05.11.04
22:49
:wink: Зна4и вижте аз не сам опитен занимавам се с фитнес от 6 месеца :)но изпулнявам по4ти вси4ки критерии за ка4ване на маса и няма ефект .... тренирам предимно с големи тейести с малко повторения обикновенно 3 x 7-8 .Тренирам обикновенно 3-4 дни в седмицата ,а понякога и 5 дори 6 дни :) Храня се както трябва ...напоследак и когато по4нах 4етох мн саито-ве и консултирах се хора по-опитни от мен и гледам да изпулнявам вси4ко то4но ..но ефектут е минимален .За тези 6 месеца сам дигнал едва 3 кг ..вярно моита структура попринцип е такава 4е трудно дигам кг ...но пък колкото и да има влияние тва ..немойе да е от него . Да не гожорим и 4е тези 3 кг нз каде сам ги ка4ил понеже единствено размерут на грудния ми кош се е уголемил и то с 4 см а рацете и краката са с са6ти те размери ...напражоо мука ..аз бих искал наи ве4е да ви помоля да ме посаветвате как да дигна тая маса по-бурзо и за някои ефективни упражнения за бицепс и трицепс понеже искам да натрупам най-ве4е маса на рацете плс помогнете ми , и ме извинете 4е ви го обяснявам така ..тупо но просто о6те не сам наватре в нещата и нз как по то4но да обяснявам проблемите си ...
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 18:04.
За качването на маса е най-важно хрананта братле ! Маса се прави на маса :))
по-здрави
06.11.04
14:14
добре храна храна ма ..нз кво то4но да ям ..просто и по колко пути на ден ..някои ми казжат да ям 4есто но по малко други рядко ма по мн ..трети .... и аз нз кво да права .кайи ти кво мисли по тоя вупрос?
06.11.04
18:14
Може би ако искаш точен съвет за храната не е лошо да посочиш данни като височина, килограми, възраст и какво в момента представлява храненето ти - например дай да видим какво хапваш през един цял ден.
А иначе по-добре да хапваш по 5-6 пъти и повече дори на ден... често и по-много (но не и мазно) ... така накратко.. 8) :lol:
Упражненията как изпълняваш ... до отказ ли всяко?
06.11.04
23:12
Ми висок сам 1.70 см тежа в момента 63 кг а ве об6то взето сам “веика” ..та относто храната ...храня се 5 пати дневно зна4и закуска - обикновенно о.800 кг кисело мляко с някакво роло или там квото било некви кифли или не6то подобно наи 4есто тестено ..после на даскало ям ..кжо да ям даскало ..6ибана храна и ям от супер маркета по 4-5 вафли морена-мах...на обяд ям две фили хляб с някво ядене ..тук ве4е всеки пут е разли4но но наи ве4е на местна основа ..после слетобяд пак някои друг сандви4 и ве4ер пак 2 фили хляб с некво ястие и някакав десерт ...попринцип пия мн вода по жреме на тренирожка нз дали трябвая да е така .. Та относно упражненията ..пражи ги на серии попринцип 3 х 10 някои дори 3 х 20-25 и то с моито тегло ...ина4е попринцип не ги правя до отказ ,а и тренирам по два два 4аса и половина на ден горе доло три дена в седмицата ..ако има о6те не6то питай и пак да кажа отскоро се занимавам с тва и затва пи6а така подробно 6тот нз как да обясна по конкретно сорка все пак
абе ти луд ли си, какви са тези 2 часа и половина ? За натурално трениращ това си е чиста проба самоубийство. С такава тренировка само се скапваш и тъпчеш на едно място, даже се чудя как не си почнал да сваляш. Не знам кой те е посъветвал да тренираш така, но спокойно можеш да го застреляш :wink:
Значи, първо свали тренировката до 45 минути максимум, за начало прави през ден, като напреднеш можеш да преминеш към 2:1. Като казвам 45 минути имам предвид здраво и съсредоточено блъскане, а не мотане :)
Можеш да прави по 2 мускулни групи на тренировка, за големите по 3-4 упражнения, за малките - по 2-3. ПОследната серия се стреми да ти е до отказ, ако е необходимо помоли някой да ти помага.
След това си направи някаква система на хранене, т.е. яж в определени часове и гледай по възможност в диетата ти да присъстват качествени източници на сложни въглехидрати - овесени ядки (мюсли), ориз, леща, картофи,пълнозърнест хляд, пшеничени зародиши. Добре е, че ядеш мляко, но не забравяй яйцата, ако имаш възможност яж поне по 100 гр. сирене или извара дневно, можеш да си взимаш и соев гранулат - много добър източник на белтъци, ако нямаш финанс. възможност за месо. Също така ако искаш пий по 1 л. боза, не знам дали боза е качествена като храна, но на мен ми помогна да кача.
Стреми се 1,5-2 часа преди тренировка да заредиш с белтъчини и сложни въглехидрати(40-50 бел. + 100-150 въгл.), както и 1 час след тренировка също.
Аз лично не ти препоръчвам да ядеш тестени продукти, но това си е мое мнение.
Хайде, успех !
07.11.04
10:21
SKG те насочи в правилна посока мой човек... 8) трябва да положиш повече усилия в тренировката а не повече време! Трябва така яко и тежко да вдигаш, че последните 1-2 серии в упражнение да са до отказ... на следващата тренировка трябва да се опитваш да постигнеш по-добри резултати, например 1-3 повторения повече на същата тежест или на по-висока тежест и т.н. (е не винаги де... ) - това се нарича принцип на прогресивното натоварване. Така тренирай, че като дойде време за тренировка да се плашиш като знаеш как ще се напиняш :lol: . Аз мразя да тренирам! Защото се спуквам от интензивност! Но го правя! Храната ти е доста некачествена от към съдържание на белтък. Яж не тесто, а качествени въглехидрати - картофи, ориз, овесени ядки .... храни богати на белтъчини - месо, яйца, млечни продукти, соя, ядки и т.н. Ако имаш финансови възможности пий протеини - след тренировка и преди лягане поне... или повечко пъти вместо да речем някаква баничка или сандвич ... между другото сандвичите са мазни и не са за предпочитане.... освен ако не сложиш между 2 филии пълнозърнест хляб 100 г. пилешки гърди :lol:
действай братле! не е лесно...
07.11.04
19:13
mersi i na dvamata mn . 6te se opitam da spazq vsi4ko tova puk kakvo 6te stane ...ae do skoro :)))
Опитвай се да спазваш и правилата на форума. :)
Mr_Muskul
то са тренира докат си още “топъл” , ти да не праиш почивката между упражненията по 20 минути,че стоиш 2-2.30 часа бе (трябва да е 1-3 минути почивката) ,иначе и на ден по 2 тона ярма да ядеш нищо няма да качиш,пък и 6 пъти в седмица за един начинаещ ми са вижда в повечко.
08.11.04
19:07
хахах мне хи4 не са 20 минути ...2 - 3 - 3 минути и половина най мн и сега 6те ме питате е тогава 6то толкоз мн време ..е 6те ви кажа ми правя по 6 серий от отделните опражнения затва :)) е ок . а и да не сма казал 6 деня всяка седмица ...казах до 6 дена най мн и тва разбиарсе стажа рядко ;)
и по 6 да са 2 часа и 30 минути е адски много,щом правиш по 6 серии,защо не опиташ по 3-4 серии с малко повече кг,то ако вече тялото ти е свикнало с толкова килограми няма да имаш голяма полза.
09.11.04
00:15
crasheR e прав!
намали сериите
намали повторенията
намали почивката
КАЧИ тежестта!
кратко. интензивно. ефективно.
успех!
еми аз иначе немога да си обясня как толкоз време тренираш нещо явно не е наред :shock:
10.11.04
04:44
iskam samo da zapitam neshto ...ne e li hlqba izgraden ot 3 kam 1 vaglehidrati(slojni) polizaharidi mislq che se narichaha kam beltachini???
i ne e li tova nai-dobriqt sintez mejdu vaglehidrati za izgarqne na energiq i beltak za obrazuvane na muskul??? ne che kazvam da se qde samo hlqb gluposti no da se iskluchva li napalno testoto ot menuto na trenirashtiq??? :?: :?: :?:
Моля използвайте кирилица при писането в този форум, в противен случай действате в разрез с поставените от нас правила, заради което ще бъдат взети съответните мерки. Sax-o-matic
Здрасти! Ми виж сега, какъв е по състав хляба в Бордо, не питай във форума, а в магазина отдето си го купуваш. Ако състава на хляба е този, който си постнал, ми зависи какъв е хляба, щото тука има хляб със прости въглехидрати и хляб със сложни такива. Та добре е хляба, който ядеш да е със сложни въглехидрати.
Относно отношението въглехидрати/белтъчини - не е най-доброто съотношение т’ва в хляба (според мен). Мисля, добре ще е да се добави и доста богата на белтъчини храна.
Между другото, когато ме мързи да смятам и подбирам, както и ако съм зле финансово, просто ям много хляб със сирене, извара, яйца или кавкавал, някакво месо...и така. Не пропускай и млякото в диетата, то има своето значение. Щом обръщаш внимание на състава на продуктите, си се насочил в правилна посока и скоро ще си изработиш супер диета, сигурен съм!
Успех :D
Gotcha, белия хляб не съдържа ли прости въглехидрати или бъркам нещо? Или беше с виок гликемичен индекс, или и двете?
Поздрави!
10.11.04
15:05
захарта и глюкозата са монозахариди
нишестето ( скорбялата) и целулозата са полицахариди
10х обръщам голямо внимание на състава на продуктите
това пак според мен е от най голямо значение
И много ама много се извинявам че не пиша на кирилица но просто няммам нито на PC-то нито пък на кбд-то
ако измисля начин ще поствам със кирилица извинявайте за този факт!!! :(
Е много ясно, че е така, само дето съм изпаднал в мозъчно затъмнение.
Нещо си бях въобразил, ама няма значение, извинявам се :(
Та, значи идеята е да се яде хляб с нисък гликемичен индекс, с други думи, съсържащ бавно разграждащи се въглехидрати. И при нащия спорт си яко да си хапваш здраво от него. Т’ ва е. :)
11.11.04
02:05
о6те един път благодаря на този който ме светна за кирилицата
мерси много :D :D :D
предпо4итам бял пълнозарнест хляб Мартине той като 4е ли ми влияе най- добре .Но стига пове4е за този хляб 4е не е само той от основно зна4ение за развитието на организма :wink: :wink: :wink: :!: :!: :!:
Приятел, миналата година и аз бях 170 см / 64кг... Сега съм 170 см/ 76 кг... Така че тайната е не в много дългото време в залата (макар че и аз прекарвам там около 2 часа понеже тренирам корем и крака всеки път) но е в дългото стоене на маса и в леглото... Да без сън и без почивка не стааа.... А за хпването ти препоръчвам около 60/70 % месо на дден от цялата храна... Разбира се трябват ти и витамини, минерали и др., следователно яж и зеленчуци. Съветвам те и на един месец тренировки да си правиш някаква почивка около една седмица... През това време даваш време на тялото ти да израстне. През тези периоди качвам най много маса и ям най много разбира се. Пии прясно мляко ( аз пия по бутилка на ден). и един последен съвет от мен: Ако трябва ходи по два пъти седмично на тренировка но в никакъв случай не щади пари за манджа!!!! Тя е 90 % от нещото....