17.11.04
19:15
Значи тренирам вече доста време (около година) и реших че е дошло времето за някакви хранителни добавки и препарати.
Взех си Протеин 90 на Аптония (тук само такъв продават). Пия по 30г на ден както е посочено в форума. За едната седмица която го пия вместо да качвам килограми свалих вече 2кг!!!
Аз си мисля 4е е от тренировката ми...
Целта на тренировката е маса.
Зна4и аз тренирам пон, вторник 4етв и петък.
Понеделник=
1.гърди, общо 4 упр по 4 серии, всяка първа серия по 12 повторения всяка последна по 6 (на всяка серия ка4вам тежест и намалявам повторенията)
2. бицепс, общо 3 упр по 4 серии. Същата история с повторенията.
Вторник=
1.Рамо/трицепс, общо 3 упр по 4 серии. Същите повторения...
2. Гръб, общо 3 упр по 4 серии. Същите повторения...
Сряда по4ивка
4етвъртък се повтаря понеделник
Петък се повтаря Вторник.
ТЕжа 75кг и съм висок 175см. На 21 съм. Нямам много мазнини да топя, но не мога да кажа 4е съм 4ист.
Това е. Ако искате нещо пове4е за то4но какви упр. правя... Ми вси4ки ги има в сайта. Гледам да ги променям от време на време, но нещо не става много, особено за гърдите....
А, и още нещо не знам дали казах и дали има зна4ение но рамото го тренирам отскоро.
Ина4е както ве4е казах тренирам от доста време, но от скоро ве4е запо4нах много сериозно. И затова искам да ка4а малко, но все не става.
17.11.04
19:08
Постнат е и хранителния режим на човека; на адрес:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=2556&sid=bcc23f48c56b7da16ba02039b1188694
Лично аз обаче виждам сериони недостатъци в тренировката ти.
1. Откога тренираш?
2. Къде са краката?
3. Почти 40 серии на тренировка приусловие че на предния ден тренираш пак и то с 30 серии ми се виждат много, и то не малко, а много много.
4. Сигурен ли си, че 20тина серии за гърди са ти добре? Струват ми се много.
5. Сигурен ли си, че три упражнения за гръб ти стигат? Гърбът иска различни ъгли за натоварване? (И то като сложим въпросителна и на гърба и на гърдите, пък краката ги няма, логичния въпрос е - как да растеш. Обаче има и още)
6. Защо не си разпределиш днните в седмицата така, че само веднъж да имаш двойка дни? примерно вторник, сряда, петък, неделя или както ти е добре?
7. В последователни дни правиш първо 12 серии за бицепс, после гръб и освен това 16 серии за гърди и после рамо и трицепс. Мирише на сигурна преумора.
8. Правиш на всичко пирамиди, което допълнително увеличава стреса.
Според мен тренировката ти е лоша. Кажи от колко време тренираш и посочи възможно максимално подробен приблизителен хранителен режим.
Мисля че сплитът не е лоша идея, поне докато мускулите се адаптират към новия режим.
Както ве4е казах... тренирам от една година, оба4е сериозно се хванах от два месеца насам.
Не тренирам за крака, защото както вси4ки други казват си харесвам краката... Не, това беше майтап. Не тренирам защото ходя много, имам предвид страшно много. На ден ми се събира поне по 4, 5 км.
Виждам 4е се забелязва 4е тренирам много за гърди. Защото това ми е целта. А за преумората... Ми 4есно казано си прав, но не знам какво друго да правя. Ако тренирам по малко имам 4увството 4е нищо не съм направил.
Тренирам винаги следобяд и продължителността на тренировката е от 45 до 75 минути. Никога пове4е.
Наистна ли мислиш 4е се преуморявам... Ако е така какво да правя. Сериозно ти казвам 4е ако правя по по малко повторения имам 4увството 4е въобще не съм бил в залата.
Между другото тренирам в тези дни защото тук фитнесите не ба4кат в събота и неделя. Има един дето ба4ка ама той струва майка си и баща си.
17.11.04
20:57
Сплит тогава ти е решението според мен. Но не отхвърляй краката. Има кръвоснабдяване и метаболизъм. Няма нито кръвоснабдяване, нито метаболизъм без краката. Разбирай : тренировката им ще помогне за подобряване на сърдечната дейност и кръвоснабдяването, за хормоналния баланс(или дисбаланс, предизвикан от тренировката в определена насока) и т.н. С крака ще правиш по - добре маса отколкото без крака.
Примерен сплит(пиша само серии):
Понеделник: крака
5х клек в пирамида(включва загряваща серия)
3х сгъване за двуглав в пирамида
1х 30 на калф машина
3х екстензии за четириглав в пирамида
1х 30 на машина за прасец с тежест на рамото(заменяемо с яхане от някого и вдигане на пръсти, или вдигане на пръсти на един крак).
Вторник: гърди и бицепс
4х бенч преси с щанга в пирамида(включва загряваща серия)
3Х кросоувър с кабел
4х лежанка за горна част с дънбел в пирамида
3Х сгъване прав с крив лост - пирамида
3х сгъване с дъмбели от полулег, без въртене на ръцете
3х скот в пирамида
Сряда - почивка
четвъртък - гръб
3х набиранки
4х тяга(пирамида)(една начална серия с не повече от 55-60% от лимита)
3х гребане със щанга
3х скрипец зад врат с широк хват
петък - рамо и трицепс
4х раменни преси с дъмбел(включва загряваща серия) - пирамида
3х вдигане на лост пред теб
3х разтваряне дъмбели встрани
3х хеликоптер
3х френско в пирамида
3х лежанка с тесен хват в пирамида
3х къчове
Събота и неделя - почивка
Това сега си го измислих; ако искаш други примерни сплит програми има на сайта; упражненията могат да бъдат сменяни всяка тренировка. Горе долу се старах да не се приповтарят пречещи си мускулни групи в последователни дни. Това е. Понадлежи на критики. Успех!
20.11.04
04:44
tomov
програмата ти наистина има прекалено много слаби места.тренираш здраво едни и сущи мускулни групи но изключваш други много важни.ако си решил да напомпаш повече бицепс трицепс и гърди добре те ше са ти приоритет и ще обръщаш повече внимание на тях.но трябва да знаеш че като развиваш гърбната мускулатура това ще направи гридния ти кош по широк което визуално също ще те направи да изглеждаш напомпан.краката са важни също,не ги подценявай те активизират целия организъм.клека със щанга е много добро упражнение.тренировъчната програма която ти даде D3BEP ще ти свърши добра работа.
А не мога ли примерно, за да натоваря пове4е гърдите и бицепса да гитренирам два дни в седмицата.
Примерно
Пон > Гърди и Бицепс
Втор > Крак и Гръб
Сряда > По4ивка
4етв. > Гурди и Бицепс
Петък > Рамо и Трицепс..
И още нещо, може ли малко да ми обясните какви са тея упр. дето ми ги е написал ДЗВЕР, защото колко и да гледам в сайта не мога да намеря какво озна4ават, а и аз не знам...
Благодаря
Здрасти! Като натовариш повече един мускул, това не означава автоматично, че ще нарастне повече. Дори напротив. А кои точно упражнения не разбираш?
Поздрав!
Зна4и...
Относно упр. в петък.. имам няколко въпроса...
Първо вдигане на лост пред теб и хеликоптер не е ли едно и също?
и Второ какво е къ4??
А и още нещо не става ли малко натоварване в 4етв и петък?
Такаааа
Вдигане на лост пред теб означава да хванеш лоста с раменен хват и да си изправиш ръцете напред и нагоре без да свиваш лактите.
При хеликоптера хващаш лоста с тесен (10-15см) хват и гребеш до брадата, като свиваш в лакетните стави.
Къчовете..мисля, че Дзвер е имал предвид кикбек, но нека все пак той ти каже. Кикбека се прави като се наведеш (водоравен наклон) с дъмбел в ръка, поставиш мищницата успоредно на тялото и правиш движение дамо в лакетната става.
Не не ти е малко натоварването, дори напротив.....ама айде :)
Успех! :)
Да де... Това и аз мах предвид. Не се ли натоварват едни и същи мускули в 4етв и петък? Не абсолутно едни и същи, но маи се застъпват някои...
Благодаря за помоща. Това с къ4а и аз си мислех 4е е кикбек, но тъй като не ги знам имената на упр. мислех 4е може да има упр. което да се казва така... :) :D