03.02.07
23:00
Мисля че това е най-правилния раздел където да пусна тема, ако греша да ме извинявате ...
Ще си купувам скоро велоаргометър и съответно разучавам нещата. Имам няколко въпроса на които ще бъда много благодарен, ако някой разясни :)
1 Тежината на маховика ... колко кг трява да бъде? Най масовото при домашните велоаргометри (6 кг) ще осигури ли едно прилично натоварване.
2 Марките които се предлагат (най-много) са Аб фит (това се оказа марка на магазина за спортни и фитнес изделия спорт депо които се правят в Тайван и Китай) Втората марка е спортер която съм видял да се продават само в метро и то по ниски цени от другите марки велота. Третата марка която е най-скъпа но изглеждаща най- стабилна е Kettler. Като цяло съм се насочил към последната марка (ниските класове), но все още не съм сигурен дали 200 лева от горе ще бъдат оправдани за качеството което се предлага.
3 За Кеттлер ами до колкото видях по магазини се предлагат модели, които влизат в макс цената която бих отделил сиреч 500 лева, -Моделът Виго което струва 480 лева. Четох за модела пасо, който е в три серии 100 200 300. За 100 и 200 нищо не можах да открия само разбрах че преди време някои хора са си купили при това от метро и то на по ниски цена. Има ли ги още тези модели на пазара евентуално заслужават ли си. Пасо 300 вече отива малко повече парички и едва ли ще го купя
Важно за мен е велото да не се разкърца за два месеца а да издържи достатъчно дълго време и да не се прецака механизма за натоварване и да върта после все едно върта педалите на колелото си назад ...
Аз имам
sporter 209 към 260 лв май беше
почна да скъраца на 2 месеца употреба
и така 6 месеца
преди седмица му смениха лагерите
след като веднаж го смазваха
абе много му смешни лагерите
25 лв била смяната
а пишеше че е за 150 кг.
и си викам яко ще е таман като за мене
но уви
в гар карта пише че е за 100кг