Болки по време и след тичане

05.02.07
14:05

Значи предишната седмица във вторник започнах да тичам(от много отдавна не бях тичал), и на следващия ден имах лека мускулна треска и леки болки в прасците. След тва прецених че би било добре и в събота да потичам и докато тичах точно болката в прасците се усети доста осезаемо(от пред и отвътре и на двата прасци ме боли, точно там никъде на друго място) и ето днес е понеделник, а като ходя още я усещам тая болка точно на тва място. Днеска питах едно момче от класа дето тича и ми каза че може би е от това че тичам на асфалт и от тва се получавало( между другото маратонките ми не са с много меки подметки). А иначе досега никога не съм усещал болка точно там(не е като от мускулна треска)

П.С. Имам плоскостъпие и не нося ортопедични стелки, дали пък не е от това?(повтарям за пръв път ми става така, но качих окло 12-13 кила от последния път когато тичах)

06.02.07
17:53

Явно само аз имам такива проблеми  :shock:

07.02.07
21:12

НЕ си само ти. и аз съм дюстабан (аферим комшу за таз дума). Такива болки съм имал. Казвали са ми, че е от подбиване на петите. Тоест, когато тичам  пада голяма тежест на петата. Оттам се натоварва и коляното, а то ми е слабо място. Мнението е на лекар роднина. От това, дали е твърдо или меко където бягаш не знам дали зависи. Обикновено болката очумя, като поизрастнах и свалих малко кила (по дно време бая сланина мъкнех). Оправи ми се и стъпалото. Маратаонец няма да стана, обаче гледам да въртя повече колело. А ортопедичните стелки не са много удачни (лично мнение, просто си взимай хубави обувки). А иначе с тези 12-13 кила отгоре точно съвпада. Просто прасеца, коляното и петите не са свикнали на по-голямата тежест.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1