Суплементи за вегетарианци?

LE

31.01.04
16:12

Кажете ми какво може да ползва вегетарианец(които не яде месо,риба и яица,но млечни продукти да).Знам че креатинът се извлича от месо,значи не мога да ползвам един от наи добрите суплементи?Суроватъчния от млечна суроватка значи може?А пък за глутамина,отделните аминокиселини и т.н очаквам да ми кажете вие,защото доколкото разбирам пазара на добавки е доста ограничен за вегетарианци(странно,не сме малко по света).

31.01.04
16:49

8) Lesno_nema ето ти малко инфо за :Предимства и недостатъци на вегетарианския режим включващ риба, яйца и мляко;За и против лактояйчния хранителен режим или може ли да
сме големи и силни вегетарианци?Лактояйчен диетичен режим:

:!: Предимства и недостатъци на вегетарианския режим включващ риба, яйца и мляко
:arrow: Това е много добре хранително издържан и видово разнообразен режим. Включва различени по аминокиселинен профил (отношението между количественото съдържание на аминокиселините в даден белтък) протеини което го прави изключително приятен за билдъра в кулинарно отношение. Възможни стават голям брой белтъчни комбинаций между отделните протеинови храни – мляко + яйца, риба + яйца, риба + соя и др. Това позволява известно покачване на белтъчната БС и намалява нуждата от по-големи порций (в сравнение с лакто-яйчните и пълните вегетарианци). Разбира се при разделно хранещите се тази екстра отпада. Млякото е превъзходен източник на калций, СЛК и В12. Освен това в него се съдържа почти перфектния суроватъчен протеин. Яйцата пък ни доставят желязо, минерали и качествен белтък. Поради липсата на захари те са идеалната боди билдинг вечеря. Рибата е пълна с фосфор и омега-3 и омега-6 мастни киселини. Белтъка и е лесно смилаем и пълноценен. Когато към всичко това добавим безбройните миди, раци, калмари и др. липсата на месо въобще не се усеща. За соята се е говорило много ще спомена само огромното количество протеин в % и есенциалните мастни киселини, в които е и лецитина.
Недостатъците са време за приготвянето и чистотата на рибеното месо (знаете колко са замърсени водоемите нали /?/, уви тази мръсотия се наслоява и в месото на любимата ви Цаца). Рибите от живарниците пък се хранят изкуствено точно като кравите, свинете и кокошките.
Като общо диетата е подходяща за трениращите от всички групи, дори и тежко зобещите няма да са ощетени от липсата на мръвка. За натуралните билдъри това е златната среда, в която не е необходимо да си набавят определени вещества от препарати.

:!: За и против лактояйчния хранителен режим или може ли да
сме големи и силни вегетарианци?
:arrow: Нападка първа: “При този хранителен режим е изключително трудно да си набавиш нужното количество протеин без храната да ти втръсне!”
Отговор: “Не, и ако знаеш как да си съставяш седмичен хранителен план, както и повишаващите протеиновата BV (БС) хранителни комбинаций, разбира се това изисква определени познания, но на който литературата му се вижда досадна, да си спомни народната мъдрост – “който го е страх от вълци, да не ходи в гората!”
Нападка втора: “С марули и соя не се става професионалист, тия работи са за баби, а не за билдери и т.н.!”
Отговор: “Значи ти си решил да ставаш професионалист, а? Супер, всеки ден си пръскаш глаутеусите от инжекций, играеш си с желязото и гледаш като бизон в размножителен период (демек агресивно). Всеки ден се будиш и се гледаш в огледалото представяйки си, че си пред съдийте. Питам се кога ли няма да се събудиш? На теб тази диета не ти трябва, щото тя цели постигането на естествено тяло с минимум риск за здравето, ала понеже ти имаш различена идеология и изброените горе цели не те вълнуват можеш спокойно да се считаш прав и да се зобиш без угризения. На момчета като теб казвам, да ядат здраво (все ми е едно какво) и да не се вълнуват от излишни неща. А, още нещо с тази диета един интелигентен билдер спокойно може да стане голям, но на теб голям не ти стига нали?
Моята препоръка за лакто вегитарианците избрали да се занимават с боди билдинг е: “Яжте на всеки три часа, веднага след тренировка приемайте храни с висок глецимичен индекс (картофи, мед, пшеничени каши, бял и кафяв ориз, пълнозърнеат хляб, стафиди, фурми, банани и др.), аминокиселините тук са повече от добър избор, а креатина е идеалния агент транспортиращ глюкозата до черния дроб. И незабравяите да си изядете омлета за вечеря ? “

:!: Лактояйчен диетичен режим
:arrow: Това е моят (в смисъл избраният от мен) хранителен режим. Фитнес диетолозите доста го критикуват, като недостатъчно разнообразен и ограничен. Според мен, обаче те просто са се ограничили с определен брой храни. Този хранителен режим съвсем не е лош и има много екстри спрямо другите. Но да видим най-сетне, в какво се състои той. Лакто-яйчният хранителен режим включва всички видове плодове, зеленчуци, семена, ядки, зърнени храни, варива, яйца и всички техни производни храни (майонеза и др.), мляко и всички млечни изделия, както и всички видове растителни масла и мазнини (аз си добавям и масло, защото го смятам за по-пълноценно от маргарина), а изключва месо и месни изделия (вкл. карантия), риба (тя се изключва поради глобалното замърсяване на водоемите, а и поради склонността на повечето вегетарианци да се гнусят от мъртвото) и морски деликатеси (миди, раци, калмари, хайвер, скариди, морски звезди, суши и др. – водораслите и морската гъба не влизат в сметката, както и всяка морска растителност, (коралите са животни – само отбелязвамO), пилето също е сред изключените храни (захранките, които се използват са под всякаква критика).
:idea: Информацията,която ви предоставих по-горе е извлeчeна изцяло от : http://www.bb-team.org/

LE

02.02.04
21:23

никои ли не знае от какво се извличат дадените продукти??????

ВН

04.02.04
18:58

Има един човек в този форум, който може да ти даде достоверна информация по темата. Ще го помоля да постне мнението си възможно най-скоро.
Казеина, суроватката и смеса на тези два белтъка са добавките, които можеш да включиш и да си сигурен, че са от мляко.
В някои от магазините за спортни храни и препарати можеш да се натъкнеш на “Зеленчуков Протеин”. Обикновенно е скъпичък, но не повече от другите препарати с високо качество. Соевият протеин е друг препарат, на който можеш да разчиташ. Ако искаш гейнер съветвам те да си го съставиш сам. Протеин и нишесте с витамини на прах = първобитен гейнер (тва е груба схема, която за жалост е твърде близка до реалната такава)! Едно не разбирам, обаче...
Защо един вегетарианец ще се откаже от “замърсените” животиснки храни, а ще търси храна преработена чрез съмнителни технологии?

LE

01.03.04
17:25

Я кажи какво точно им е съмнителното,защото доколкото знам Uniwersal,musashi и т.н се използват от световни атлети.А и има моменти в които без добавки е трудно-преди,след тренировка и преди сън.

ВН

03.03.04
01:18

Съмнителни, понеже много от химикалите използващи се за изолация на въпросните препарати са като цяло не “естествени”, а мисля, че за хората станали вегетарианци поради хигиенни съображния “естественият произход” на храната, с която се хранят е от първостепенно значение. Ако си вегетарианец по убеждение за ненатрупването нагресия в храната или от кавкито ид а е други причини МЛО, ако не се лъжа имат протеин съставен за вегетарианци. Колкото за Креатина едва ли се добива от месо, в днешно време всичко се прави от всичко, а месото както всички знаем е скъпичко...

LE

03.03.04
09:52

Мерси за инфото.Вегетарианец съм по морални(нормални)причини не точно както го каза-натрупване на агресия в храната:)
А дали този протеин на мло е качествен?Оставам с убеждение че ти не обичаш суплементи ще ме ориентираш ли тогава какво вземаш преди,след тренировка и преди сън?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1