29.01.07
10:26
Купувам извара от Мамбо (Пикадили) във Варна. Там обаче изварата е сочна и приятна за ядене. Дори понякога е леко осолена. А когато съм куповал извара преди време, помня, че тя има по-суха консистенция и е безвкусна. Въпросът ми е - щом изварата е сочна, не означава ли това, че е с някакви примеси (вода, мазнини), които я правят по-малко полезна?
Зависи колко е “сочна” :wink: . Аз лично си вземам на “Мероне” и съм доволен. Не е на “парцали”, няма вода, сурватка или каквато и да е друга течност :wink: . Във Варна я има, ако имаш желание можеш да я пробваш, няма да съжеляваш. За мен това е най-добрата извара на БГ пазара, въпреки че е по-скъпа от другите... Но качеството си има цена!
Мисля че ако е “сочна”, значи има повече мазнини... Аз за това питам в магазина дали изварата е обезмаслена.
Имам си място от където си вземам, нещо като насипна за 2.20лв. за кг. и съм доволян. 18% белтъчини, какво да говорим :lol:
30.01.07
14:20
#3
Абе и аз питам разни неща за изварата като я купувам, но никога не са ми казвали “Не, това не е наред” или пък “Не, не е хубава”. Продавачите винаги си хвалят стоката. А как разбирате, че наистина има 18% белтъчини. Щото аз на етикетите нямам голяма вяра.
30.01.07
15:48
#4
изварата става ли за ядене преди тренировка?
30.01.07
16:23
#5
Абсурд, Вълчо!
На организма са му нужни между 3 и 4 часа, за да усвои белтъчините, съдържащи се в изварата. Тя е един вид бавен протеин. Преди тренировка можеш да приемаш въглехидрати, които се приемат бързо. Най-добре е това да бъде един, а може и два по-зелени банана.
[quote author=“Nasko.com”]Абсурд, Вълчо!
На организма са му нужни между 3 и 4 часа, за да усвои белтъчините, съдържащи се в изварата. Тя е един вид бавен протеин. Преди тренировка можеш да приемаш въглехидрати, които се приемат бързо. Най-добре е това да бъде един, а може и два по-зелени банана.
Наско , единствено в Бурлекс във Варна съм виждал обезмаслена извара , и наистина е много по-гадно от насипната по магазините. Мисля си , че в другите магазини насипната е с голямо съдържание на мазнини. Пробвай тази от Бурлекс и ще осетиш разликата ( на Маркели е )
31.01.07
09:20
#7
Благодаря за съвета, Ники. Ще я пробвам тази извара на “Маркели”. Ама ако наистина е много гадна ти ще я ядеш ;)