10.02.07
11:15
Тренирам активно от 4 месеца и като цяло гърба и рамото ми изостават доста пред останалите мускулни групи. Искам да кажете добре ли е да правя гръб и рамо в понеделник и петък,а в сряда да правя гърди и трицепс, бицепса го включвам в понеделник и петък? Смятате ли че този вариант ще даде резултат? На 24г. съм висок 177см 80 кг. Упражненията ми за гръб са придърпване на скрипец зад и пред врат и мъртва тяга. по 6 повторения.
Добре е да пишеш с малки букви !!!! Прочети правилата !!!!
Astor
10.02.07
11:28
А крака, корем - кога тях?
Друг е въпросът, че два пъти седмично гръб е непосилно за мен самия, не знам какво биха казали другите.
Корема мога да го вкарам в срядата с гърдите,а крака ще почна да правя след като ми се поразвие гърба и рамото. Защото сега изобщо няма симетрия, а краката са що годе добре.
Според мен ще претренираш и по тоя начин няма да качиш маса,помни че маса се качва от правилно трениране и най вече от правилно хранене.
10.02.07
11:59
Не ти препоръчвам да правиш два пъти гръб .
Веднъж седмично е напълно достатъчно .
Моето мнение при такъв стаж е да пробваш класическото:
Понеделник - гърди, бицепс, корем
Сряда - гръб, трицепс
Петък - крака, рамо, корем
За гръб лично на мене не ми харесва тренировката ти.
1.Тяга
2.Набирания
3.Гребане с дъмбел/гребане с щанга(може да ги сменяш на тренировките)
4.Придърпване на хоризонтален скрипец
Някоя тренировка може да мечка да правиш вместо някое друго от изброените упражнения
До сега програмата ми беше: Гръб,рамо,бицепс на следващия тренировачен ден гърди с трицепс. После пак гръб и.т.н. и ставаше така, че на едната седмица тренирам гръб 2 пъти на следващата седмица гърди 2 пъти,а гръб един.Значи ако сега почна да правя гръб веднъж седмично намалям още повече тренировката си за гръб спрямо старата програма,така няма ли да се намали и растежа.
ами пробвай как ще ти се отрази ти най-добре можеш да кажеш
Ами казах ти, че за мене тренировката ти на гръб не е много добра, пък ако направиш тези упражнения, които изброих и се натовариш добре, тогава само яденето ще трябва да си подобриш, ако не виждаш ефект.