30.01.07
00:53
Белените семки и фастъците може ли да се приемат за протеин? Примерно както царевицата или соята ... :)
Ако ипа и други такива продукти моля кажете ги ;]
30.01.07
08:40
Мисля, че не - абстрахирайки се от соята, ядките са в групата на въглехидратите. Аз лично досега не слагах царевицата в категория “протеини”.
30.01.07
10:13
[quote author=“Dancho`”]Белените семки и фастъците може ли да се приемат за протеин? Примерно както царевицата или соята ... :)
Че те са по-скоро въглехидратна храна отколкото протеинова... :?
[quote author=“Dancho`”]Белените семки и фастъците може ли да се приемат за протеин? Примерно както царевицата или соята ... :)
Май си сбъркал раздела с тази тема?
30.01.07
13:25
Оня ден пробвах “Леблебия” в един приятел и ми харесаха. Някой ще си каже ли мнението за тях?
Най-богати са на мазнини. Фъстъци-100гр (567 kcal) 49 мазн. 26 белт 16 въгл.
http://spidersport.com/calories.php
[quote author=“Dancho`”]Аз чух че фастъците предизвикват рак ако знаете нещо пишете ;)
Няма такова нещо...
30.01.07
17:38
Става въпрос за фъстъците докарани от Судан.Голяма част от тях са канцерогенни и могат да предизвикат рак.Затова не купувайте фъстъци на които пише Судан
30.01.07
19:00
Да и аз това го чух по новините, ама колко е вярно... :roll:
31.01.07
23:17
Хе, че те хората го казаха в репортажа по Нова телевизия бе. Вредните фъстъци се внасят от Индия и Судан като фураж. След това вносителя иска разрешение да ги продава за консумация от хора. После ги пакетира, но на опаковката не пише “Произход: Судан”. Както и на копаковката на каймата не пише реалния процент соя в сместта.
Иначе фъстъците са много добър въглехидрат, но за хора, които не трупат мазнини. Добре е да се приемат 2 часа преди тренировка. Дават сила :)