15.11.04
10:10
15 минути след тренировка взимам 4-5 лъжички глюкоза + 2 таблетки аминокиселини. Знам че според разделното хранене смесването на белтъчни и въглехидратни храни води до бавно и непълно храносмилане. Според вас когато са в проста форма (прост въглехидрат - глюкоза и разграден белтък - аминокиселини) има ли такава опасност? Трябва ли да ги взимам отделно или и така се получава задоволителен ефект?
15.11.04
11:00
Дориан Йейтс казва, че според него те са синергисти - т. е. действат в една посока.
Това е добра комбинация и няма опасност за по-бавно освояване защото и според мене Дориян Йейтс е прав.
по-здрави
15.11.04
21:45
вижте в раздел “Препарати” в “Протеини”. там пише как при смесването на белтъци и въглехидрати в стомаха се получават трудносмилаеми съединения, за това ви говоря. интересува ме просто когато и двете са в проста форма дали се получава нещо такова, т.е. получава ли се реакция на Майер при свободни аминокиселини и глюкоза. айде сега да видим има ли тука химици :P
16.11.04
06:04
какви ти трудносмилаеми та те вече са разградени до мономерите си :) .а за комбинацията много е добра- въглехидратите ти дават енегрията за да въстановиш мускула. амино киселините се усвояват също много добре дори след тренировка когато тялото се нуждае повече от всякога от тях.те се основния градивен материал и под готова форма се усвояват директно в тънкото черво.нама от какво да се безпокоиш.за другото обаче си напълно прав когато вземеш протеин и въглехидрати тогава вече наистина разграждането на протеина се забавя.ако прочетеш отново статията там мисля че пишеше защо.
Да то се написаха 101 поста в ,които се каза ,че неможе да става дума за трудносмилаеми съединения!!! Значи простите въглехидрати вършат и ролята на транспортиори на аминокислините !
по-здрави
16.11.04
10:18
пределно ми е ясно за какво служат аминокиселини и въглехидрати :D въпроса ми беше дали когато са в проста форма пак се получава реакция на Майер, но като чета пост-овете маи няма такава опаснот. благоря все пак за мненията :wink:
P.S. в статията пише, че аминогрупи и карбоксилни групи си взаимодействат, не е казано изрично дали свободни или свързани във верига и че реакцията може да се избегне с добавяне на солна киселина. тук обаче малкото количество на в-вата и засилената склонност на стомаха към усвояване би трябвало да свършат същата работа :lol: