06.02.07
11:26
Здравейте.Първо искам да изкажа благодарности на всички тук във форума, тъй като имах проблем с наднорменото тегло бях 175см висок на 106 кг.Сега 6 месеца по-късно съм 176-7см.(порастнал съм ;) ) на 76-8кг.Благодаря много.Сега искам обаче да стегна коремът си.Това е моята диета - ако може така да се нарече.
7:30 - Ставане и пиене на 2 таблетки L-Carnetine
8:00 - Джогинг из кварталът около 15 - 20 - 25 мин (зависи дали тичам сам или с някой познат)
8:30 - 8:45 - Закуска - 1 филия хляб “Бонус” със 1/2 кофичка кисело мляко и ябълка
12:00 - 12:30 - Обяд - 1 филия хляб”Бонус” със 100 - 150 г. варено пилешко(от гърди)около 50 - 75г. сирене.///2-ри вариант - 1-2 пилешко шишче на скара и салата от маруля(салатка)
18:30 - 19:00 - Вечеря - 100 - 150 гр варен бял ориз или същото количество варени картофи с 100 - 120 гр. варено пилешко месо или същият грамаж пилешка пържола.Хляб - не.Салата - рядко.
Това е общо взето.Също така правя лицеви опори, коремни преси и други всесъзможни упражнения за вкъщи в момента не ми остава много време за фитнес тъй като имам и много да уча за кандидат-студентските изпити.Но ако трябва ще намеря време за да ходя.Искам да питам дали да правя Джогинг 2 пъти на ден - сутрин и вечер или да остане само сутрин и ако може да ми даде някакви савети за по-правилно хранене и упражнения за стягане.Все пак бала е след 3 месеца ;).Благодаря предварително.
06.02.07
12:08
[quote author=“Sk1LLz”]Здравейте.Първо искам да изкажа благодарности на всички тук във форума, тъй като имах проблем с наднорменото тегло бях 175см висок на 106 кг.Сега 6 месеца по-късно съм 176-7см.(порастнал съм ;) ) на 76-8кг.Благодаря много.Сега искам обаче да стегна коремът си.Това е моята диета - ако може така да се нарече.
7:30 - Ставане и пиене на 2 таблетки L-Carnetine
8:00 - Джогинг из кварталът около 15 - 20 - 25 мин (зависи дали тичам сам или с някой познат)
8:30 - 8:45 - Закуска - 1 филия хляб “Бонус” със 1/2 кофичка кисело мляко и ябълка
12:00 - 12:30 - Обяд - 1 филия хляб”Бонус” със 100 - 150 г. варено пилешко(от гърди)около 50 - 75г. сирене.///2-ри вариант - 1-2 пилешко шишче на скара и салата от маруля(салатка)
18:30 - 19:00 - Вечеря - 100 - 150 гр варен бял ориз или същото количество варени картофи с 100 - 120 гр. варено пилешко месо или същият грамаж пилешка пържола.Хляб - не.Салата - рядко.
Това е общо взето.Също така правя лицеви опори, коремни преси и други всесъзможни упражнения за вкъщи в момента не ми остава много време за фитнес тъй като имам и много да уча за кандидат-студентските изпити.Но ако трябва ще намеря време за да ходя.Искам да питам дали да правя Джогинг 2 пъти на ден - сутрин и вечер или да остане само сутрин и ако може да ми даде някакви савети за по-правилно хранене и упражнения за стягане.Все пак бала е след 3 месеца ;).Благодаря предварително.
Ами като начало махни ориза вечер, ако ще ядеш ориз до обяд, но в никакъв случай бял. Купи си пълнозърнест. Картофи също не. Вечер по-добре пилешко, извара и салата или пък риба. Не си писал междинните си хранения?
За корема прави коремни и повдигане на краката, но ако имаш мазнини отгоре няма да си видиш пресата.
06.02.07
12:23
А кардио един път на ден ли да го оставя или да е два пъти и относно пресите как точно да ги правя на серии по 30 - 40?или на един път колкото мога?същото се отнася и за повдиганията.Благодаря
Едит.Ами аз не правя междинни храения да включа ли?И ако трябва да включа какво мога да ям в тези хранения?
06.02.07
12:32
[quote author=“Sk1LLz”]А кардио един път на ден ли да го оставя или да е два пъти и относно пресите как точно да ги правя на серии по 30 - 40?или на един път колкото мога?същото се отнася и за повдиганията.Благодаря
Едит.Ами аз не правя междинни храения да включа ли?И ако трябва да включа какво мога да ям в тези хранения?
Пресите 3x15, повдигането също. Кардио 3-4 пъти в семицата е идеално. Хубаво е да се правят междинни хранения. До обяд може плод и ядки, а следобед - протеин, извара, малко ядки...
06.02.07
12:38
Благодаря много!Въпреки,че 3х15 ми се струват малко така ще ги правя!
Наистина са малко,аз съм момиче и правя 4серии по 50 коремни преси,така ,че не пречи да ги увеличиш,по-добре е да направиш няколко серии ,отколкото всичките наведнъж,но гледай да почиваш по малко м/у сериите :wink:
06.02.07
23:12
Това дали си момиче или момче няма никакво значение. Незнам просто кога ще разберете, че корема е като всеки един друг мускул и не му трябва специална тренировка. 3х15 е оптимално за коремни, като добавиш и още 1-2 упражнения за корем и си готов. По-големи бройки натоварват излишно кръста и се получават в бъдеще контузии. Като ти е лесно да правиш нормалните коремни включи други упражнения за корем или сложи тежест зад врата за по-голямо натоварване.
Това дали си момиче или момче няма никакво значение. Незнам просто кога ще разберете, че корема е като всеки един друг мускул и не му трябва специална тренировка. 3х15 е оптимално за коремни, като добавиш и още 1-2 упражнения за корем и си готов. По-големи бройки натоварват излишно кръста и се получават в бъдеще контузии. Като ти е лесно да правиш нормалните коремни включи други упражнения за корем или сложи тежест зад врата за по-голямо натоварване.
Естествено,че не трябва само коремни преси,а и други упражнения за корема,но това не означава да си “ореже”коремните преси за сметка на другото,а това за кръста изобщо не съм съгласна,ако се изпълняват правилно-няма проблем!
08.02.07
10:37
[quote author=“studena”]Това дали си момиче или момче няма никакво значение. Незнам просто кога ще разберете, че корема е като всеки един друг мускул и не му трябва специална тренировка. 3х15 е оптимално за коремни, като добавиш и още 1-2 упражнения за корем и си готов. По-големи бройки натоварват излишно кръста и се получават в бъдеще контузии. Като ти е лесно да правиш нормалните коремни включи други упражнения за корем или сложи тежест зад врата за по-голямо натоварване.
Естествено,че не трябва само коремни преси,а и други упражнения за корема,но това не означава да си “ореже”коремните преси за сметка на другото,а това за кръста изобщо не съм съгласна,ако се изпълняват правилно-няма проблем!
Напротив има проблем, но за съжаление на проблема се обръща внимание чак след като се появи. 3x15 в никакъв случай не е орязване на тренировката за корем, това е една нормална тренировка за корем, заедно с още 2 упражнения е оптималното, което може да тренираш.
Моята преса започна да се оформя чак след като почнах да тренирам корем 1 път седмично. Преди го тренирах и аз така - 100 коремни и крънч след всяка тренировка. Ефектът беше нулев.