05.02.07
11:23
Здравейте,
значи въпроса ми е следния: По колко коремни преси трябва да правя на ден и колко пъти в седмицата, за да направя така наречените плочки. Искам да отбележа че започнах да правя преди няколко дни и имам страхотна мускулна треска вече 4 дни. Направих 4 серии по 15 пъти със сгънати колене и би ми се искало да попитам това добре ли е? Сега с колко да продължа като ми мине мускулната треска? По принцип пресата ми е здрава. Преди правех по много, но сега от известно време съм се занемарила и затова имам нужда от вашата помощ! :wink:
Мерси :!:
05.02.07
14:33
[quote author=“sweet_peach”]Здравейте,
значи въпроса ми е следния: По колко коремни преси трябва да правя на ден и колко пъти в седмицата, за да направя така наречените плочки. Искам да отбележа че започнах да правя преди няколко дни и имам страхотна мускулна треска вече 4 дни. Направих 4 серии по 15 пъти със сгънати колене и би ми се искало да попитам това добре ли е? Сега с колко да продължа като ми мине мускулната треска? По принцип пресата ми е здрава. Преди правех по много, но сега от известно време съм се занемарила и затова имам нужда от вашата помощ! :wink:
Мерси :!:
Корем се тренира един до два пъти седмично максимално. Коремни преси 3x15 са напълно достатъчно. Прави и повдигане на краката от вис или leg пак 3x15. Всеки ден да правиш коремни е супер безсмислено.
аз пък знам, че единствино при коремните мускули няма пробмлем да се тренират всеки ден, но след постта на fitday съм малко объркана :)
05.02.07
18:07
добре де, но защо само 1-2 пъти, аз искам плочки . Може ли га да направя примерно 3 пъти в седмицата, постепенно да стигна до 100-на наведнъж? Ще бъде ли добре или ще се пренатоваря?
Няма смисъл да гониш такава бройка. Важното е да ти се ‘запали” корема. Прави няколко различни упражнения в супер серии от по 20-30 повторения. Първо прави упражнения с пълна контракция на движението [пълна амплитуда] и завършвай с частична. Така ще достигнеш до максимално стимулиране на мускулните влакна. Имай предвид, че корема се натоварва при доста упражнения от фитнеса.
05.02.07
21:17
И кога точно ще ти се възстановят мускулите ако правиш всеки ден коремни???
Плочки не се правят с 1000 повторения и всеки ден тренировки. Както вече казах 1-2 пъти седмично е предостатъчно. Коремните мускули са като всичко останали мускулни групи и трябва да се тренират като тях. :)
05.02.07
21:30
Плочки не се правят с 1000 повторения и всеки ден тренировки. Както вече казах 1-2 пъти седмично е предостатъчно. Коремните мускули са като всичко останали мускулни групи и трябва да се тренират като тях. :)
извинявам се за въпроса fitday ти за маса ли ги тренираш коремните мускули :?: :o
Ако искаш плочки (добре изразени и изпъкнали плочки), точно за маса трябва да ги тренираш.
06.02.07
10:01
извинявам се за въпроса fitday ти за маса ли ги тренираш коремните мускули :?: :o
Да разбира се. Иначе няма как да направиш плочки. Все пак трябва да има какво да се покаже отдолу нали? :wink:
07.02.07
21:18
А според вас за колко време ще успея да направя плочки? Горе-долу? :?:
[quote author=“sweet_peach”]А според вас за колко време ще успея да направя плочки? Горе-долу? :?:
Аз тренирам стриктно (и не само корем) от две години. Имам стегнат корем, но не и плочки. Ти си прави изводите :P
Отчайващо, нали? :wink:
08.02.07
10:55
Ами това според мен зависи кога ще успееш да стигнеш до такъв % мазнини, че да ти се виждат плочките. Имат значение и генетичните ти заложби. Аз тренирам усилено от 5 месеца(не само корем) и вече започват да ми личат страничните плочки. Имам доста добра преса за стажа си в залата(сравнявам по другите), но предполагам, че до една година ще успея да изчистя дотолкова мазнините, че да мога да покажа нещо. Проблемът е, че всичко е супер индивидуално.
08.02.07
19:46
Значи така. Ами аз по принцип много лесно правя мускули...затова ме интересуваше.
аз лесно направих плочките но можеби това се дължи на факта че нямам нищо за изгаряне - 178см, 65кг
моята система е:
тренировъчен ден:
- първо вдигам краката от вис 5 серии по 20 (за долен корем)
- второ правя страничен корем на специален уред - също като нормална преса но цялото тяло е настрани (2 серии по 30)
- трето правя обикновени преси 5-6 серии по 20 (от бързите с кратка амплитуда и с 5кг тежест в ръцете които са над главата)
не тренировъчен ден:
- вкъщи си правя обикновени преси с кратка амплитуда 5 до 10 серии по 20 без тежест а ръцете са отпред (за по-малко натоварване през дните когато не съм в залата)
като цяло мога да кажа: по добре 10 серии по 20 отколкото 2 серии по 100
11.02.07
09:37
[quote author=“deusex”]аз лесно направих плочките но можеби това се дължи на факта че нямам нищо за изгаряне - 178см, 65кг
моята система е:
тренировъчен ден:
- първо вдигам краката от вис 5 серии по 20 (за долен корем)
- второ правя страничен корем на специален уред - също като нормална преса но цялото тяло е настрани (2 серии по 30)
- трето правя обикновени преси 5-6 серии по 20 (от бързите с кратка амплитуда и с 5кг тежест в ръцете които са над главата)
не тренировъчен ден:
- вкъщи си правя обикновени преси с кратка амплитуда 5 до 10 серии по 20 без тежест а ръцете са отпред (за по-малко натоварване през дните когато не съм в залата)
като цяло мога да кажа: по добре 10 серии по 20 отколкото 2 серии по 100
deusex ти жена ли си? Защото ако си мъж е много по-различно, жените имат по-голям % подкожни мазнини от мъжете. :wink:
[quote author=“fitday”]
deusex ти жена ли си? Защото ако си мъж е много по-различно, жените имат по-голям % подкожни мазнини от мъжете. :wink:
не съм жена просто сум слаб и нямам много мазнини... но какво общто има това с поста който направих? една жена ако иска да направи корем пак ще е по добре да прави 10 серии по 20 (5-10сек почивка) отколкото 2 серии по 100 ;)
11.02.07
11:07
[quote author=“deusex”][quote author=“fitday”]
не съм жена просто сум слаб и нямам много мазнини... но какво общто има това с поста който направих? една жена ако иска да направи корем пак ще е по добре да прави 10 серии по 20 (5-10сек почивка) отколкото 2 серии по 100 ;)
Това е така и съм напълно съгласна с тебе. Идеята ми беше да кажа на момичето, че при жените се чисти много по-трудно до плочки отколкото при мъжете, за да не се заблуждава, че ще стане толкова лесно. Просто спецификата на женското тяло е друга. :)
[quote author=“fitday”]Просто спецификата на женското тяло е друга. :)
Така си е :wink: Ние си имаме по-висок процент мазнинки.
Ако един мъж свали до 5-7% ще се чувства супер и ще му се виждат идеално плочките (ако ги има), докато една жена свали ли под 12% започва да припада и й спира цикъла (туй от опит Ви го казвам). А по един начин изглежда корем с 5% мазнини, а по друг с 12-15%
Тъй, че мъжете да нямат думата за женските кореми :P [това е шегичка] Съветите са Ви добре дошли, но резултатите при нас идват по-трудно. Дори и поради факта, че ни липсва тестостерон и мускулите не щат да растат така като при вас :D
11.02.07
15:30
[quote author=“Djindjer”][quote author=“fitday”]Просто спецификата на женското тяло е друга. :)
Така си е :wink: Ние си имаме по-висок процент мазнинки.
Ако един мъж свали до 5-7% ще се чувства супер и ще му се виждат идеално плочките (ако ги има), докато една жена свали ли под 12% започва да припада и й спира цикъла (туй от опит Ви го казвам). А по един начин изглежда корем с 5% мазнини, а по друг с 12-15%
Тъй, че мъжете да нямат думата за женските кореми :P [това е шегичка] Съветите са Ви добре дошли, но резултатите при нас идват по-трудно. Дори и поради факта, че ни липсва тестостерон и мускулите не щат да растат така като при вас :D
Не искат така е!!!:( Подкрепям те с две ръце.
Ох, това с корема е толкова не благодарна мисия, че ... Дори и да изкараш преса (имам предвид не просто някоя линия, а наистина релефна преса) е почти невъзможно да си я подържаш. И ако правилно съм разбрала за това, което искаш, то то може да стане със сериозно физическо натоварване в залата, изряден хранителен режим и разбира се с прием на хранителни добавки.
Хайде да не отчайваме съвсем момичето. :D
Едно хубаво дамско коремче (без плочки) не е чак толкова трудно постижимо. Иска се:
1. Тренировки - но не само коремни преси. Тичането, скачането, танците добре повлияват на корема. Ако имаш възможност и най-вече мерак тренирай и във фитнес зала (поне 3 пъти седмично) с тежести. И отново цялото тяло. Може и да те изненадва, но повдигането от лег, клековете и тягата влияят доста и на корема. Защото, за да преодолееш определена тежест с добра техника трябва доста да стягаш коремчето. Прави си и коремни преси, повдигане на краката (от лег, от лакетна опора, от вис като позаякнеш) и други упражнения за корем (каквото се сетиш - ако не се сещаш и всичко предложено ти е омръзнало - питай) и очаквай резултати. Вярвай ми, първите (малко измамни) резултати идват доста бързо. На това му се вика “да зарибим начинаещия” :wink:
2. Храненето - изчисти храната си от лесните и бързи покупки от “лафката” (вафли, кроасани, чипсове, кола и производните и газирани напитки....). Яж повечко месо, яйца, зеленчуци, плодове, мляко. Набавяй си “сладкото” само от плодове и чакай!
Тогава не само корема ще ти е хубав, но и фигурата ще се изфини, дупето ще се стегне и .. не на последно място ще си здрава!
Успех :!:
:lol: Не искам да отчайвам никой, но това си е истината. “Плочки” не се правят ей така (при жените).
А иначе съм абсолютно съгласна, че едно стегнато и прибрано коремче не се достига толкова трудно и то определено е достатъчно за да придаде един доста добър вид на цялата фигура.
Само че много момичета решават, че искат “плочки” и почват с безцелни стотици коремни преси с комбинация от глад и така докато им писне. А релефна преса се прави със сериозни тренировки. За това трябва да се прави разлика или се хващаш на “хорото” или не.
Само една последна вметка, тук във форума има едно момиче tigra (вижте и аватара), което се занимава май професионално и има наистина релефна преса, която със сигурност не е направила с коремни преси в къщи. А и ще се учудя ако въобще е правила някакви схеми за трениране на корем.
13.02.07
14:49
[quote author=“buhtata”]:lol: Не искам да отчайвам никой, но това си е истината. “Плочки” не се правят ей така (при жените).
А иначе съм абсолютно съгласна, че едно стегнато и прибрано коремче не се достига толкова трудно и то определено е достатъчно за да придаде един доста добър вид на цялата фигура.
Само че много момичета решават, че искат “плочки” и почват с безцелни стотици коремни преси с комбинация от глад и така докато им писне. А релефна преса се прави със сериозни тренировки. За това трябва да се прави разлика или се хващаш на “хорото” или не.
Само една последна вметка, тук във форума има едно момиче tigra (вижте и аватара), което се занимава май професионално и има наистина релефна преса, която със сигурност не е направила с коремни преси в къщи. А и ще се учудя ако въобще е правила някакви схеми за трениране на корем.
Да наистина има перфектна преса, жалко, че вече не пише тук. Можеше много да ни помогне, особено след като се занимава професионално с това. Иначе наистина шапка и свалям, това е голям успех за една жена! :D 8)