[LOG]ThermoLife E-Bol - 21 дневен екдистеронен цикъл

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.02.07
13:03

Здравейте,
взех си екдистерон и реших да направя тема, подобна на тази на emzo и Gho$t, в която да споделям впечатленията от тази добавка. Надявам се на всички да е интересно, понеже останах с впечатлението, че тази добавка не е много ползвана във форума, ако пък не ви е интересно, най ми е лесно да спра - само кажете.
Малко за цикъла - ето добавките, които ще използвам:
*ThermoLife E-Bol - 21 дни по 6 хапчета на ден разделени на 3 приема по 2 (сутрин, обед, вечер)
*HDT 100% Whey Protein - тренировъчен ден, 90г. протеин, нетренировъчен ден, 60г.
*Prolab Whey Amino 200 - тренировъчен ден, по 8 хапчета (4 преди и 4 след тренировка), нетренировъчен ден по 7 хапчета (4 сутрин и 3 преди лягане или през деня, когато мога)
*Optimum Nutrition Tribulis - 21 дни по 2 хапчета на ден, сутрин и вечер с екдистерон-а
*P&B Labs ЕХ-100 - 2 хапчета преди тренировка
През целия цикъл, ще съм на високопротеинова диета. Нямам точно определен хранителен режим, но имам представа, какво ще ям, но не мога да кажа със сигурност, дали ще спазвам стриктна дието пред целия цикъл.
Тренирам през ден на четридневен сплит:
1-ви ден:Крака и корем
2-ри ден:Гърди и предно рамо
3-ти ден:Бицепс, трицепс и средно рамо
4-ти ден:Гръб и задно рамо

От утре започвам цикъла и ще споделям впечатленията си в тази тема.

п.п. Ако някой го интересува нещо за цикъла да пита, без да се притеснява.

Колко пари ти излезна цялото това удоволствие и не мислиш ли че 21 дни са прекалено малко за какъвто и да било ефект?

06.02.07
16:33

Мисля, че 21 дни са достатъчни. Един познат направи 25 дневен цикъл и остана доволен от резултатите, които бяха доста видими.
Екдистерон-а ми излезе към 80лв с доставката, протеина го взех за 70лв 5 либри (на промоция), аминотата на 25лв (на промоция), трибестана 20-21лв, EX-100 е 12 лв ~ 200лв.

E-Bol .... поздравления за избора. Все хубави отзиви знам за него.

Subscribed!  8)

от каде си го поръчал екдистерона че гледам в нутришъна е 126.00 лв

06.02.07
17:59

Eee не може да не разводните темата  :mrgreen:

@ZUM
Възраст, височина, тегло, стаж и силови постижения ?
Да си имаме напредстава.Продукта е силничък.
Може и менюто за 1 ден да постнеш.

06.02.07
18:12

екдистерон - какво е това?  :oops:

06.02.07
18:31

И аз следя темата с голям интерес. И какво е действието на този E-bol ?

06.02.07
19:07

Ето информация за екдистерон-а : http://www.bodybuilding.com/store/ecdy.html
Поръчах го от бодибилдинг.ком
Възраст : 16 години
Височина : 180см.
Тегло : 72кг.
Стаж : 6 месеца (за които качих близо 11кг.)
Обиколки:
-Гръдна - 107см.
-Бицепс - 35см.
-Бедро - 58см.
-Прасец - 39см.
-Талия - 80-81см.
Силови постижения :
-лег 5х70
-клек - не правя
-тяга - не правя
-бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 6х35кг.
-френска преса - 8х35кг.
-набирания с широк хват пред гърди - 15
-концентрично сгъване за бицепс - 8х15кг
-хоризонтален скрипец - 8х80кг.

Не сам 100% сигурен какво ще ям утре, но ще дам възможно най-близка прогноза:
-закуска(6:45) 5-10 мин след ставане, омлет от 3 белтъка и 1 жълтък + 1 трибестан + 2 екдистерон-а
-предобедна закуска (10 часа) - сандвич с пилешко (може да си взема протеин за училище)
-обяд (14:00) - риба със зеленчуци + 2 екдистерон-а
-преди трени - 4 аминокиселини + 2 хапчета EX-100
-след трен - 4 аминокиселини + две супени лъжици мед + 30г. протеин (аминокиселините са веднага след трен, а меда и протеина са след около 20 мин)
-следобедна закуска - риба със зеленчуци
-вечеря (20:30) - пилешка пържола + 2 екдистерон-а + 1 трибестан
-преди лягане - 30г. протеин

п.п. E-Bol e това - http://www.bodybuilding.com/store/thermo/ebol.html

06.02.07
21:03

:? личното ми мнение, че си подранил с няколко години с тези добавки.И при стаж 6 месеца .... ти тепърва се усъвършенстваш и няма да си наясно кое колко ти е помогнало.
Не знам за екдистерона, но трибестана го пиеш напразно.

Успех все пак де ;)
———
За диетката, прилича повече на НВД отколкото на ВВД.Къде са ти въглехидратите ?

06.02.07
21:31

Стажа не ми е точно 6 месеца  :oops:  - повечко е - 6 месеца е сериозния.
Преди около година и няколко месеца тренитах пак около 6 месеца, но леко се контузих. Лятото почнах отново да тренирам и имам 3 месеца кръгови тренировки. Това прави близо година и 3 месеца стаж в залата.
Аз не се стремя към много въглехидрати, а към повече протеини, но сега като се замисля, ще вкарам и въглехидрати.

06.02.07
21:46

Ами като всяка една добавка, не си ли сметнеш калориите и изпипаш режима - значи си си хвърлил парите на вятъра.
Нека и други да се изкажат, но трибестана е напразно в случая.

06.02.07
22:35

За да има база за сравнение, след цикъла може да направиш още един от 21 дена със същите тренировки, храна и добавки, но без екдистерона. И сравняваш резултатите в обиколките, тегло и каквото друго следиш - какво си постигнал със и какво си постигнал без екдистерона. Успех!

06.02.07
22:36

То понякога няма само значение стажа в залата а и възрастта все пак ми се струва раничко за такива силни добавки особено трибестана все пак си на 16 , но всеки си има мнение и щом си го купил няма да го фърляш Я... аре успех с темата ще я следя с очакване  :wink:

п.с. кога ги поръчва от бб.ком-а ???

06.02.07
22:46

Louie, надали ще имам пари след екдистерон-а да направя подобен цикъл, че дори и без него.
Vasata - поръчвах ги началото на януари, за 2 седмици дойде поръчката.

07.02.07
19:18

Първи ден:
Мога да кажа, че мина много добре - поне според мен. Първите 3 хапчета (2 екдистерон + 1 трибестан) ги изпих в 7:30 в училище (съучениците като ми видяха дневната “доза” направо паднаха :) ). Към 13:00 изпих още 2 екдистерон-а. Преди тренировката изпих 4 аминокиселини + 2 хапчета от EX-100. Бих казал, че от EX-100 има ефект, днес бях много ползотворен в залата. Преди на упражненията, последните повторения и упражнения ги правех полумъртав, а сега даже бях бодър, но в края на тренировката едвам дишах - доста изморителна беше. Тренирах крака + корем. След тренировката изпих още 4 аминокиселини. След около 20 мин (към 19:30) ще изпия още 2 екдистерон-а + 1 трибестан. След тренировката изпих 30г. протеин.

Храненето днес беше що годе добро
-закуска - омлет от 4 белтъка + 1 жълтък (почти всико изядох, останата не повече от 10-ина грама, които не изядох)
-в училище закусвах сандвич с пилешко и нещо като гарнитура
-на обяд - риба с гарнитура
-преди тренировката - 100г. овесени ядки
-след трен - две суперни лъжици мед + 1 банан
-следобедна закуска - home made сандвич
-мезе - около 50г. овесени ядки (оставям си една купичка до мен и от време на време и взимам :) )

За момента толкова. Екдистерон-а ще подейства чак към 5-ия ден тъй че има време.

Очаква ме вечеря и след това още овесени ядки за мезе + 1 протеинов шейк (30г.)

Толкова за днес - утре пак :)

п.п. Май попрекалих с хапчетата в цикъла - днес ми се падат 18, а утре 15.

08.02.07
12:20

Това EX-100 на P&B какво представлява? В смисъл какви му са съставките и колко хапа са в една опаковка. Иначе добър стак си направил  :) .

08.02.07
12:23

[quote author=“Hris”]Това EX-100 на P&B какво представлява? В смисъл какви му са съставките и колко хапа са в една опаковка. Иначе добър стак си направил  :) .

Тук сам обяснил и сам написал съставките и сам казал как ми действа: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=22952

Радвам се че успявам да науча по нещо ново за новите хранителни добавки които настъпват на пазара.Надявам се да ни покажеш снимки before/after или поне като тегло размери и чувство да ни споделиш какъв е ефекта.

09.02.07
12:39

Втори ден:
Еми през втория ден нищо интересно - взех си 6 хапчета екдистерон, 2 трибестан и 7 аминокиселини + 60г. протеин. Храненето можеше да бъде по-добро, но просто нямах възможността за повече - ще наваксам по-натам.

Трети ден:
Сутринта станах, закусих с 120г. овесени ядки + 1едно кисело мляко, а след това изпих и 30г. протеин. Изпих си и екдистерон-а и трибестана. Преди тренировката изпих 6 аминокиселини + 2 хапчета от EX-100.
Тренировката днес беше за гърди и предно рамо - бих казал, че беше доста успешна :) . Поставих си 2 нови рекорда на лежанката - 70кг. ги вдигнах 6 пъти, а 75кг. ги вдигнах 2 пъти чисти, третия беше с малко помощ. Правих полулег с дъмпели - третата серия правих с 22кг. дъмпел на всяка ръка (отново рекорд), 8 поветорения. Файса ми беше с 2 повторения повече на третата серия (вместо 8 направих 10). Предното рамо си беше както обикновенно. Веднага след тренировката изпих още 6 аминокиселини. Когато се прибрах (15 мин по-късно), 2 лъжици мед + 30г. протеин. след около 30 мин ме очаква хранене.
Смятам EX-100 да не го пия повече, защото мисля, че с тези 200мг. кофеин които приемам преди трени, вместо да кача ще изгоря - смятам да го пия като свърша екдистерон-а.
Мисля, че вече екдистерон-а започва макар и съвсем малко да действа - снощи се появи един от “страничните” му ефекти - безсъние. Сигурно 1 час съм се въртял в леглото без да мога да заспя - усещам, че ми се спи, но не мога да заспя. Преди тренировката незнам защо, но направо ми се летеше, добре че изпуснах парата :) . Толкова за сега - довечера ще напиша хранителния режим днес.

11.02.07
18:27

Четвърти ден:
Пих си хапчетата, ядох си, почти нищо интересно. Тъй като съм на английски рано сутринта съботата и неделята, попринцип към 11 часа вече направо съм труп и ми се спи за световно, но ми направи впечатлението, че съм доста свеж, ваобще не ми се спеше, макар че имах с около час два по-малко сън - май екдистерон-а започва малко да действа :).

Пети ден:
Отново същото - пия си хапчетата и си ям. Днес бях на тренировка за ръце. Преди тренировката не бях пил от EX-100, затова в началото нямах такава експлозивна сила, като миналия път, но пък цялата тренировка бях свеж и имах сила дори и за последното упражнение. Килограмите за трицепс бяха същите, но повторенията бяха с 2 до 3 повече от обикновенно. Предишната тренировка нямах никаква сила за бицепса и средното рамо тъй като супер яко се бях изтощил на трицепса. Започнах аз да си вдигам от стоеж с лос, последната серия правя на 35кг. (до момента рекорда ми беше 6 пъти) и направих 8 повторения (РЕКОРД :) ). Поринцип след такова напрягане за концентричното нямам много сила, но си направих на обичайните килограми - трета серия 8х15кг. Отново си мислех, че няма да имам сила за средното рамо, но учудващо имах - правих разтваряне на ръце от стоеж с дъмпел и повторенията си ги правих за първи път толкова лесно - все едно бях хванал по-леки дъмпели. Отидох да направя раменна преса - естествено и за това упражнение се намери незнам от каде сила, даже вдигнах килограмите :) .
Всичко се развива почти както трябва - след петия ден започва да се усеща, че пия нещо. Интересно ми е, не се чуствах много сила тази тренировка, но имах възможност да направя упражненията си с големи работни тежести. Дано по-нататък екдистерон-а се усеща по осезаемо :) .
Връзките на гърдите ме наболяват, като ги разтягам - май миналата тренировка сам се поувлякал  :lol:

11.02.07
19:09

Все ми се струва , че ти е малко храната ... Трябват ти към 180гр. белтък и около 400гр. въглихидрати , ако искаш да качиш ММ ти трябват тези въглихидрати , смао с белтъчини няма да стане ;)

11.02.07
20:16

Еми опитвам се да приемам колкото се може повече. От 4 дни закусвам с по 100-120г. овесени ядки (повече не мога по поема) с едно кисело мляко. Преди тренировка отново ям овесени ядки, гледам поне през ден да ям орис, ако не мога всеки ден, но си наблягам и на протеините, мисля че тия 180г. спокойно ги достигам - пия по 60-90г. протеин на прах, от които взимам 44-66г. белтък, а остатъка го взимам от храната.

11.02.07
23:03

И аз си мислех , че е лесно , ама ... Ориза 300гр. на ден да ядеш ще е мн.добре :) Но трябва да го претеглиш около 300гр. преди да го свариш ;) То като е сварен поема вода и теглото му се отроява ;) 1 филия хляб е средно 5-8гр. белтък , банана не го смятай като въглихидрат , защото е прост :) Абе 400гр. ориз на ден (около 1.2кг. сготвен) са ти около 280-310 въглихидрати голяма част от дажбата ти за деня , половин хляб (500гр.) ти е 40 белтък. Месо пилешко около 500гр. - 70 белтък + 60 от протейните дето пиеш = 170 , като изядеш 150-200 извара , 2 кисели млека и още нещо и ги докарваш ~ 200 белтък. (забравих и яйцата - около 30г белтък). 1 гейнер не е зле да пиеш, взех си доста добър на  P&B с съдържание в 1 доза 50въглихидрат , 23белтък , 5глутамин и 3.5 BCAA ;) 2кг е 31.90лв.
Всичко с изключение на месето съдържа въглихидрати :)

Имай предвид , че без да успееш да си набавиш необходимите белтъчини и въглихидрати , няма да има особенно голям ефект от химията :) За 1 скъп цикъл като твоя ще е грехота да го провалиш заради “недояждане”

12.02.07
09:50

Не мислиш ли, че с овесени ядки е по-добре - в 100г. овесени ядки се съдържат 65-75г. въглехидрат, което означава, че с 300-400г. овесени ядки на ден си осигурявам близо 280г. възглехидрат, според мен е много по добре от 1.2кг. орис.

12.02.07
10:27

Овесените ядки са по-добре, обаче трябва разнообразие. Ако те са ти по-вкусни, хапвай си повечко, но и другите неща трабва да присъстват. Картофите и оризът са с доста висок гликемичен индекс, а не както се смята от много - със среден, така че и това трябва да се има предвид.

ZUM имайки предвид ектоморфната структура на тялото ти може да увеличиш въглехидратите без много да се притесняваш че ще се омазниш.

12.02.07
13:34

ZUM с тебе сме наборчета , лично аз не бих взимал на Трибестан на тази възраст ...  :roll:

12.02.07
18:50

[quote author=”[.::Ultras::.]”]ZUM с тебе сме наборчета , лично аз не бих взимал на Трибестан на тази възраст ...  :roll:

Доста хора са ми го казвали това, но макар и малък има ефект.

[quote author=“ZUM”][quote author=”[.::Ultras::.]”]ZUM с тебе сме наборчета , лично аз не бих взимал на Трибестан на тази възраст ...  :roll:

Важно е да знаеш, че е хубаво след цикъла с тази добавка да не ползваш подобни медикаменти за да се изчисти тялото.

12.02.07
19:45

[quote author=“ZUM”][quote author=”[.::Ultras::.]”]ZUM с тебе сме наборчета , лично аз не бих взимал на Трибестан на тази възраст ...  :roll:

Напротив, няма нищо по-хубаво от стимулирането на собственото производство на тестостерон, точно на тази възраст...

12.02.07
20:16

[quote author=“DJПетко”][quote author=“ZUM”][quote author=”[.::Ultras::.]”]ZUM с тебе сме наборчета , лично аз не бих взимал на Трибестан на тази възраст ...  :roll:

Напротив, няма нищо по-хубаво от стимулирането на собственото производство на тестостерон, точно на тази възраст...

Доколкото знам, на мойта възраст симулирането с добавки няма кой знае какъв голям ефект.
Имам и един въпрос - защо твърдиш, че на тази възраст е хубаво стимулирането на собственото производство на тестостерон?

12.02.07
21:06

Шести ден:
Днес мога да кажа, че се храних както трябва :) .
-Закуска - овесени ядки + кисело мляко
-Проитен 30г.
-Обяд - орис + пилешко месо
-следобедна закуска - голям дюнер
-предвечерна закуска - овесени ядки + едно кисело мляко
-вечеря - варени картофи + риба
(очаква ме още една доза протеин)
Утре ще съм на тренировка за гръб и ще видим дали ще подобря някой резултат :) .

13.02.07
22:41

Седми ден:
Днес храненето не беше на нивото, на което би ми се искало, но просто днес ми се струпаха 1000 неща на главата и просто нямаше как - задоволявах се с каквото мога, но за напред в цикъла съм си направил ясна програма “кое, кога” и повече дни като днес няма да се повротяр.
-закуска - 3 яйца + 2 картофа (варени)
-преди обяд - около 50-70г. фъстъци
-обяд - риба с гарнитура
-в училище - сандвич с пилешко
-преди трен (тук най-много се издъних :( ) - ~70 г. овесени ядки (свършиха ми - утре съм до магазина) с едно кисело мляко + 2 картофа (варени)
-след трен - 8 аминокиселини + 2 лъжици мед + 60г. протеин
-вечеря - мешана скара :)
Днес беше тренировка за гръб - днес набиранията ги правих бавно и супер яко се изтощих на тях : първа серия - 10 ; втора серия - 8 ; трета серия - 7 ; четвърта серия - 5 (последното беше с много зор). На вертикалния скрипец имам нов рекорд - 9х80кг. (направих 10, но десетото не е за броене, защото не го направих много чисто и дръпнах само до около 2/3-ти). На гребането с дъмпел дори на третата серия си правех повторенията като на първата - на предишната тренировка последната серия едва едва я правех. Не вдигнах килограми на гребането, защото исках да правя повторенията чисти и целта не ми беше килограми, но следващия път ще пробвал с по-тежък дъмпел. След като направих трапеца, предмишницата направо взе да ми отказва - задното рамо едва едва го правих, защото много трудно държах щангата и дъмпела, но следващата тренировка ще наваксам със задното рамо.
Грешката днес ми беше, че нямаш добро хранене преди тренировката, екдистерон-а колкото и да качва силата, тази сила се нуждае от енергия, а днес мойта енергия не беше на 100%, за което много съжалявах.
От утре (най-късно от други ден) започвам да си нося храна :) - орис . Остатъкът от цикала ще си нося храна :)

13.02.07
22:53

-след трен - 8 аминокиселини + 2 лъжици мед + 60г. протеин

Жива загуба на протеин.Просто го прахосваш.

п.с. ориЗ не ориС ;)

13.02.07
23:09

Малко пояснение - аминокиселините ги примам веднага след тренировка - след това имам около 15мин. прибиране. След като се прибера, веднага 2 лъжици мед, а след около 10 мин 30г. протеин (22г. белтък). Според мен добре си усвоявам нещата, особенно като съм на екдистерон.
А за ориЗ-а - еми нямам оправдание  :oops:

[quote author=“ZUM”]Малко пояснение - аминокиселините ги примам веднага след тренировка - след това имам около 15мин. прибиране. След като се прибера, веднага 2 лъжици мед, а след около 10 мин 30г. протеин (22г. белтък). Според мен добре си усвоявам нещата, особенно като съм на екдистерон.
А за ориЗ-а - еми нямам оправдание  :oops:

Бих препоръчал повечко въглехидрати след тренировка за попълване на изчерпаните гликогенови нива.За сметка на това спокойно можеш да намалиш следтренировъчния протеин.Две лъжички мед може да се окажат недостатъчни.

15.02.07
21:24

Осми ден:
От време на време чувствам приливи на енергия, от които направо искам да ударя нещо. Иначе през деня нищо интересно - хапчета и храна :)

Девети ден:
Днес трябваше да тренирам, но понеже имах много ангажименти, го отложих за утре фитнеса. Днес поех най-много храна от началото на цикъла, а най-интересното е, че само първите 30-40 мин. усещам тежест в корема, след това се чувствам съвсем нормално, даже след около час мога пак да ям, но не го правя ;) . (някаде май бях чел, че приемането на екдистерон забързва метаболизма, но не съм сигурен).

Днес реших да се премеря - приблизително към 72.5кг. бях  :cry:  САМО !!!
ОБАЧЕ реших и да се премеря и какво открих - талията ми е спаднала от 82 на 81, а ръката от 35 е станала 35.5 :lol: Гръдната обиколка е почти без промяна (тренирах я скоро и може би за това).

МНОГО лошо нещо - вече не ме здържа много много на едно място, постоянно трябва нещо да правя.
Като цяло до момента ми харесва как върви цикъла, ако мога да кача мааалко повечко, ще е много добре, но все пак остават още ~ 12 дни :) .

п.п. Гърбът може би за първи път от много време го усещам с лееека мускулна треска и леко напрегнати връзки - добре съм го потренирал :)

16.02.07
22:11

Десети ден:
Сутринта всичко стандартно - закуска хапчета и тн. Преди обяд отидох на тренировка, като преди нея, се заредих със солидно количество въглехидрати - орис+овесени ядки. Днес беше ден на краката и корема. На краката направих абсолютно същата тренировка, като миналия път, но този път не бях взел от хапчета с кофеин. Корема доста добре го измъчих - направих близо 20-30 коремни повече от миналия път. След тренировката не си тръгнах смачкан, а напротив, доста свеж бях, за разлика от миналия път . След като се прибрах, хапнах солидно количество въглехидрати - пак орис, но този път имаше за гарнитура и една пържола.
Остатъка от деня премина нормално - хапване, гълтане на хапчета и така.

16.02.07
22:15

Някъде около десетия ден се усещаше ефекта на екдистерона нали ?
Понеже имаш още малко дни , пробвай да увеличиш работните тежести и да кажеш има ли ефект.

——
п.с. ориЗ  :twisted:

16.02.07
22:20

Еми ефекта се усеща и по-рано, но не толкова осезаемо, чак сега почвам да го усещам както трябва.
След тренировка не се усещам парцал, работните тежести са ми като когато съм пил кофеин, само дето не се изтощавам и правя няколко повторения повечко. Миналия път като тренирах краката, на края на тренировката бях буквално ходещ труп - незнам как съм се прибрал. Доста здраво потренирах. Днес беше като миналия път (с повече коремни и повече повторения за прасеца) и се чуствах свеж, даже бодър след тренировката. Вчера имах толкова излищна енегия понеже бях отложил тренировката, че щеше да бутна училището.
Чакам само да дойде неделята - гърди с предно рамо  :twisted:  - усещам, че пак ще ме болят гърдите 3 дни след тренировката  :twisted:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1