига да вземете един средностатистически негър и един средностатистически бял... на кой ще заложите ако стартират тренировки при равни условия и от едно изходно ниво???  :D

п.с. говорим средностатистически... ясно е че и белите могат да скачат  :lol:

29.12.04
16:18

Не съм гледал филма но предполагам че почти всички ще заложат на негъра.Но има и бели много добри .Продължавам да твърдя че ако Дориан не беше скъсал трицепс и не се беше отказал от състезателна дейност Рони още поне 1-2 години нямаше да види Олимпия

То ние ще заложим на база предубеждения и опит, с който сме се сблъсквали. Не на база, че сме му сметнали генетичния фонд.
И пак е малко вероятно да сбъркаме, но зависи за какво. Ако говорим за културизъм - негрите са по - предразположени като че ли.
Ако говорим за сила... Там май нещата се обръщат. Малцинство са май негрите сред най - силните мъже.
Първото опира до метаболизъм, второто до психика и нервна система...
Но това са раси, нещо като различни подвидове на един вид. Ак нямаха различия в гена, щяха да се раждат еднакви.

29.12.04
19:31

Българите имаме най-добрата генетика ! Не напразно сме най-добри в силовите спортове и борбата. Но не само и там ,а и в леката атлетика и колективните спортове. Жените са ни най-красиви ,а мажете сме най-силни тъка ,че не се коркайте за гена имате си го!
по-здрави

BO

29.12.04
22:35

[quote author=“emil_mlo”]Българите имаме най-добрата генетика ! Не напразно сме най-добри в силовите спортове и борбата. Но не само и там ,а и в леката атлетика и колективните спортове. Жените са ни най-красиви ,а мажете сме най-силни тъка ,че не се коркайте за гена имате си го!
по-здрави

Ще ми се повече хора да мислят така!!!  :D

30.12.04
01:01

Аа мислят, мислят. Здрави животни сме си българските мъже. :wink:

30.12.04
01:14

С две думи не се оправдавйте с гена ами тренирайте че никой не може да си избира родителите Нали ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1