Предизвиква ли креатинът травми?

29.12.06
17:28

Предизвиква ли креатинът травми? - въпросът ми може да ви се струва малко безмислен, но идеята ми е следната: след като креатинът предизвиква нарастване на мускулната маса и оттам силата (второто вярно ли е?), възможно ли е това нарастване на мускулите да надвиши значително заякването на ставите и да създаде фалшиво чувство на увеличена сила, откъдето да си направя някоя травма в рамото или лактите? (или по-скоро мускулната ми сила да надвиши твърде много здравината на ставите и сухожилията ми, а си мисля, че вече съм на границата).

Имате ли опит с това?

До сега не ми се е случвало. Това чувство не е изкуствено както казваш  :)

29.12.06
17:34

[quote author=“Jorku”]До сега не ми се е случвало. Това чувство не е изкуствено както казваш  :)

Поправих си малко изказването по-горе. Имах предвид - общата сила е силата на мускулите, сухожилията и ставите, а те заякват различно бързо, нали?

Проблемът ми е, че съм минал 25 отдавна и вече според всички учебници по биология - развитието на скелета ми е приключило и не очаквам да мога да го подобря.

Ставите не стават по - силни като мускулите. За това след време започват да пукат, скърцат и т.н.. Не ти е проблем да взимаш креатин ако това се чудиш.

29.12.06
18:22

[quote author=“Zingam”][quote author=“Jorku”]До сега не ми се е случвало. Това чувство не е изкуствено както казваш  :)

Поправих си малко изказването по-горе. Имах предвид - общата сила е силата на мускулите, сухожилията и ставите, а те заякват различно бързо, нали?

Проблемът ми е, че съм минал 25 отдавна и вече според всички учебници по биология - развитието на скелета ми е приключило и не очаквам да мога да го подобря.

и аз отдавна съм ги минал, но не ми пречи.досега травмите ми са били заради недостатъчно загряване или неточно изпълнение

05.02.07
10:59

Да използвам темата да попитам: Колко сила е реално да очаквам покача от креатина?
Аз винаги съм тренирал с малки тежести и това малко ме е подтискало... :( на около 70кг. тегло примерно от лежанка тренирам 3*8 с 50кг. :oops:
Примерно мога ли да очаквам след един месец с креатин да си кача работната тежест на 60кг.?

ПП. Никога не съм правил тренировки за сила. Винаги съм тренирал с 8-10-12 повторения. Никога не съм вземал друго освен протеини и витамини...

[quote author=“Zingam”]Предизвиква ли креатинът травми? - въпросът ми може да ви се струва малко безмислен, но идеята ми е следната: след като креатинът предизвиква нарастване на мускулната маса и оттам силата (второто вярно ли е?), възможно ли е това нарастване на мускулите да надвиши значително заякването на ставите и да създаде фалшиво чувство на увеличена сила, откъдето да си направя някоя травма в рамото или лактите? (или по-скоро мускулната ми сила да надвиши твърде много здравината на ставите и сухожилията ми, а си мисля, че вече съм на границата).

Имате ли опит с това?

Това важи за силните стероиди. Добавки от какъвто и да е вид не могат да имат такъв ефект.

FZ

05.02.07
12:00

[quote author=“manson”][quote author=“Zingam”]Предизвиква ли креатинът травми? - въпросът ми може да ви се струва малко безмислен, но идеята ми е следната: след като креатинът предизвиква нарастване на мускулната маса и оттам силата (второто вярно ли е?), възможно ли е това нарастване на мускулите да надвиши значително заякването на ставите и да създаде фалшиво чувство на увеличена сила, откъдето да си направя някоя травма в рамото или лактите? (или по-скоро мускулната ми сила да надвиши твърде много здравината на ставите и сухожилията ми, а си мисля, че вече съм на границата).

Имате ли опит с това?

Това важи за силните стероиди. Добавки от какъвто и да е вид не могат да имат такъв ефект.

Точно така.

JA

13.03.07
19:37

примерно Метана ако е качествен ти имаш силата,имаш огромна сила да повдигнеш примерно 120..силата е в теб ама ставите ти не са толкова здрави и по този начин ги износваш..и за това после скърцат и...т.н.

28.03.07
17:15

Таи като ходя на кик бокс и имах проблем с разтягането попитах откакво може да е трениора ми .... и тои м иказа че креатина задържа вода не само в мускулите но и в сухожилията и ставите та ми препоръча да спра да го пия  :P или да разтягам повреме на тренирофка и да загравям 20-30 мин.

Мнението беше редактирано от SsTaRterA на 28.03.07 17:19.

11.04.07
16:25

Няма твърди доказателства, възможни странични ефекти от употребата на креатина са: обезводняване, диария, мускулни крампи, понижен обем на кръвта и нарушен баланс на електролитите в тялото ни. По-голямата част от креатин монохидрата, пирувата и дори част от фосфата се превръща в креатинин (токсичен продукт) в процеса на усвояване и трнаспорт до мускулните клетки. Голям % от този процес става в самите клетки, непосредствено преди навлизането на горивото в митохондриите. За да се справят с токсичния ефект, клетките увеличават обема си задържайки вода и активно синтезират “отпадни мехурчета”, в които да съхраняват “боклука”.  Спрете да приемате креатин и се консултирайте с лекар, ако забележите:

алергича реакция (трудно дишане, сухота в гърлото, сухота на езика и устните)
симптоми на бъбречни проблеми като намалено количество урина.
====================================================================================
Качват ли се килограми от креатина ?
И въобще има ли нещо вярно в това по-горе ;)

Мнението беше редактирано от -UnknowN- на 11.04.07 17:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1