16.11.04
12:58
:arrow: Започнах да взимам метан тека
5 x 3таб.
5 x чтаб.
5 x 5таб.
5 x щаб.
5 x 5таб.
5 x чтаб.
5 x 3таб.
Обаче на 5 x чтаб. лявото зърно ми се поду мало набъбна!!! :!: (гинекомастя)Сега какво и как да направя за да спра тоя боклук метана???От 5 x 5 започнах да взимам Нолвадех!!!КАЖЕТЕ КАК МОГА В ТОЗИ МОМЕНТ ДА СПРА ЦИКЪЛА НАЙ БЕЗОПАСНО !!! :!:
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
:shock:
16.11.04
14:23
Здравейте и добре дошъл във форума.
Надявам се да успеем да Ви помогнем.
Аз преведох темата Ви, но се въздържах от предупреждение най - малкото поради делкатното положение, в което сте изпаднал.
Моля завбъдеще в този форум пишете на кирилица; най - малкото така повече хора ще ви отговорят.
Не съм специалист, но мисля следното:
Колкото по - скоро спрете цикъла, по - добре(във всеки случай не съм запознат с действието на метана и дали е безопасно да се прекратява цикъла просто ей така).
Тамоксифена или Нолвадекс могат да помогнат, но не е сигурно дали щ еса достатъчни.
Необходима ви е спешна консултация с лекар - ендокринолог, андролог, може би хирург. Посетете най - добре личния си лекар за повече насоки.
Имайте предвид - гинекомастията може да бъде и туморно(доброкачествено) образувание.
Всичко най!
16.11.04
22:40
много гадно положение си попаднал.почни да намаляш дозите в никакъв случей не спирай изведнъж :!:
намалявай примерно на всеки 2 дни с по едно хапче.ако сега си на 5върни на х4 след 2 дни на х3 след още 2дни на х1.много отпаднал ще се чувстваш за да предотвратиш това може да удариш някоя инжекция витамин Б12(от 1000) примерно една сутрин и една следобед в първите 2 дни после през ден по една.за въстановяване производството на тестостерон ще ти трябва трибестан но твоя случеи е по деликатен.моя съвет е да отидеш при еднокринолог възможно най скоро и да му обясниш как стоят нещата включително и за приема на стероиди.от квалифицирано лице ще получиш най добрия съвет.тук дори това което написах може да не се окаже най добрия вариант.кажи на лекаря всичко без да се притесняваш.става дума за твоето здраве!!
Oще нещо относно Б12 споко той нама отношение към гинекомастията,но пак се допитай до лекар опасно е да поемаш нещата на своя глава.и отново повтарям НЕ СПИРАЙ СТЕРОИДИТЕ ВЕДНАГА а постепенно.
желая ти бързо оздравяване!
Ще ви помоля да използвате бутона “промени”, когато искате да добавите нещо към мнението си.
Mr_Muskul
17.11.04
01:13
Човече истината е следната - без операция така или иначе няма да се отървеш, така че моя съвет е : довърши си цикъла, след като го довършиш и потренираш няколко седмици с медикаменти за възстановяване на хормоналния баланс от рода на трибулус терестис, еленов корен и тн. отиди на лекар и си назначи дата за операцията. Аз съм имал такава(пубертетска гинекомастия не е в следствие на стероиди, не съм брибягвал още до такива) при мене беше на двете зърна, операцията беше лека. И за около близо месец се възстанових и отидох да се боря с железата на ново. Казвам ти да не бързаш с операцията, защото не е нищо спешно... аз лично бях около 3-4 години :oops: с гинекомастия преди да ми направят операцията. За тва без паника довърши си цикъла, нормализирай си хормоналния баланс и се преготви да не тренираш около месец (не е лошо разбира се да отидеш на предварителен преглед случайно да не е нещо друго). След тва постни във форума да чуя какво си решил да направиш по въпроса.
30mg до макс 40mg на ден Тамоксифен/Nolvadex, би трябвало напълно да спре бъдещо развитие на проблема. От този продукт обаче резултатите от стероида пада (т.е. при едновременен прием на двете), но в случая нямаш избор. Ако се е образувала женска гръдна тъкан тя няма да се махне сама, евентуално след като приключиш цикъла (включително и възтановителния период) наблегни отново на гърдите (за маса) та да пооправиш външно нещата.
След като спреш напълно (очевидно значително по-бързо от предвиденото). Собстения тест ще е доста нисък, а естрогена висок, т.е. продължаваш задължително с тамоксифена (не привишавай 20-30мг/ден освен ако не забележиш проблеми). Трибулус (някой качествен, за предпочитане да е БГ).
[quote author=“DichoN5”]моя съвет е : довърши си цикъла, след като го довършиш и потренираш няколко седмици с медикаменти за възстановяване на хормоналния баланс...
...За тва без паника довърши си цикъла, нормализирай си хормоналния баланс и се преготви да не тренираш около месец
Лош, доста лош съвет му даваш, особено ако само малко е набъбнало. След като приключи с цикъла (с по-бърз и облекчен край) и приема тамоксифен има шанс дори и да не си личи, т.е. набъбването почети да изчезне. При всички положения щом човека е предразположен към гинекомастия, то при всички положения трябва да приключи по-бързо с цикъла и възтановяването му да бъде адекватно...
17.11.04
11:15
относно гинекомастията понякога изчезва сама и не се налага оперативна намеса.за премахването и се използват антиестрогени(тамоксифен),този съвет да продължиш да зобиш според мен не е много добър,защото може да утежни положението ти.все още си в начален стадии на заболяването а често в такива случеи промените са обратими.но отново ти казвам отиди при личния си лекар да ти даде направление за еднокринолог.не си играй със здравето обясни на лекаря всичко недей да криеш подробности!!
17.11.04
11:35
Еми да може да си прав май по добре да побърза малко с цикъла... но до колкото знам обратим ефект при гинекомастията няма. Хубавао е да го спре за да не се разрастне или да му се появи от двете страни. Надявам се да не се стига до оперативна намеса.... :roll:
17.11.04
13:42
В случая идеята е не да обърнем гинекомастията назад, а да не я продължим напред; защото заедно със цикъла тя неминуемо ще си върви.
Не знам дали операцията е спешна или не е спешна. Както казах това може да е доброкачествено туморно образувание.
И както сега ще кажа: форумът е много ценен източник на информация, но не е лекар. Лекарите са в болницата. Ендокринологията някъде около Възраждане(площада) ли беше или греша?
Еи брато верно иди на лекар че тва не е шега работа. Недеи да се плашиш и да криеш а иди и се оправи :lol:
27.12.04
23:11
братле щом от такъв лек цикъл получаваш гинекомаксия да знаеш че трябва да забравиш стероидите за напред е освен слабо андрогенните аиде и успех