08.02.07
14:44
Коя фирма е най добра относно КРЕАТИНА. Ще има ли ефект ако го пия само него 30 грама 10 дена , и 20 дена по 5-10 грама ? стажа ми е 9 месеца :) чувал съм ,че американския креатин е най хубав ама нз вие ще кажете и ако може някъкви цени и расфасовки за да се ориентирам
08.02.07
14:47
Всеки креатин на който на етикета пише “Creapure” може да си сигурен че е добър!
Ще качиш сила от креатина. Но може и да не качиш, на някои креатинът не им действа. Моли се да не си ти...
08.02.07
15:18
аз лично харесвам и сам доволен от креатин малат на палър фууд и креатин етилов естер ни ако питаш мен стероида си е стероид!
08.02.07
15:26
И аз пускам един глас за Биотека. Имам и на Оптимум ама ще го почвам след 3 седмици и не мога да кажа нищо за него в момента.
Доза по - голяма от 10 грама на ден не ти трябва. Трябва да си доста голям за да пиеш по 15 грама дневно което пак е много. Какви са тия 30 грама...
[quote author=“Jorku”]И аз пускам един глас за Биотека. Имам и на Оптимум ама ще го почвам след 3 седмици и не мога да кажа нищо за него в момента.
Доза по - голяма от 10 грама на ден не ти трябва. Трябва да си доста голям за да пиеш по 15 грама дневно което пак е много. Какви са тия 30 грама...
това кой ти го каза ... на мен М.Славов друго ми каза ама карай :o
Креатинът е един от най-популярните и ефективни суплементи, използвани от културистите. Използван като добавка към диетата на културиста, той спомага за бърз и сериозен напредък в мускулното развитие на трениращия.
Креатинът представлява аминокиселина, която се състои от три свързани аминокиселини - аргинин, глицин и метионин. Установено, че 95% от общото количество креатин в тялото ни под формата на креатин-монохидрат и креатин-фосфат се съдържа в мускулната тъкан. Ролята на креатина в организма е свързана с процесите на мускулното съкращение. Основен източник на енергия за него се явява аденозинтрифосфатът (АТФ), който се разгражда до аденозиндифосфат (АДФ). Съдържанието на АТФ в мускулите е малко и когато е необходимо да се извършва по-продължителна мускулна работа, той трябва да се ресинтезира бързо. Възстановяването от АДФ до АТФ в анаеробна фаза се извършва с помощта на креатинфосфата (КФ).
Основната функция на креатина е увеличаването на енергийния резерв в мускулите, което води до повишаване на мускулната сила и издръжливост и до натрупване на мускулна маса. Креатинът способства за провеждането на по-интензивни тренировки / не се нуждаете от големи почивки между сериите/, ускорява възстановяването на мускулатурата между тренировките, както и спомага за предотвратяване процесите на разпад (катаболизъм) на мускулната тъкан. Последните проучвания показват, че продукта ускорява процеса на изгаряне на мазнините, като в същото време съдейства за изграждането на чиста мускулна маса.
Най-добри резултати се постигат, когато креатинът се приема на два етапа. Първият се нарича “зареждащ” и се препоръчва на всеки, който взема добавката за първи път. Изразява се в снабдяване на мускулите с креатин, като продължителността му варира от 4 до 7 дни, през които се вземат 20-30 грама на ден комбинирани с вода или плодов сок. След това започва вторият етап, през който се взимат 5 -10 грама на ден, за да се поддържат мускулите заредени. Съществува и друг метод за приемане на креатина, при който няма зареждащ етап, а просто се започва с дози от 5 до 10 грама дневно.
Основните хранителни източници на креатин са месото (особено телешкото) и рибата (херинга, сьомга, риба тон и др). Един килограм месо съдържа около 4 - 5 грама креатин, но не всеки трениращ може всекидневно, и то в определена част от деня, да приема такива количества храна, за да задоволи дневните си нужди. Именно това налага приема на креатин под формата на хранителна добавка най-вече от спортисти, занимаващи се със силови спортове, при които това количество трябва да се приема във времето преди или след тренировка, в зависимост от спецификата на спорта и тренировъчната фаза.
08.02.07
18:05
Грешно съм те разбрал. Ама пак ми се вижда много 30 грама даже за зареждащ период и то 10 дена.
09.02.07
16:04
За зареждащия период знам че се пие около 20-25гр ама аз не мисля да правя зареждаш период ами да си почна по 10гр на ден :) щото повече от 15гр другото ще го испикаваш :)
09.02.07
17:06
ABB - Creaforce
Scitec - Ultrapure Creatine
09.05.07
20:21
Искам да попитам всеки ден ли трябва да се взима креатина или само преди тренировка?
И аз като съм 50 кг. по колко трябва да взимам?
09.05.07
20:26
Всеки ден. В тренировъчен по 5 гр. преди и 5 гр. след тренировка. В почивен по 5 гр. сутрин.
09.05.07
22:10
Аз си купих на BioTech и в момента съм в зареждащ период, като в тренировъчен ден пия 15гр -сутрин,преди и след тренировка, а в нетренировъчен сутрин 5гр. През поддържащия в тренировъчни дни ще пия по 10 гр. -преди и след тренировка, а в нетренировъчен по 5.
И аз имам един въпрос - когато свърша и двата периода + почивката от 2 месеца, да правя ли зареждащ период.
10.05.07
12:55
Не. Даже вече смисъл изобщо не виждам от това зареждане да ти кажа.
Да попитам за креатина на Nutrim - бива ли щото не ми е много скъп пък и до сега не съм вземал креатин та да видя дали има някво поне минимално действие върху тялото ми?
10.05.07
20:30
.......................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 03.10.07 23:37.