Високо кръвно налягане (част 2) :П

08.02.07
11:11

Знам че има няколко такива теми, но все пак искам още мнения. Проблемът ми е че на 2-3 пъти ми измериха кръвно налягане 130/80 и понеже майка ми е лекар почва да ми мрънка как от фитнеса щяло да ми хипертрофира сърцето и после да съм имал проблеми с него. Днес ме събуди с тел обаждане, че говорила с нейна приятелка кардиолог и тя казала да намаля натоварването или да спра фитнеса.. (което НЯМА как да стане)
На 17 год съм 78 кг 2 год и нещо стаж. В момента правя високо интензивни тренировки за покачване на ММ 3 пъти седмица по 45 мин; не ям много сол, приемам креатин от 20 дена + гейнър (който вече свърши)
Нямам никакви симптоми на високо кръвно налягане, но и не мисля, че 130/90 е мн високо ! очаквам компетентни мнения  :x

08.02.07
11:18

Аз имах подобни проблеми, само че вместо креатин пиех карнитин и протеини и като ги спрях се оправих. Така, че моя съвет е да спреш креатина!  :)

08.02.07
11:21

дам и аз си мислех, че е от креатина ама не съм го споменал, че веднага ще ми отрежат бюджета за добавки (който е мн малак бтв :evil: ) Не мога ли да си довърша цикъла и тогава да го спра, точно ще почна и кардио да правя ?

_Z

08.02.07
11:43

Креатина задържа вода и от там качваш кръвното. Така е и със стероидите които задържат вода. Иначе кръвното на всички спортисти е високо, на 18 г съм и кръвното ми е 140 / 90 и нямам никакви проблеми. Сега може да е 130 / 80 щото съм на НВД и използвам меки стероиди които изкарват водата.

MO

08.02.07
12:21

130/90 изобщо не е високо
и аз съм на 17години ,а поседният път когато си го мерих беше 160/95 Е тогава бях малко нервен поради субективни причини ,но кръвно не се вдига само от спорт -и от нерви също :arrow:

08.02.07
13:14

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 23:06.

Питай ги дали познават професор Добрев.Човека много нареждаше лекарите за подобни нецялостни съвети.Лекарите казват на някоя баба да речем “Недей да вдигаш тежко”.Добре ама тя (бабата) трябва да отиде да си купи 5 кг картофи и как да ги занесе жената трябва един по един ли да ги носи  :lol:.Много  е лесно да се каже от фитнеса е възможно да получиш еди какво си и затова го спираш добре ама без него можеш да получиш други неща много от които дори по лоши.Би следвало лекарите да знаят че тялото се адаптира спрямо условията на които го поставим.И е хубаво да се спортува да се тренира малко по малко да се повдига спортното ниво понеже това носи доста плюсове за организма и тялото.

08.02.07
16:19

[quote author=“mitaka101”]Едно е да вдигаш кръвно от време на време - не е приятно, но не е опасно. Съвсем друго е да си постоянно с високо кръвно - това е като да седиш на бомба - може да гръмне, може да не гръмне.
Между другото от спорта на мен ми падна долната граница под 80 - много ме радва това.
Та за креатина - хубаво е да си як, ама още по-хубаво е да си здрав (по мое мнение).
Ти си избираш и ти си плащаш цената на избора.

да тва ми е ясно, но 130/80 високо кръвно ли е и аз си мисля, че не е причина за паника .. И доказано ли е че креатина вдига кръвното ? И още нещо, да спирам ли креатина или да си изкарам докрай цикъла щото съм доволен качих сила и не ми се спира  :roll: та толкова ли мн ще се еб* ако си изкарам още 1 месец на 130/80

Ползвай кре-алкалин или етил естер или готова матрица като имаш проблеми с кръвното.

08.02.07
16:24

За да не отварям друга тема ще питам тук от пулоъвъра някой разтягал ли е междуребрени връзки ?Много неприятно и мисля, че е точно от него, защото сега го сложих в програмата, а преди не съм имал проблеми.

08.02.07
17:31

[quote author=“valaraukarky”]...2-3 пъти ми измериха кръвно налягане 130/80 и понеже майка ми е лекар почва да ми мрънка как от фитнеса щяло да ми хипертрофира сърцето и после да съм имал проблеми с него. Днес ме събуди с тел обаждане, че говорила с нейна приятелка кардиолог и тя казала да намаля натоварването или да спра фитнеса..

Нищо лично, но ако майката твърди че това кръвно е високо, просто може да си скъса дипломата. :wink:  По-вероятно ми се струва да е прекалено загрижена за сина си и затова да ти ги говори такива. 130/80….хе хе перфектно е, дай като не е 120/80 и всички с диагноза хипертония :roll:

08.02.07
18:36

[quote author=“M16”][quote author=“valaraukarky”]...2-3 пъти ми измериха кръвно налягане 130/80 и понеже майка ми е лекар почва да ми мрънка как от фитнеса щяло да ми хипертрофира сърцето и после да съм имал проблеми с него. Днес ме събуди с тел обаждане, че говорила с нейна приятелка кардиолог и тя казала да намаля натоварването или да спра фитнеса..

Нищо лично, но ако майката твърди че това кръвно е високо, просто може да си скъса дипломата. :wink:  По-вероятно ми се струва да е прекалено загрижена за сина си и затова да ти ги говори такива. 130/80….хе хе перфектно е, дай като не е 120/80 и всички с диагноза хипертония :roll:

братле и аз тва си мисля и й го казах ама .. майка :D ако може някой да ми отг и на другите въпроси ще е перф :)

08.02.07
18:52

поредното доказателство че докторите си “разбират” от работата!  :evil:  :evil:  :evil:

SP

08.02.07
19:04

Мен пък тъй като ми е 100/60, а съм 190 искаше личната лекарка да пия някви хапчета и то постоянно. А мен винаги си ми е било такова кръвното и съм си перфектно. :shock:

08.02.07
21:01

да тва ми е ясно, но 130/80 високо кръвно ли е и аз си мисля, че не е причина за паника .. И доказано ли е че креатина вдига кръвното ? И още нещо, да спирам ли креатина или да си изкарам докрай цикъла щото съм доволен качих сила и не ми се спира  та толкова ли мн ще се еб* ако си изкарам още 1 месец на 130/80
..... чакам си отговорите  :wink:

NO

09.02.07
17:42

Според мен 130/80 не е високо кръвно...
Относно креатина - кой да докаже? Аз за себе си съм доказал, че го вдига и съм убеден на 100% в това, а дали ще имаш проблем ако изкараш още 1 месец не мога да ти кажа... божа работа дет се вика :wink:

09.02.07
18:28

[quote author=“noble”]Според мен 130/80 не е високо кръвно...
Относно креатина - кой да докаже? Аз за себе си съм доказал, че го вдига и съм убеден на 100% в това, а дали ще имаш проблем ако изкараш още 1 месец не мога да ти кажа... божа работа дет се вика :wink:

мерси за точния отговор :)

09.02.07
21:46

Аз като бях на курс за първа помощ(от тези за изкарване на книжка) доктора ни обясни че при спортуващи действително се получава хипертрофия на сърцето, но за сметка на това пулсът се успокоява, а проблемите настъпват при рязкото спиране на физическата активност

09.02.07
22:56

Да и аз съм го чел това, че проблемите идват при рязко спиране на тренировките

10.02.07
10:02

няма да спираме тренировките и готово :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1