03.02.07
17:44
Здравеите
На 16 год съм тренирам от година и половина 167/56кг тренирам 3 пъти в седмицата и винаги имам мусколна треска на гърдите и на гърба това добре ли е или напротив ? А на рацете почти никога нямам на трицепса от време не време но на бицебса никога! трябва ли да имам или не ? понякога си мисля че не ги натоварвам ръцете достатъчно и затова нямам,незнам. Какво мислите : :?
Благодаря предварително !
03.02.07
22:37
Щом имаш мускулна треска значи си ги натоварил добре, но не винаги значи това. Ако е зверска мускулната треска може да си претренирал, което е лошо. Когато имаш мускулна треска, значи има и разтеж.
03.02.07
22:40
Мускулната треска се получав от отделяне на млечна киселина(дано не бъркам името й) от мускула при натоварване.
04.02.07
10:59
еми това че нямам на ръцете мусколна треска значи ли че не ги натоварвам както трябва?
Ххх да се намеся и аз :lol:
След като се отдели пирогроздена киселина като продукт от гликолитичната верига, при наличието на кислород(аеробна среда) тя се разпада на СО2 и НО2. При лиспата на кислород в средата тя може да се превърне в разнообразни съединения. Така в мусклуните клетки пирогроздената киселина се превръща в млечна киселина.
04.02.07
11:36
:) мерси за обяснението но не можах да разбера дали при липсата на мускулна треска значи че съм натоварил мускула достатачно добре че да има разтеж :wink:
След като се отдели пирогроздена киселина като продукт от гликолитичната верига, при наличието на кислород(аеробна среда) тя се разпада на СО2 и НО2. При лиспата на кислород в средата тя може да се превърне в разнообразни съединения. Така в мусклуните клетки пирогроздената киселина се превръща в млечна киселина.
Това пироГРОЗДЕНАта киселина има ли нещо общо с Гроздовата и гроздето :lol:
04.02.07
15:01
Не е задължително да имаш мусулна треска за да си натоварил мускула качествено.
Това пироГРОЗДЕНАта киселина има ли нещо общо с Гроздовата и гроздето :lol:
Анаеробните процеси на разграждане на глюкозата при микроорганизмите се наричат ферментации, например превръщането на пирогроздената киселина в млечна киселина от млечнокиселите бактерии е млечнокисела ферментация. Ферматационните процеси са известни на човечеството отдавна. С тях са свързани редица производства в съвременната хранително-вкусова промишленост като производство на хляб, различни алколни напитки(вино, бира), различни млечни произведения - сирене, кисело мляко, лимонена киселина и др.
здражейте , аз сам нов вав форума . Казвам се Тодор и ако ми позволят старите кучета , да дам още обяснение на мускулната треска - както казаха някои тя се получава от отделянето на млечна киселина в мускулите , и се получава също и от изпращането на големи количества амино киселини в тренирания мускул. Така че не винаги е лоша :)
05.02.07
20:53
Блъскай железата , треската е хубаво нещо :)
05.02.07
21:14
някой път както казаха е от това,че си претренирак дадена мускулна група :)
06.02.07
22:31
Нормално е да имаш м.т. на гърдите и гърба, тъй като те са големи мускулни групи. А за ръцете-вече влияе интензивността на повторението при дадено упражнение. Та това е то :wink: