27.08.04
16:29
баси как ме изнасилихте да пиша на български
значи ето ми въпроса и то поставен само към експертите
чудя се сега кой протеин да зема ..говорим за количесто над 15-20kg така че цената има значение !!! за сега съм се спрял на: нутрим: суроватачен , нутрим pro gold и universal:mega mass ..тоя mega mass май имаше няколко вида но незнам точно :shock:
...та секи да си казва какъв е зимал и също дали е имало ефект
аре препоръчвайте 8)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.04.11 11:17.
Аз лично ще си взема в скоро време 5кг Pure Whey 85% излиза около 120лв. От протеините на Нутрим, това е единственият който уважавам. Като вкус, единственият който ми хареса беше “банан”. Така, че не е лошо да си вземеш протеин първоначално в малка разфасовка, например 0.5 или 1кг, за да прецениш дали ти харесва и дали ти понася добре. Защото ще полудееш ако си вземеш 20кг протеин, които неможеш да понасяш :roll:
27.08.04
20:04
аз съм ползвал MEGA MASS 3000 и да ти кажа нямаше голям ефект (то всъщност се пада гейнер) поне при мен . Нали знаиш на всеки действа различно :wink:
29.08.04
02:27
на мене също много добре ми подейства Pure Whey 85% ... ама perlsite е прав..най-добре си земи малка разфасовка и провай...щото после може да си чукаш главата в стената... 8) 8)
да сравняваш алтернативно суроватъчен и млечно-яйчен протеин на световноизвестната българска фирма Нутрим с гейнър на Universal няма никаква логика.
ако имаш бюджетни ограничения, най-добре си вземи и двата протеина на Нутрим, в по-малки количества, суроватъчния за след тренировка, млечно-яйчния за вечерна употреба.
btw, от Pro-gold аз не виждах никакъв ефект, докато по съвет на gotcha не почнах да си слагам и по една лъжица фъстъчено масло към нощния протеинов шейк за да се забави усвояването му. Така поне при мен си действа доволно добре, само дето от фъстъченото масло в началото имах леки проблеми със заспиването.
значи за сега печели pure whey pro ..за mega mass няма много мнения ..за pro gold са лоши ...абе все пак си мисля да се спра на mega mass 3000 ..я още мнения искам :)
пич, аз ти обяснявам че гейнър, суроватъчен и млечно-яйчен протеин са три различни работи и не можеш да избираш едно от тях. Все едно да питаш кое упражнение да правиш - клек, тяга или лег - еми зависи какви са ти целите :D . Да не говорим че сравняваш Нутрим с Юнивърсъл... от което Нутрим сигурно биха си умрели от кеф :D :D
Айде успех!
аз съм пил мега масс 3000 и мега масс 1000 на Universal ефект не видях,а разликата между двата е 4е в мега масс 3000 има и биоактиватори.тези продукти са ве4е доста остарели и ако иска6 върви вув саита на Universal да види6 4е не се произвейдат масово.ти о6те не си ре6ил геинер ли иска6 или високопроцентен протеин.мега масс 3000 е геинер,а тия продукти на нутрим дето се 4уди6 за тях не са геинери.пурво ре6и геинер ли ти трябва или протеин и тоагава попитаи какво да ти предложим.
ахаха абе ей ше ме убиете ..първо не съм казал че ги сравнявам а попитах кой от трите продукта е най добър по качество от към личен опит
колкото до това че едното е geiner,друго surovatka и tn знам ..не падам от небето бе :) май не сте ми разбрали въпроса
искам всеки да сподели личния си опит или това което е чул от други хора ползвали горе споменатите 3 суплимента
p.с. аре давайте конкретно по темата ако може..и не ме учете кое какво е :)
p.с.с. заинтересован съм и от scitec и optimum,ако някои има личен опит от техни продукти (гейнери и протеини) да пише .
Абе, пил съм достатъчно Nutrim, за да кажа че е гадост, а да Universal - ако можеш да си позволиш нещто тяхно, можеш само да се радваш. Не се смятам за кой знае какъв билдер, но след като има огромна разлика при мен между JK :D (примерно)и Nutrim :oops: значи има нещо, не както трябва :?
Интересното е ,че в България уж трябва да има преференци и тн ,а пак цените са най-високи. Просто продуктите на унивърсал не ги виждам с толко надути цени да си заслужават ,а и като се има предвит какво ги правят тука. А и геинерите им та те на цената на протеин егати. Но като цяло неможе да става сравнение междо унивърсал и нутрим просто унивърсал е класи над нутрима.
по-здрави