Освинване?

31.01.07
23:29

Добре хора темата е обсъждана многократно... И дори в сайта беше писано по това... Но се надявам да ми споделите ваши наблюдения върху себе си и други по отностно на това дали трябва “да стана Y килограма та после да изчиста на X кг” като докато ставам Y плющя мнооого въглехидрати и немалко белтъчини, но ставам доста мазен... . Та после да дойде ред на ненормално кардио и релеф упражнения... Примерно аз съм 83кг и искам да стана 90 та после чак да чистя на 80… Защото да качваш що годе чисто са ми казвали че не си е работа... стриктната диета и хранителни добавки излизат немалко... пък забранени неща не си позволявам... , пробвах с белтъчна диета... резултат: за 1 седмица изчистих 2,5кг и силата просто спадна доволно много, тъй като въглехидрати почти не набвях. Сега ям като прасе по 5-6пъти на ден, не спазвам много стриктна диета, но тук и там почва да се забелязва доволно замазняване, много газове и постоянно издут корем... момчета я кажете какво да правя че всеки различно ми говори: “Освини се пък после лятото чисти” , “качвай чисто”, абе стиа с тая маса” и т.н... вече ми писна да гледам диети и да се чудя кво да правя... да май темата е малко объркана...

ZO

31.01.07
23:36

Ами според мен не трябва да се притесняваш при наличието на омазняване,но все пак го дръж в някакви все пак разумни граници-едно е да имаш малко тлъстинки по корема,съвсем друго е навсякъде по тялото да имаш дебел слой мазнина.Така че омазнявай се,но с мярка(така хем не си лимитираш покачването на мускулна маса,хем после не трябва да сваляш 10кг. примерно).

01.02.07
00:42

Можеш да си качваш като ядеш всичко, просто не прекалявай. Не с еосвинвай  :D . Например не вкарваи мн вглехидрати преди лягане. Яж сладко в първата част на деня. по принцип забрави беля хляб, баниците и кифлите. Аз например също сега качвам и ям всичко, но просто не прекалявам.

02.02.07
18:32

Да качваш чисто, само с храна - това според мен е невъзможно.
Неслучайно състезателите дори и на стероиди имат основен период и предсъстезателен. Аз мисля, че е добре да се освиниш, ама не само да се освиниш, а и да качиш мускул и тогава да свалиш. Плюс това не е задължително всяко лято да чистиш, но все пак ти си знаеш най-добре.

02.02.07
19:03

Според мен няма нужда да се притесняваш да замазнееш малко, но не да се “усвиниш”. Така мускула се зарежда и после по време на диетата ще стои свеж и пълен, а не смачкан. Миналата година се старах да качвам чисто, получи се, но се измъчих страшно много - въртене на въглехидратите, кардио и тнт. Тази година ям много повече, не правя кардио и качвам много по-добре.

05.02.07
14:30

Наблегни на сложните въглехидрати(нефини овесени ядки, пълноз. хляб Бонус, пълноз. макарони, картофи, кафяв ориз); не смесвай много въглехидрати с много мазнини на едно хранене(т.е. избягвай източници на протеин като сирене, високопроцентни млека, мазни меса във високовъглехидратно хранене); избягвай пържено и газирано и всякакви “лоши” храни, пий повече вода(1-2 чаши с всяко хранене, около и по време на тренировка, 3-3,5 литра на ден), не яж въглехидрати късно вечер и преди лягане.
Без абсолютно никакво омазняване и разширява не на стомаха обаче няма как да минеш на ВВД.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1