09.02.07
23:45
Значи имам 1 такъв въпрос... значи аз съм от тия злоядите хора, които нито ядат като хората, а и сигурно и не тренират като хората, но си имам 1 логика, че човек колкото и добре да яде и да тренира разтежът на тялото му спира до определен предел, освен ако не вземе някакви по сериозни добавки освен протейни и креатини. Та въпросът ми е дали съм прав, защото 1 колега ми твърди, че само с протейни и амино е постигнал 46.5 рука на 100 кг, при това в прилично състояние на мазнините?!?! Вие какво мислите? Аз ли греша или колегата ми леко се изхвърля?
Абе какво означава това “само с еди-какво-си” - за да изградиш мускули формулата е комплексна. Храненето е най-важното, в това се убеждавам напоследък, преди не мислех така, мислех, че добавките правят мускулите. Според мен всичко се основава на храненето и твоят приятел е смешно да твърди, че е направил такава ръка благодарение на някоя добавка, по-скоро тя само го е подпомогнала в изграждането. :wink:
10.02.07
01:32
Един мъдър човек ми беше препоръчал да разсъждавам така: “представи си човешкия организъм като колата - сипваш и бензин (храна), тя върви. Понякога слагаш подобрители в горивото/маслото (добавки), тя върви по-добре. С течение на времето и изминатите километри (брой тренировки) тя не върви чак толкова, както е била в началото (бърз разтеж), но с по-голямо внимание и поддръжка, ще те вози отново и отново”.
Така отговарям винаги, когато стане дума за предел на човешкото тяло, роля на храна, хранителни добавки, медикаменти и т.н..
[quote author=“_SorroW_”]Значи имам 1 такъв въпрос... значи аз съм от тия злоядите хора, които нито ядат като хората, а и сигурно и не тренират като хората, но си имам 1 логика, че човек колкото и добре да яде и да тренира разтежът на тялото му спира до определен предел, освен ако не вземе някакви по сериозни добавки освен протейни и креатини. Та въпросът ми е дали съм прав, защото 1 колега ми твърди, че само с протейни и амино е постигнал 46.5 рука на 100 кг, при това в прилично състояние на мазнините?!?! Вие какво мислите? Аз ли греша или колегата ми леко се изхвърля?
1/ При един добър режим минимум 4 разово хранене с достатъчно бавни въгл., 9 часа сън /лягане точно в 10 ставане точно в 7/, 4 трен в седмица за всяка една от големите гупи разделно, и така всеки ден, НЯМА ТОКОВА НЕЩО КАТО ЗЛОЯД. Иначе просто трябва да се отиде на ендокринолог, нещо не е наред.
Да има предели на развитието и това е ясно. Но предела на развитието с минимум добавки/тоест малко протеин или амино около трен./ и добра храна е около +15 кг над двете цифри след десетичната запетая на гъста ви в метри. Качествена мускулатура/тоест готова и за аеробна дейност не само силови постижения/ и приличен релеф.
Ако човек иска нещо повече от това, трябва да има или сериозен ген, или да се преориентира към професионалист.